Karamelová jablka: nejlepší recepty na chutná a zdravá jídla

Předpokládá se, že karamelová jablka jsou pochoutkou, která se obvykle připravuje a konzumuje na podzim av zimě. Ve skutečnosti to lze provést kdykoliv během roku, zejména pokud se blíží svátek a potřebujete něco překvapit svou rodinou.

Při vaření existuje mnoho receptů na vaření jablek v karamelových celcích, krájených a pečených. A dělají vynikající dorty. Nezapomeňte, že při práci se sladkou skořepinoumusíte pracovat rychle, dokud nezmrzne.

Tradiční způsob vaření

\ t

Při vaření pokrmu s použitím této metody nebudou zapotřebí žádná barviva ani umělé přísady, takže dezert bude zdravý a nealergický.

Složky:

  • Jablko - 2-3 ks. (v závislosti na velikosti);
  • Citronová šťáva - 1 lžička;
  • Cukr - 150-160 g.

Jak vařit

Příprava začne přípravou jablek - je třeba je důkladně omýt, otřít do sucha ručníkem. Doporučuje se zamyslet se předem, kde si dáte hotovou pochoutku. Desku můžete přikrýt voskovým papírem, nebo ji můžete namazat slunečnicovým olejem. V opačném případě se karamel nalepí na dno misky. Stringing ovoce na dřevěných špejlích, začít připravovat karamel sám.

V pánvi nebo pánvi nalijte cukr tamnalít citronovou šťávu. Když jsou ingredience vařené na středním ohni, míchejte po celou dobu, dokud se nevytvoří karamel. Ponořte do něj každé jablko a položte hotový dezert na talíř. Pokud nejsou některé části ovoce zakryty, potřeme je lžící.

V procesu vaření si pospěšte, jinak sirup zhustne a nebude použitelný.

Když jídlo vychladne, můžete ho jíst.

Křupavé plátky

Tento křupavý dezert je původem z Číny, ale je velmi populární v mnoha jiných kuchyních světa.

Složky:

  • Voda - šálek;
  • Jablka - 3 ks;
  • Vejce - 1 ks;
  • Citronová šťáva - 1 polévková lžíce. l.;
  • Mouka - 100 g;
  • Sezamový olej - 35 ml;
  • Med - 1 polévková lžíce. l.;
  • Cukr - 170 g;
  • Sezam - 20 g;
  • Rostlinný olej - 0,4 l.

Jak vařit

Zvláštností pokrmu je, že ovocné řezy musí být nejprve smaženy a pak namočeny v karamelu.

Vaření těsta - porazit vejce studenou vodou, postupně přidávat mouku. Jeho konzistence by měla být podobná konzistenci zakysané smetany.

Ovoce se promyje, otře se ubrouskem, oloupá, nakrájí na plátky. Ponořte je do těsta a rozprostřete na dobře vyhřívanou pánev se spoustou oleje. Smažte plátky v těstíčku až do zlatě hnědé, položte je na ručník nebo na cedník, abyste vyrobili skleněný olej.

Toto není celý recept - nyní je třeba plátky jablek ponořit do karamelu. Připravujeme to tímto způsobem - zahříváme v nádobě sezamový olejnízké teplo, přidejte med, cukr, směs po celou dobu, co potřebujete zasahovat, ne nechat ho hořet.

V připraveném sirupu rychle přidejte citrónovou šťávu, sezamová semínka a nakrájejte na něj plátky. Tak, že okamžitě popadli, špejle je vyndají ze sirupu a pošlou je ve studené vodě jen pár vteřin. Všechny plátky se rozloží na desku. Miska je připravena.

Červený karamel

Tento recept předpokládá přítomnost červeného potravinářského barviva, takže se ujistěte, že nikdo, kdo sní tuto pochoutku, nemá žádné alergie.

Složky:

  • Jablka - 8 ks. (malé);
  • Voda - 1 šálek;
  • Hnědý cukr - 2 šálky;
  • Kukuřičný sirup - ½ šálku;
  • Skořice - podle chuti;
  • Červené barvivo - asi 15 kapek.

Vaření

Chcete-li u tohoto receptu vařit jablka v lesklém červeném karamelu, musíte je nejprve umýt a otřít do sucha.

Vařte karamel z cukru, kukuřičného sirupu, vody, barviva a skořice. Oheň by měl být malý a připravenost směsi je určena rozpuštěným cukrem. Ponořte do něj celé ovoce. Můžete přidat zajímavou chuť do dezert s pomocí drcené ořechy, sušenky, multi-barevné cukrovinky prášek.

Po namočení do sirupu je nutné v nich ovoce pouze navíjet. Okamžitě je nepokládejte na talíř, držte každý z nich na váze asi pár minut, aby dekorace nespadla a lesklá skořápka červeného labužníka se nerozšířila.

