Kohlrabi salát - chutné a zdravé jídlo na stole

Zelí kapr je zcela nezařazené do seznamu nepopulárních produktů. V období dozrávání se může nacházet pouze v některých prodejnách a ještě méně často na trzích. Složení této zeleniny je mnoho užitečných látek pro tělo. Stojí za zmínku, že toto zelí nezpůsobuje nadýmání jako jiné druhy zeleniny. Je prokázáno, že i dávkování zelí k tepelnému ošetření obsahuje mnoho vitamínů a minerálů.

Recepty z kalarabů a zeleného cibule

\ t

Velmi jednoduché na přípravu pokrmů, pro které není zapotřebí mnoho přísad. Díky použití čerstvých a nezpracovaných potravin je jídlo zdravé.

Složky:

  • 800 g kedlubny;
  • 100 g zelené cibule;
  • 0,5 tbsp. olivový olej;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  • Pomocí hrubého struhadla nakrájejte zelí a nakrájejte cibuli;
  • Zkombinujte přísady a naplňte je olejem. V případě potřeby přidejte sůl podle chuti a pepře.

Recepty z kopru a okurky

Toto je origináljídlo pro letní menu. Ingredience pro to mohou být pěstovány na vašich stránkách. Nejlepší je mít vše ihned po přípravě. Proces vaření nebude trvat déle než 10 minut.

Složky:

  • kedlubny;
  • okurka;
  • zelené cibule;
  • 6 ředkviček;
  • 2 lžíce. lžíce olivového oleje;
  • 3 lžíce. lžíce citronové šťávy;
  • sůl;
  • mletý pepř.

Metoda přípravy:

  1. Pro začátek, umyjte zelí, vyjměte listy a nakrájejte na dlouhé proužky. Případně je můžete brousit na hrubém struhadle;
  2. Okurka musí být krájena stejným způsobem jako kedlubna. Ředkvičky musí být nasekány na tenké polokruhy;
  3. Kombinujte zelí s okurkou a jinými připravenými potravinami, přidejte sůl a pepř. Vyplnit vše stojí olejem a citronovou šťávou. Miska se ponechá 20 minut. vařit. Podáváme s nakrájenou cibulkou.

Recept na výrobu kořábů a šunkového šalátu

Toto jídlo připomíná mnoho lidí známému Olivierovi, ale zelí dává originální chuť. Podávejte ji při každém jídle, abyste uspokojili svůj hlad.

Složky:

  • 6 kedlubny a tolik mrkve;
  • cibule;
  • 3 stroužky česneku;
  • 300 g solených okurek;
  • 300 gramů zeleného hrachu;
  • 300 g šunky;
  • sůl;
  • cukr;
  • pepř;
  • 5 vajec;
  • 2 lžičky hořčice;
  • 5 kusů kuřecích prsou;
  • 0,5 kg majonézy;
  • 3 kuřecí stehna.

76) Metoda přípravy:

  1. Pro start, vařit zelí a mrkev. Bude to trvat asipůl hodiny Ujistěte se, že zelenina není měkká. Vařená vejce by měla být vařena;
  2. Hrášek se vaří 3 minuty. přidáním malého množství soli a cukru. Vařte další prsa a stehna;
  3. Oloupeme zelí, mrkev a cibuli, poté nakrájíme na malé kostky. Stejným způsobem stojí za to sekání slaných okurek, prsu, šunky a stehen. Vejce rozetřete na hrubém struhadle a česnek jemně nasekejte;
  4. Vše smíchejte a sezonte s majonézou a přidejte hořčici, sůl, cukr a pepř. Přesun všechno dobře.

Recept na mrkev a salát z kalerábů

\ t

Další verze zeleninového jídla, která se připravuje rychle a snadno. Recept využívá jednoduché a cenově dostupné ingredience.

Složky:

  • 400 g kedlubny;
  • 200 g mrkve a póru;
  • 75 g olivového oleje;
  • 50 g ořechů;
  • sýry;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Všechny zeleninové saláty musí začít vařit s čistící zeleninou, která by se pak měla umýt;
  2. Mrkev a zelí se nastrouhají na hrubém struhadle a pórek seká;
  3. Zeleninu lehce smažte v horkém oleji. Před podáváním přidejte sůl, drcené ořechy a strouhaný nasekaný sýr.

Recept na salát z kopralku na zimu

Je možné vychutnat si chuť a využít zelí nejen v období dozrávání, ale iv zimě. Chcete-li to udělat, připravte jednoduchý salát a roll to.

Složky:

  • 2 kedlubny;
  • žárovka;
  • pár černých pepřů;
  • 1 Lvoda;
  • 250 ml octu 8%;
  • 30 g soli;
  • 100 g cukru;
  • koření.

