Královské jídlo na vašem stole: recepty na vaření rybí ryby

Začněme snad s definicí, co je ryba ve vodě. Tento koncept znamená jídlo, které může být vyrobeno z různých složek, ale nejčastěji se používají ryby. Nalije se vývarem, do kterého se přidá želatina nebo jiné želatinové činidlo.

Různá vařená zelenina se používá jako dekorace, ze které se stříhají krásné postavy.

Mnoho lidí si pro prázdninový stůl vybírá přesně stejný druh výplně. To je dáno nejen chutí tohoto pokrmu, ale také jeho krásným vzhledem. Pokud vaříme správně, získáte opravdovou pochoutku, která svým vkusem mnoho překvapí a potěší.

Stojí za to vědět, která ryba je vhodná pro aspiku.

V zásadě můžete použít jakýkoli druh, ale nejlepší je vzít velká jatečně upravená těla, například okouna, sterleta nebo jesetera. Chutné a krásné jídlo se stane z pstruha, lososa a dalších červených plemen.

Jak vařit tradiční želé?

Toto jídlo lze podávat s křenem, různými omáčkami, olivami a citronovou šťávou. Tyto přísady zvýrazní chuť plniva. Chcete-li se naučit vařit, musíte začít s klasickou verzí misky.

Složky:

  • 1,25 litru vody;
  • 0,5 kg ryb;
  • 30 g želatiny;
  • pepře;
  • 3 karafiáty;
  • pár bobových listů;
  • cibule;
  • mrkev;
  • hrubá sůl;
  • celer;
  • petržel;
  • citron.

Které ryby budou použity v receptu, rozhodněte se sami.

Způsob přípravy:

  1. Chcete-li začít, postarejte se o ryby, které potřebujete vyčistit a důkladně opláchněte v tekoucí vodě.
  2. Dalším krokem je protažení páteře a odstranění kostí ze zaoblení.
  3. Poté nařezávejte na krásné kousky a vložte je do chladničky.
  4. Vezměte hlavy a odstraňte žábry, ploutve, oči a vše důkladně opláchněte. Nasaďte vše do hrnce a zakryjte vodou.
  5. Přidejte tam cibuli a mrkev.
  6. Umístěte na sporák a vařte půl hodiny po varu nad nízkým teplem. Je důležité neustále odstraňovat výslednou pěnu, jinak bude vývar zakalený.
  7. Po čase vyjměte zeleninu a vylezte z pánve a tam vložte sůl, vavřín, koření a kousky filé. Vařte do vaření. Obvykle trvá asi 10 minut.
  8. Opatrně vyjměte filet a krásně ho položte na misku, ve které chcete sloužit aspiku.
  9. Vývar musí být vypuštěn přes jemné síto.
  10. Pomalu a ne úplně vypusťte, aby zůstal celý zákal. Výsledkem by měl být 1 litr čistého vývaru.
  11. Musíte to vyzkoušet a podle potřeby přidat sůl podle chuti. V 0,5 Art. vodou zředit želatinu na sporáku a nalijte do vývaru. Nasaďte kamna, přiveďte kapalinu téměřVařte a nalijte do misky.
  12. Ryby jsou zdobeny zelenými listy a kousky vařené zeleniny. Dejte ho do chladu, dokud neztvrdne.

Recept na přípravu carových ryb

\ t

Skvělá volba pro slavnostní stůl, protože jídlo je nejen chutné, ale také velmi krásné. Podávejte v jedné velké misce nebo v porcovaných plechovkách. Další možností je připravit misku v hluboké formě, pak ji spusťte do horké vody a otočte ji na rovnou desku.

Složky:

  • 1,8 litru vody;
  • 450 g filé z lososa;
  • 125 g červeného kaviáru;
  • 125 g konzervovaného zeleného hrášku;
  • petržel;
  • 20 g želatiny;
  • vavřín;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Vyjměte kosti z lososa, vložte je do nádoby s vodou a položte na oheň.
  2. Po varu vyjměte pěnu, přidejte sůl a vavřín.
  3. Vařte po dobu 25 minut. Poté odstraňte filet, ochlaďte a nakrájejte na krásné plátky.
  4. Naplňte želatinu vodou, počkejte, až nabobtná, pak přidejte teplý vývar a umístěte na sporák.
  5. Zahřívá se za míchání, aby se roztavila želatina. Je důležité nepřivádět kapalinu do varu.
  6. Vezměte si formu, ve které budete sloužit misce a na dně umístěte plátky lososa a hrášek.
  7. Naplňte vývar a nalijte ho na filet. Poté, co je vše v pohodě, rozdělte kaviár krásně a vložte formulář do chladničky, dokud neztuhne.

