Kakaové muffiny

Kakaové muffiny se obtížně nazývají dietní pokrmy. Obsah kalorií v dezertu je 430 kcal na 100 g, což je 1/5 části celkové denní energie, která je nezbytná pro aktivní život těch, kteří se nestarají o svou vlastní váhu a nemají dietu. Pokud máte rádi pečení často, pak budete muset přemýšlet o obrázku.

Čokoládové dezerty mají všechny potřebné složky: bílkoviny, tuky a sacharidy. Při snídani si můžete dát zásobu energie před obědem.

Rychlý košíček

Tento recept lze nazvat " v spěchu ". Protože vám ušetří čas. Za 35 minut lze vyrobit celkem kakaových muffinů. Měkké, chutné košíčky na čaj, aniž byste museli trávit spoustu času!

Pro vaření budete potřebovat:

  • kakao.
  • prášek do pečiva (nebo soda a ocet);
  • vanilkový cukr;
  • 2 slepičí vejce;
  • 12 lžíce mouky;
  • 5 lžíce cukru;
  • 200 ml 10% smetany;

Příprava:

  1. Nejdříve musíte dobře promíchat
    smetanou a cukrem. Pak přidejte 1 lžičku vanilkového cukru a vajec, opět promíchejte. Přidejte mouku a 4 lžíce kakaa;
  2. Pokud je prášek do pečiva, přidejte jej. Pokud ne, napůl lžičky sody, uhasené v hrnku s 1 lžičkou octa, přidejte 1 lžičku vody. Ještě jednou dobře promíchaná na jednotnou konzistenci;
  3. TěstoMěl by získat konzistenci zakysané smetany. Je třeba ji dobře promíchat, aby se všechny složky rozpustily a v košíčcích nevznikly žádné hrudky. Je lepší začít košíčky ve vysoké úzké misce tak, aby bylo vhodné nalít do forem;
  4. Je žádoucí plnit těsto pouze z poloviny, protože těsto dobře stoupá a rychle zaplňuje celou formu. Můžete použít jak železo, tak silikonové formy. Vhodné k pečení muffinů a jednorázových papírových kelímků;
  5. Vložte kakaové muffiny do trouby na 20-25 minut při 180 °. Je vhodné použít konvekční režim v troubě, díky této funkci se vzduch v peci rovnoměrně zahřívá. No, košíčky jsou připravené.

Pěkný čajový párty!

Košíček pro líné

Některý proces vykládání těsta v malých plísních způsobuje, že se člověk cítí podrážděný. Nechtějí trávit spoustu času vaření pečiva. Mohou poradit následující recept na čokoládový dort.

Výrobky potřebné pro vaření:

  • máslo nebo smetanový margarín - o něco méně než balení;
  • kakao - 4 lžíce. l.;
  • vejce - 4 ks;
  • mléko - 100 ml;
  • cukr - 300 g;
  • mouka - 2 sklenice;
  • čajová sóda a ocet jako prášek do pečiva.

Příprava:

  1. Máslo nebo margarín se roztaví a zchladí tak, aby se nemrzlo. Přidávám kapacitu
    t mléko, kakao, cukr, promíchejte a přiveďte k varu. Výsledná námraza v množství 4 lžíce. lžíce ležela v samostatné nádobě. Bude potřebovatdekor;
  2. V této fázi je nutné troubu zapnout. Potřebuje zahřát na 180 ° C. Vejce zasahují do námrazy - pečlivě, jeden po druhém, takže neexistuje žádná heterogenita. Nalijte mouku v malých dávkách, za stálého míchání, všechny zchlazené octem;
  3. Formulář je potažen máslem nebo olejovaný pergamen je umístěn na dně, těsto se nalije. Pečení trvá od 25 do 40 minut, připravenost je kontrolována zápasem. Hotový košíček top rozmazaný polevou cukru, můžete ozdobit kandovaným ovocem a ořechy.

Sladké zuby mohou učinit dort ještě chutnějším přidáním ořechů, rozinek a kousků jemné čokolády do těsta.

Francouzský košíček

Obrovské množství muffinů s kakaem a čokoládou. Ve francouzské verzi v dortu je tekutá čokoládová vrstva, která dává dezert zvláštní jemnou a poněkud slanou chuť.

Složení na pečení:

  • máslo - 100 g;
  • pšeničná mouka - 60 g;
  • tmavá čokoláda - dlaždice, obsah kakaa nejméně 70%;
  • sůl - čtvrtina lžičky;
  • cukr - 2 lžíce. l.;
  • vejce - 2 ks.

Příprava:

  1. Kromě těchto vajec budete muset obětovat další 3, přemýšlet o tom, kam umístit veverky. Přidejte 3 další žloutky do těsta. Kropení po vaření - práškový cukr. Stačí 100 g;
  2. Čokoláda se rozdrtí na malé kousky, rozprostře se v misce a smísí se s olejem ve vodní lázni, dokud není směs zcela homogenní. Vejce a žloutky s cukrem, bít v pěně. Nastavte troubu na teplotu 200 ° C;
  3. Obě směsipřidejte mouku, přidejte sůl a znovu promíchejte. Forma nebo běžná forma je potažena máslem, tam se nalije a vloží do horké trouby - měla by se ohřát na požadovanou teplotu - po dobu 8 minut;
  4. Je třeba mít na paměti - dezert “ je škodlivý „ nejen z hlediska kalorického obsahu, ale také z hlediska žaludku. Podává se teplé.

Ale jak je to chutné!

Čokoládový dezert v pomalém hrnci

Je nemožné si představit moderní kuchyň bez multicolor. Pečení se ukazuje jako velmi něžné. Recept na výrobu košíček s kakaem ve verzi s pomalým vařičem.

Souprava nezbytných výrobků:

  • ve stejném množství cukru a mouky - 200 g nebo každé sklo;
  • vejce - 3 ks;
  • prášek do pečiva - 2 lžičky. nebo půl lžičky sody, která se pak zalije octem nebo citronovou šťávou;
  • máslo nebo margarín - 125 g;
  • kakao - 3 lžíce. Já

Příprava:

  1. Nejdříve otřete máslo nebo margarín cukrem do hladka. Olejový produkt je možné ohřívat pouze na pokojovou teplotu, aby se měkký;
  2. Vejce se smíchají ve směsi másla - 1 ks, Pak mouka, vytvořit homogenní těsto. Ve fázi zhušťování se do poloviny přidává prášek do pečiva nebo hydratovaná jedlá soda;
  3. Nakonec přidejte kakao. Pokud směs není přivedena do homogenity, pak se při řezání dortu objeví s krásnými tmavými pruhy, mramorem;
  4. Do mísy na panvici dejte naolejovaný pergamen, rozprostřete těsto;
  5. Režim " Pečení "na hodinu. Je lepší ventil okamžitě odstranit;
  6. Připravenost dezertu se kontroluje obvyklým způsobem - těsto se propíchne utěrkou nebo párátkem. Když je dřevěná tyčka suchá, můžete ji získat. V některých případech musí být doba vaření prodloužena.

Mělo by být přijato pouze tehdy, je-li mísa vícekanálová studená. Můžete ozdobit, rozmazané rozpuštěnou čokoládou, ale to je volitelné. Dezert a tak sladká.