Knedlíky bez kynutého těsta

Knedlík se připravuje bez použití droždí a prášku do pečiva. Měla by být jemná a tenká, aby se nepřekrývala speciální, středně kořeněná chuť náplně. Dobré těsto bez těsta lze použít pro knedlíky a knedlíky. Navíc univerzální " základna " může být použita při přípravě improvizovaných ravioli, knedlíků, halušek a tortellini. Zde je hlavní věc - sledovat recept na náplň.

Jaké je tajemství?

Kupodivu, nalezení vhodného receptu na nekvasené těsto bez kvasinek není tak snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Proto jsou sibiřské knedlíky obvykle připravovány podle instrukcí „, nebo náhodně, dokud není požadovaná koncentrace složek stanovena pokusem a omylem.

Navzdory skutečnosti, že počet složek nekvašeného těsta je již dlouho vypočítáván, se téměř vždy ukazuje jako nevhodný. Dobré těsto by mělo být jemně válcované, dostatečně plastické pro modelování, nevařené měkké a ne bobtnavé při vaření a samozřejmě chutné.

Klasický recept na těsto bez droždí pro knedlíky se skládá ze tří jednoduchých a banálních ingrediencí - vajec, mouky a vody.

Někteří se odchylují od standardu a připravují těsto knedlíku na kefír nebo jogurt s tím, že je užitečnějšípro zažívací trakt a snadnější trávení.

Kefirova varianta základny je velmi vhodná pro vaření gruzínské chinkali. Toto jemné těsto je také vhodné pro vaření manta. Dnes před vámi otevřeme závoj tajemství, jak udělat chutné a jednoduché těsto na ravioly, knedlíky, manty a další podobné výrobky.

Tradiční recept na těsto na sibiřský knedlík

\ t

Budete potřebovat:

  • Mouka - 3 sklenice;
  • Kuřecí vejce - 1 kus;
  • Teplá destilovaná voda - 2/3 šálek;
  • Stolní sůl - 1/2 -1 lžičky.

Návod:

  • Mouku nechte projít sítem a nalijte sklíčko na stůl. Na formuláři " kopce "
    prohloubení ruky. Udělejte to co nejjemněji, aby se dům mouky nerozpadl;
  • Do výklenku, kladivo do slepičího vejce, přidejte sůl a nalijte určené množství vody;
  • Těsto hněte rukama tak, aby bylo homogenní. Neměla by to být sraženina a hrudky. Těsto knedlíku ve formě sochoru musí být vyznačeno vysokou plasticitou. Pro zvýšení pružnosti hmoty pro modelování je žádoucí ponechat ji na suchém teplém místě po dobu 35-45 minut.

Těsto z ultralplastických chouxů bez vajec

Budete potřebovat:

  • Pšeničná mouka - 1 šálek;
  • Ochlazená vařící voda - 1/2 šálku;
  • Sůl na vaření - 1/2 lžičky.

Návod:

  • V misce smíchejte půlku sklenice mouky a soli. Je-li vaše sůl hrubá, je lepší, aby jste si ji netřeli do nádoby s moukou, alepředběžné rozpuštění v požadovaném množství vroucí vody;
  • Naplňte ½ šálku vařící vodou. Je žádoucí, aby byla voda odstraněna pouze z kamen;
  • Hmotu promíchejte vidličkou tak, aby veškerá mouka byla navlhčena;
  • Ujistěte se, že elastické těsto vychladlo do teplého stavu;
  • Nalijte zbytek mouky na stůl a na něj hodte vlhkou hmotu.
  • Hněte měkké, husté a nelepivé těsto;
  • Připravenou hmotu naválte do odměrné koule, umístěte ji pod plastový obal nebo obrácenou misku. Ponechte půl hodiny při pokojové teplotě (není třeba ji vkládat do chladničky);
  • Nyní odvážně pokračujte v válcování těsta a vytváření chutných produktů.

Jemné těsto na bázi kefíru

Tato verze těsta je vhodná pro všechny produkty - ravioly, knedlíky, ravioly, manty, khinkali atd.

Budete potřebovat:

  • Kefir standardní tuk (může být bez tuku) - 1 šálek;
  • Pšeničná mouka - 3-4 šálky (nebo 500 g);
  • Kuřecí vejce - 2 kusy;
  • Sůl - 1 lžička.

Návod:

  • Pečlivě oddělte bílé vajíčka od žloutků. Vzhledem k tomu, že pro test budete používat pouze ty, rozhodnout předem, co budete dělat s veverky. Snad to bude vzduchová pusinka, marshmallow nebo vaječný koňak. A možná vám budou užitečné jako součást kosmetické masky;
  • 73) mouka pro třídění (nepovinně);
  • Položte sklíčko do velkého kontejneru, uprostřed umístěte výklenek;
  • Nalijte do otvorusůl a jemně vstupovat do žloutků;
  • Kousek po krůčku nalijte kefír do vaší budovy;
  • Silně promíchejte a hněte těsto tak, aby v něm nezůstaly žádné kousky. Mimochodem, tento druh těsta může být tiše uložen v mrazáku na dlouhou dobu, natáhnout se a podle potřeby kreslit k vaření;
  • Výslednou plastovou hmotu vložte do plastového nebo plastového sáčku. Nechte ji půl hodiny;
  • Těsto je připravené! Pokud je to žádoucí, může být dokonce použit pro pražení paštičky.

Vezměte prosím na vědomí, že během vaření toto množství výrazně zvyšuje objem. Proto jej navíjejte tenčí a vytvarujte kompaktnější.

Neboj se takového účinku - po vyjmutí z pánve budou hotové knedlíky mít normální tvary a velikosti. Vařené produkty potřebují 5-7 minut od okamžiku varu. Také knedlíky mohou být smažené nebo pečené.

S vámi jsme se podělili o jedinečné recepty na lahodné knedlíkové těsto, které vás rozhodně nezklame a nepustí vaše úsilí.

Můžete jej použít jako univerzální výrobek, který hýčká váš domov různými varenými těstovými produkty. Pokud plánujete uchovávat těsto dlouho, uchovávejte ho v mrazáku.

V závislosti na vlastních potřebách můžete také měnit uvedené množství složek. Nezapomeňte však porovnat a udržet proporce. Ochutnejte rodinné večeře a vychutnejte si jídlo!