Kdoule kompotu na zimu

Strom, který pochází z jeho předků - jablek a hrušek, miluje úrodnou půdu, hodně vlhkosti a slunečního tepla, se nazývá kdoule. Její velké krásné květiny, zaprášené včely v létě, na podzim se stávají velkými žlutými plody.

Jejich drsný povrch, velmi chutná chuť, tvrdost znemožňují jíst čerstvé ovoce. Ale při vaření získávají jemnou sladkou texturu.

Toto ovoce je zdravęjśí neż syrové. Protože obsahuje karoten, který je po vystavení vysoké teplotě do značné míry absorbován naším tělem. Velká varianta použití ovoce - kompot kdoule. Pamatujte si, že při použití kdoule při vaření všech pokrmů, musíte odstranit jeho kosti. Jsou pro nás jedovaté. Můžete vařit z buničiny, což je skvělé pro použití ve formě marmelády, džemu, kompotu, marshmallow, želé, přísady do čaje, masa, sladké dezerty.

Díky svým dalším příznivým vlastnostem pomůže kdoule z kdoule na zimu vyhnout se nedostatku vitamínů na jaře, posílit imunitní systém, který pomáhá v boji proti virům, akutním respiračním infekcím a chřipce.

Měli byste si koupit čerstvé voňavé žluté plody, ale pouze bez promáčknutí, skvrn nebo jiných vad. Uchovávejte v chladničce v plastovém sáčku odděleně, optimální teplota je 0-50C.

Tajemství řádné přípravy kdoule compotes:

  1. Je nezbytné dodržovat technologii, to znamená, že při pečlivé přípravě se podívejteplody nejsou stravitelné, neztrácejí barvu, tvar. Nejdelší ovoce na kompotu jsou vařené hrušky a jablka;
  2. V zásadě se knedlíkový kompot na zimu nevaří, nalije se však velmi horkým sirupem a válcováním;
  3. Hlavními složkami kompotu jsou cukr a voda. Další koření může být podle vaší chuti: chuť, skořice, kardamom, sůl (ve velmi malé dávce);
  4. Existují dva typy kompotů - bez sterilizace a se sterilizací. Každá hosteska si vybere jednu z možností podle svého uvážení;
  5. Je velmi důležité vybírat tyto plody bez jakýchkoli známek zkaženosti, poškození, protože budou pokazit celou chuť;
  6. Plody by měly být před vylitím vody nebo sirupu dobře promyty a vyčištěny;
  7. Ovoce se semeny musí být očištěno od nich, protože obsahují kyselinu kyanovodíkovou, což povede k otravě;
  8. Před válcováním kompotu horkou tekoucí vodou se ujistěte, že je opláchnete, sterilizujte v peci několik minut při teplotě 100 ° C (19 ° C). Sterilizace může být provedena parou;
  9. Kryty pro válcování, vaření, před pohledem, aby nedošlo k poškrábání, zkontrolujte integritu gumy.

Kdoule kompotové recepty

Lidské tělo je 80% vody, takže k tomu, abychom uhasili žízeň a doplňovali své zásoby, často pijeme vodu.

Je chutné a zdravé pít kompoty místo vody. Normální kompot s kdoule bez sterilizace. Na třílitrové sklenici použijte 2-3 sklenice oloupaného ovoce a asi 300 gramů cukru. Plody jsou rozloženy v nocibanky, jsou naplněny vodou, jsou pokryty kryty. To je nezbytné k tomu, aby si mohli vyzvednout vodu a posadit se. Ráno nalijte vodu do pánve, přidejte cukr, vařte.

Nalijte ovoce vařící vodou, převalte ho vzhůru nohama, otočte ho vzhůru nohama, zabalte.

Kompakt z kdoule na zimu v klasické podobě. Složení: kdoule, čistá voda, cukr, kyselina citrónová. Číslo nahoře.

Proces vaření je následující:

  1. Bereme zralé ovoce, důkladně omyjeme naší novou houbou, oloupeme. Jen to nevyhazujte, vložte do hrnce, nalijte trochu vody, vařte 30 minut.
  2. Oddělte semena z buničiny spolu s osivovou komorou, nakrájejte na plátky. Rozpustíme kyselinu citrónovou ve vodě, dáme do ní dužinu, necháme 15 minut. Na litr vody je zapotřebí přibližně 3 gramy kyseliny citrónové.
  3. Odloupněte od slupky, přidejte naše plátky, vařte 20 nebo 30 minut, pozorujeme, že se stávají měkkými, ale ne převařenými. Poté nalijte vývar do čisté pánve a plátky ochlaďte studenou tekoucí vodou.
  4. Z tohoto vývaru a cukru vyrábíme další sirup. Na 1 litr bujónu poskytneme 300 gramů cukru, gramů kyseliny citrónové. To vše se vaří pár minut. Cool.
  5. Plátky kdoule vložte do čistých nádob na litr, nalijte si sirup. Rozbalte se. Zahříváme v peci po dobu 15 minut při teplotě 85 ° CC nebo ve vroucí vodě po dobu 8 minut.

Počítat s kdoule a jablky. Ovoce může být vařeno ve formě kompotu spolu s jinými plody a bobulemi.

Ihned můžete spotřebovat kompotvychladnout Vezmeme: jablka - 4 kusy, kdoule - 3, citron, lžičku skořice, 1,5 litru vody.

Mé ovoce, nakrájené na plátky. Semena odstraňujeme pouze z jablek a kdoulí, dáme je do hrnce, naplníme čistou vodou, vaříme asi 10 minut. Pak přidáme citron, skořici. Uvařte několik minut. Poté se vyjme z ohně, ochladí se na teplotu místnosti, filtruje se.

Nalijte připravený kompot jablek a kdoule do sklenic.

Užijte si své oblíbené quince compotes! Doplňte své tělo vitamíny!