Metoda přípravy:

  1. První věc, kterou musíte udělat, je důkladné umytí a čištění zelí.
  2. Nakrájejte na proužky a vařte 5 minut. ve vodě se solí, jejíž množství je třeba vzít v úvahu na 1 litr vody 10 g soli.
  3. Když čas vyprší, vyjměte zelí a nechte ho uschnout.
  4. Oloupejte, umyjte a nasekejte cibuli.
  5. Připravit marinádu, vařit vodu a přidat sůl a cukr.
  6. Vařte, dokud se cukr nerozpustí.
  7. Poté nalijeme ocet a přiveďte k varu znovu.
  8. Vezměte sterilizované čisté sklenice a zahřejte je přes páru.
  9. Nalijte do nich zelí a přidejte cibuli.
  10. Nahoře posypeme kořením. Nalijte připravenou marinádu přes plechovky.
  11. Sklenice přikryjte víčky, vložte je do vody a zahřejte na 90 stupňů. Proces sterilizace by měl trvat 45 minut.
  12. Zbývá jen vyhrnout sklenice, otočit je a zabalit do deky.
  13. Po vychladnutí přeneste na chladné místo.

Jak vařit kalerábový salát s dýní?

Další varianta zeleninového salátu, která má příjemnou sladkost. Tento recept je ideální pro lidi, kteří sledují svou postavu a jsou oddáni správné výživě.

Složky:

  • 400 g kedlubny;
  • 150 g dýně;
  • 120 g mléka a zakysané smetany;
  • 30 g citronové šťávy;
  • sevře zemkardamom

Způsob přípravy:

  1. Toto jídlo se snadno připravuje a stojí za to začít čistit zeleninu. Zelí by mělo být nakrájeno na pásy a dáno do hrnce. Nalijte do mléka a vařte na minimálním ohni 15 minut. Po tom, všechno v pohodě;
  2. Dýně nakrájejte na kostky a dušeme s kardamonem po dobu 8 minut. Pak zeleninu ochlaďte;
  3. Kombinujte složky, přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu. Podáváme se zakysanou smetanou.

Thajský salát s kedlubnou a mrkví

Miska vyrobená podle tohoto receptu je šťavnatá, kořeněná a zároveň sladkokyslá, což činí salátový originál. Thajská kuchyně a skutečnost, že vám umožní kombinovat zdánlivě nekompatibilní produkty.

Složky:

  • 100 g kedlubny;
  • 4 stroužky česneku;
  • půl citronu;
  • 2 lžíce. lžíce smažených slunečnicových semen;
  • polovina chilli;
  • 85 g mrkve;
  • 150 g rajčat;
  • 2 lžíce ryb;
  • 1 hodinu lžíce sójové omáčky;
  • 1 lžička cukru.

Metoda přípravy:

  1. Pro začátek uchopte zelí, které potřebujete prát, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Loupaná semena;
  2. Oloupeme a nakrájíme mrkev. Je nutné vytlačit šťávu z citronu, mělo by to být asi 40 ml;
  3. Umyjte rajčata, nakrájejte je na středně velké kousky a pak nezapomeňte, aby šťáva vyčnívala vidličkou;
  4. Chcete-li připravit obvaz, musíte kombinovat sóju a rybí omáčku, přidatmletá chilli, cukr a citronová šťáva. Pokud nechcete, aby pokrm vypadal velmi kořeněný, pak se doporučuje odstranit semena z pepře předem;
  5. Připravené ingredience smíchejte a přidejte obvaz a vše dobře promíchejte. Posypeme všechny semena.

Recept na výrobu šalátu Kohlrabi a slaniny

Díky kombinaci zeleniny a slaniny se připravuje chutný a bohatý salát. Tento recept používá několik ingrediencí, ale dovoluje vám připravit chutné jídlo.

Složky:

  • kedlubny;
  • 2 mrkev;
  • 155 g slaniny;
  • špetka mletého kmínu;
  • zakysanou smetanou.

Způsob přípravy:​​

  1. Oloupeme zeleninu, umyjeme je a pak rozsekáme na proužky. Ponořte je do vařící vody po dobu 5 minut a pak ochlaďte;
  2. Nakrájejte slaninu na plátky a smažte až do zlatavě hnědé;
  3. Zkombinujte všechny připravené potraviny, vložte zakysanou smetanu a kmín.

Všechny prezentované recepty jsou jednoduché a dokonce i nezkušený kuchař si s nimi poradí. Obecně lze tento typ zelí použít pro kulinářské experimenty, získávání nových a chutných pokrmů. Užijte si jídlo!