Křehké pečivo s ovocem

Chci se podělit o recept na pečivo s ovocem. Miluju péct, ale někdy nemám dost času na něco velkého. To jsou recepty a ušetřit. A chutné a rychlé! Měkké křehké těsto se jen roztaví v ústech a bobule přidají do dortu koření.

Složky:

  • bobule (lze zmrazit) - 500 gr.
  • cukr - jedno sklo
  • margarín - 200 g.
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • mouka - 2 sklenice
  • vanilkový cukr - 1,5 lžičky.

Způsob přípravy:

  1. Za účelem výroby dortu používám jahody, brusinky, borůvky, vše, co se děje pod
    ručně. V tomto receptu jsem si vzal zmrzlý černý rybíz;
  2. Je nutné si uvědomit, že pokud jsou bobule kyselými odrůdami, je třeba přidat více cukru. Takže, odmrazte a moje bobule. Nalijte do ní půl sklenice cukru, dobře promíchejte;
  3. Mezitím těsto uvařte pro náš berry koláč. V hluboké misce rozbijte jedno vejce a jeden žloutek;
  4. Přidejte půl sklenice cukru a 1,5 lžičky vanilkového cukru, vše dobře promíchejte. Pak tam margarín rozemele;
  5. Aby bylo usnadněno, je lepší margarín předehřát tak, aby byl měkký, ale ne tekutý. Vše dobře promíchejte;
  6. K výsledné hmotě postupně přidávejte mouku a promíchejte vidličkou. Pak těsto umyjte rukama;
  7. Vložte chladničku na 20-30 minut. Mezitím namažte formu malým množstvím oleje;
  8. Po usazení těsta v chladničce jej vyjměte. Oddělte od něj 1/4 částimříž. Zbytek je vyložen ve tvaru;
  9. Pečlivě rozdělte těsto prsty po celém tvaru, aby se nárazníky. Je nutné, aby šťáva z bobulí nevytekla;
  10. Berry rozkládáme na substrát z těsta a rovnoměrně rozdělujeme po povrchu. Šťáva musí být vypuštěna, jinak při pečení bude vařit a vypouštět;
  11. Nyní vytvoříme síť. Ze zbývajícího těsta navijeme klobásy. Připevňujeme je po obvodu koláče k stranám;
  12. Náš koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 30 minut. Jako těsto pečené, dostaneme.

Chutný koláč je připraven!