Sladkosti

Tento dezert se nazývá cukroví, protožeovoce pro jeho přípravu jsou nakrájeny na malé plátky, z nichž každá je pokryta sladkou skořápkou.

Složky:

  • Jablka (nejlépe červená) - 3 ks;
  • Cukr - 1 polévková lžíce. l.;
  • Šťáva ½ citronu;
  • Voda - 1 šálek;
  • Candy Skewers;
  • Máslo - 1–1,5 st. l.;
  • Skořice - 2 tyčinky;
  • Potraviny červené barvivo - 6 kapek.

Jak vařit:

Plody rozřezáváme předem na plátky o rozměru přibližně 2 x 2 cm, abychom je ochutili tak, že mají jasnější chuť, posypeme je citronovou šťávou.

V hrnci dejte máslo, skořici, cukr, nalijte vodu, nechte směs vařit na mírném ohni. Když je cukr rozpuštěn, můžete mírně zvýšit teplotu. Sirup se vaří, dokud se nezbarví. Bude to trvat asi čtvrt hodiny. Na samém konci přípravy sirupu přidejte barvivo.

K výrobě bonbónů z plátků jablek, namočeným v karamelu, vyrobených podle tohoto receptu, se nelepte na talíř, měl by být položen pergamenem.

Pichlavé plody na špejle, namočte je do sirupu, na desku roztřete dezert. Vložte ho do chladničky na chvíli - dokud neztvrdne.

Kombinace všech složek tohoto pokrmu dává skvělou chuť a bonbóny z nich jsou chutné a voňavé.

Recept na pečení

Když je ovoce pečeno v karamelu, získává jídlo další zdravé vlastnosti (především žaludku a střev).

Složky:

  • Jablka - 4 ks;
  • Mletá skořice - 2 lžičky;
  • Tekutý med - 4 lžičky;
  • Mletý zázvor - 3–4 štípnutí;
  • Máslo - 80 g;
  • Lemon zest - 5 tsp;
  • Nasekaný mandlový ořech - 50 g;
  • Cukr - čtvrtina poháru.

Příprava:

K pečení jablek v karamelu podle tohoto receptu je třeba vzít zralé, ale tvrdé ovoce, aby byl pokrm šťavnatý.

Spláchněte je, otřete do sucha. Vystřihněte z nich uprostřed kruhovými pohyby. Nalijte med do dutiny, dejte citrónovou kůru (1 lžička. Každá), ořechy (každý asi 10–12 g). Vrchní náplň plněná skořicí, zázvorem.

Zahřejte troubu na 170 stupňů, posuňte pekáč s budoucím dezertem asi půl hodiny. Když jsou pečené ovoce připravené, vyndáme je z trouby a položíme je na talíř.

Dáme máslo do malé pánve, přidáme cukr, dáme ho na sporák na pomalý oheň. Pokračování v zasahování do směsi, počkejte, až se máslo roztaví, a karamel získá krémový odstín a hustou konzistenci. Vylévá ovoce. Chcete-li dezert ještě chutnější, můžete rozpustit čokoládu a nalijte ji na to (asi 1 lžička).

Pie

Každé pečení je velmi chutné, ale s karamelizovaným ovocem nabývá zcela jiné chuti.

Složky:

  • Mouka - 200 g;
  • Zakysaná smetana - 1 polévková lžíce. l.;
  • Cukr - 3 lžíce. l.;
  • Máslo - 150 g;
  • Vařená voda - 50 ml;
  • Jablka - 2-3 ks. (v závislosti na velikosti).

Jakvařit:

Nejprve připravte těsto na dort. Do hluboké nádoby nasypeme mouku, přidáme chlazené máslo (100 g), směs nasekáme nožem. Poté nalijte vodu, přidejte kyselou smetanu a těsto promíchejte. Zabalte ji do přilepené fólie a posílejte ji asi hodinu do lednice.

Nyní můžete udělat jablka - opláchnout, otřít do sucha, rozřezat na 4 části, odstranit jádro. Zbývajících 50 g oleje se utopí v pánvi, nahoře se nalije cukr a vyloží se ovoce. Po 7–10 minutách je zahřejte na vysokou teplotu. z každé strany.

Vychlazené těsto vyjmeme, vyvaříme do rovné vrstvy, zakryjeme výplní. Ujistěte se, že okraje těsta jsou zastrčené dovnitř, jinak se z hotového dortu vylije.

Pečeme asi 20-25 minut. při teplotě 190–200 stupňů.

Aby se dort podle tohoto receptu vařil s karamelizovanými jablky, vyjměte ho z trouby, nechte ho vařit asi jednu třetinu hodiny. Poté se připevněte na dno misky na dort, otočte pánev. Tak, dort bude v misce, a náplň bude na vrcholu.

Vědět, jak udělat takové chutné a lehké dezerty, ani hosté, ani děti, které vyžadují sladkosti, vás nebudou moci překvapit.