Recept na výrobu plnivových ryb v rajčatech

Pokud chcete vařit něco chutného a uspokojivého pro vaši rodinu, vyberte si tento pokrm. Může být podáván na různých přílohách. Můžete použít hake nebo pollock.

Složky:

  • 0,6 kg pollock bez hlavy;
  • velká cibule;
  • 175 g mrkve;
  • 2 lžíce. lžíce mouky;
  • 6 lžíce. lžíce rajčatového pasty;
  • bobkový list;
  • 1 lžička cukru;
  • sůl;
  • pepř;
  • rostlinný olej;
  • 1 polévková lžíce. voda;
  • zelené.

Způsob přípravy:

  1. Používáte-li zmrazená těla, nechte je chvíli na pokojové teplotě.
  2. Pokud urychlíte proces odmrazování, ryby se stanou bez chuti a ztratí svou hustotu.
  3. Poté se jatečně upravená těla očistí, odstraní se ploutve a důkladně se opláchnou v tekoucí vodě.
  4. Osušte ručníkem a rozdělte na kousky.
  5. Oloupeme cibuli a nakrájíme na půlkruhy a mrkev můžete nakrájet na kostky i na tenké plátky. Pokud je kudrnatý struhadlo, pak jej použijte.
  6. Na pánvi se zahřeje několik lžic másla na střední teplotu.
  7. Plátky pollocku zalejte ze všech stran do mouky a pak je smažte až do zlatova asi 3 minuty. a otočit na druhou stranu.
  8. Vložte kusy do kotle nebo hrnce s tlustým dnem.
  9. V jiné pánvi na másle smažte cibuli na průhlednost a přidejte mrkev.
  10. Vařte do zlatova.
  11. Poté přidejte do zeleniny rajčatovou pastu, vodu, granulovaný cukr, vavřín, sůl a pepř.
  12. Míchejte a vařte vše po dobu 5 minut. po varu.
  13. Po tomto smažení přejde k kotli k pollocku.
  14. Položte ho na sporák na malý oheň.
  15. Ryby v rajčatech se vaří 20 minut.
  16. Poté může být miska podávána se zelení.

Vepřové ryby v řepné šťávě

Pokud chcete na příští dovolenou hosty překvapit a potěšit, použijte tento recept. Miska dopadá nejen chutně, ale také na úkor krásné řepy. Vařená rosnička bude hvězdou jakéhokoliv stolu.

Složky :

  • 1,75 kg ryb;
  • petržel;
  • kopr;
  • 0,5 kg mrkve;
  • řepa;
  • cibule;
  • stonek pórek;
  • kořen petržele;
  • vavřín;
  • pepře;
  • sůl;
  • pár proteinů;
  • 6 kusů ledu;
  • 50 g želatiny.

Metoda přípravy:

  1. Připravte kostru: vyčistěte, odstraňte hlavu a další nepotřebné části.
  2. Důkladně omyjte v tekoucí vodě, uvnitř i vně.
  3. Pak udělejte dva řezy v blízkosti hřebene, abyste oddělili filety.
  4. Dalším krokem je odstranění všech kostí, pro které se používají pinzety.
  5. Filety nakrájejte na pásy o tloušťce přibližně 1,5 cm, složte do misky a nechte v chladničce.
  6. Vyčistěte mrkev na podélné tyčinky a vařte ji v osolené vodě po dobu 10 minut.
  7. Nakrájejte dva druhy cibule na velké kousky. Stejným způsobem a řezat kořeny.
  8. Vytáhněte žábry z hlav adejte je do pánve.
  9. Pak pošlete další kusy, nalijte 2 litry vody a všechno položte na sporák.
  10. Když se voda vaří, odstraňte pěnu, položte zeleninu a koření.
  11. Vařte na mírném ohni půl hodiny. 10 min. až do konce vaření, vavřín.
  12. Dalším krokem je namáhání vývaru tak, aby neexistovaly žádné nečistoty.
  13. Filet odešlete do vývaru a vařte po dobu 6 minut. Položte kousky a ochlaďte je.
  14. Chcete-li vytvořit krásný vývar, přidejte červenou řepu oloupanou a strouhanou na struhadle.
  15. Po vychladnutí kapaliny se vaří asi 10 minut.
  16. Samostatně bičte bílé s kostkami ledu a přidejte vše do napjatého vývaru.
  17. Míchejte, vařte, vyjměte z ohně a mírně ochlaďte.
  18. Ještě jednou napněte, přidejte želatinu, zahřívejte, pomalu míchejte, aby byla zcela rozpuštěna.
  19. Ve formě rozkládejte filé, střídajte s mrkví.
  20. Nalijte do řepného vývaru a zchladněte, dokud neztuhne.

Nyní víte, jak vařit takové chutné a krásné jídlo, jako je aspik. Tyto recepty mohou být doplněny různými druhy zeleniny, mořských plodů, vařených vajec atd.