Jemnosti vaření cuketa kaviár

Squashový kaviár je ideální svačina pro ty, kteří se starají o svou postavu a zdraví.Současně s ní lze porovnat vzácný pokrm z hlediska sytosti a chuti.Dříve, squash kaviár byl vařen pouze v květináčích, nyní je to jednodušší udělat s pomocí multicooker.

Tajemství lahodného kaviáru v multicolor

Recept GOST zahrnuje rajský protlak, mrkev,cibule, sůl a pepř.Z této sady produktů se získává nízkokalorické jídlo s minimálním obsahem tuků a jednoduchých sacharidů.Pektin ve složení cuketa se skládá z dietní vlákniny, která je trávena poměrně pomalu: jeden sendvič s kaviárem je dost, aby se zabránilo nočnímu útoku hladu.

Squash - mistři obsahu hořčíku, který je užitečný pro kardiovaskulární systém a pohybový aparát.Mají také další vitamíny a stopové prvky - kyselinu askorbovou, fosfor, železo.

Aby nedošlo ke ztrátě při vaření v misce pro více kuřáků, dodržujte některá pravidla:

  • Zvolte pouze středně velkou zeleninu.Malé často mumlají a velké se na přepážkách rychle zhoršují.Jejich délka by neměla být větší než 15-18 cm, nekupujte poškozené squashové skvrny se skvrnami a tvrdou pokožkou;
  • Pokud máte dva hrnce pro multicooker, dávejte přednost tomu, který je silnější než zeď. Na plynovém sporáku také používají hrnce wok nebo litinu;
  • Kaviár s jemnou konzistencí se získá pouze v případě, že je důkladně rozdrcen. Obvyklý mlýnek na maso připraví bramborovou kaší stejnoměrné, v ní budou velké kusy. Nejlepší volbou je kuchyňský robot nebo mixér. Pro homogenitu můžete do mřížkové hmoty vniknout několik plechových lžiček bramborového škrobu;
  • Je-li volný čas,plátkyokurky ve slané vodě po dobu 12-13 hodin. Po stlačení nebo přeložení v cedníku;
  • Během nepřetržitého topení se kaviár squash v pomalém vařiči usuší. Aby nedošlo k této závadě, vypněte zařízení uprostřed procesu po dobu asi 15-20 minut a poté jej znovu zapněte;
  • Chutné jídlo je vyrobeno z lehce pražené cukety. Na pánvi s olivovým nebo slunečnicovým olejem je nakrájejte a smažte až do zlatohnědé barvy.

Kaviár z cukety v pomalém hrnci: recepty

Tato metoda vaření je co nejblíže variantě občerstvení. Nespornou výhodou domácí kuchyně je nedostatek GMO a konzervačních látek.

Kaviár z cuket v pomalém hrnci podle GOST

  • 3 kg cukety;
  • 5 tbsp. Já slunečnicový olej;
  • 2 malé mrkve;
  • 2 šálky rajčatového pasty;
  • 3 bílé žárovky;
  • 1 lžička. mletý černý pepř;
  • 1 lžička. paprika nebo chilli;
  • 1 polévková lžíce. Já sůl.

Příprava:

  1. Oplachzeleninu pod proudem vody, oloupejte a odstraňte semena.
  2. Řezu dužiny rozdělte na malé kostky nebo kostky.
  3. Pánev namažte rostlinným tukem a pod víčkem smažte cuketu, občas promíchejte.
  4. Na zbývajícím oleji přiveďte nasekanou cibuli a mrkev, strouhanou na jemném struhadle, na připravenost.
  5. Spojte všechny komponenty dohromady a vložte je do mixéru.
  6. Při maximálním výkonu zpracovávejte zeleninu do stavu podobného pyré.
  7. Naposledy vložte ½ části rajčatové pasty a koření.
  8. Všechno vložte do pomalého sporáku, zavřete víko.
  9. Po 15 minutách otevřete víčko, přidejte zbývající rajče a vařte, dokud nebude připraveno.
  10. Když je kaviár připraven v multicolor, může být uchován pro prodloužení jeho trvanlivosti.
  11. Plechy požadované velikosti sterilizujte vařením po dobu 10 minut.
  12. Nalijte kaviár přes plechovky a opatrně je navalte. Takže si můžete vychutnat squash kaviár vaší rodiny kdykoliv během roku.

Kaviár s paprikou

  • 2 malé papriky;
  • 5 cuketa;
  • 1 polévková lžíce. Já cukr;
  • 1 mrkev;
  • 1 malá cibule;
  • 3 stroužky česneku;
  • 2 lžíce. Já olivový nebo slunečnicový rafinovaný olej;
  • sůl, černý pepř.

Příprava:

  1. Cuketa se opláchne a odlupuje se odlupovačem.
  2. Dice je.
  3. Odstraňte semena z papriky a nakrájejte spolu s cibulí. Plátek mrkve podélně.
  4. Vložte zeleninudo mísy multicoleru v režimu „ Pečení “ po dobu 20 minut.
  5. Vypněte přístroj, otevřete kryt. Hmotu vložte do mixéru, přidejte nasekaný česnek. Rozdrt to.
  6. Znovu přejděte na pomalý sporák, vyberte volbu „ Pilaf “ po dobu 30 minut.

Recept na kaviár squash "Special" v pomalém hrnci

  • 2 kg mladé cukety;
  • ½ šálku rajčatového pasty;
  • 3 sladké papriky nebo 4 lžíce. Já suchá paprika;
  • 4 velké cibule;
  • 1 šálek majonézy;
  • 3 lžíce. Já jakýkoliv rostlinný olej bez zápachu;
  • 3 lžíce. Já cukr;
  • bílý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Cuketu otřete houbou nebo vlhkým hadříkem.
  2. Není nutné odlupovat kůru, stačí ji rozřezat do kruhů.
  3. Lžíci rajčatového protlaku lžičkou nebo míchejte s paprikou mletou cibulkami.
  4. Namažte vícevrstvý olej zevnitř. Zeleninu přidejte, přidejte do ní cukr a koření.

Zapněte mléčnou kaši po dobu 15 minut. Otevřete víko, přidejte majonézu do kaviáru, promíchejte. Pokračujte ve vaření se stejnou volbou po dobu dalších 40 minut. Užijte si jídlo a chutný kaviár!