Křupavé kuřecí kotlety

Jaké horké pokrmy se vám líbí? Analýza této otázky téměř vždy vede ke kotletům. Masový steak je nejznámější, populární a jednoduché hlavní jídlo. Může být podáván s různými přílohami - od bramborové kaše až po těstoviny a grilovanou zeleninu.

Variabilita odrůd masa při přípravě kotlety také nezná hranice - může to být telecí maso, vepřové maso, hovězí maso a krůtí maso, a dokonce i králičí maso. Kuřecí kotlety jsou však považovány za nejjemnější, šťavnaté a chutné.

Filé, doslova tající v ústech, je doplněno kontrastním ostrým, přidáním koření a zjemnění masa. A pokud je sýr přítomen v chlebech nebo v těstíčku, hotové kotlety získávají nesrovnatelnou, huňatou chuť, která si podmaní i proslulého gurmány.

Jak vařit kuřecí prsa kotlety?

Nejdříve je důležité pochopit, že kuřecí filé je odrůda mimořádně jemného masa. Proto by jeho porážka neměla být podobná zpracování vepřového a zejména hovězí svíčkové. Pokud jste nováčkem při vaření kotlet, doporučujeme vám, abyste si při zahájení poranění dali vrstvy masa pod plastový obal.

V opačném případě se mohou ve vaší kuchyni objevit malé kousky vláken. Kuře netoleruje ostrost,intenzita a nadměrný tlak při bití. Stačí, když několikrát zasáhnete šlehač, aby se dosáhlo požadovaného účinku.

Kuřecí řízek spíše vybledne, než aby střídal vrstvu masa.

Šlehač s drážkovaným povrchem není lepší vůbec používat - takže riskujete vytváření děr ve vašich budoucích kotletech.

Těsto musí plně odpovídat struktuře masa a nesmí být příliš husté. Vejce jsou tradičně používána dělat to. Některé ženy v domácnosti přidávají majonézu nebo hořčici k šlehacím výrobkům, jiní přidávají sójovou omáčku a jiní bez dalších přísad.

Před expedicí na horkou pánev se kousky masa namoćené v těstíčku tradičnę válcují při rozvalování. Zde můžete improvizovat, co vaše srdce touží!

Můžete použít standardní strouhanku, otruby, lněné semínko nebo sezamové semínko, strouhaný sýr, a dokonce i celé ovesné vločky jako posledníprvočíslo!

Nejpříjemnější pohled kotlety, smažené v drcené bílé chlebové strouhance. Pokud jsou řádně vařeny, dostanou bohatý „ zázvorový “ odstín a mohou projít na opravdovou restauraci. Jak sloužit kotlety - rozhodnete. V každé rodině je oblíbená základní příloha. Nejlepší ze všech kuřecí kotlety jsou kombinovány s bramborovou kaší s mlékem nebo smetanou.

Skvělou kombinací jsou kotlety, doplněné pohankou nebo kari rýží. Těstovinybudou přidávat kalorií na plné jídlo, ale také vytvoří harmonický tandem s hlavním chodem. Kuřecí řízek je neuvěřitelně úsporný pokrm. Budete potřebovat jen malé množství "každodenních" ingrediencí, abyste každý den zajistili rodině vynikající jídlo.

Kotlety v klasickém chlebování: nejjednodušší recept

Složky:

  • Kuřecí řízek bez kůže a kostí - 500 g;
  • Kuřecí vejce - 3 kusy;
  • hořčice - 50 g;
  • Drobeček - 30 g.

Způsob přípravy:

  1. Maso důkladně opláchněte a osušte.
  2. Nakrájejte na malé kousky, řezejte podél vláken. Měli byste mít malé obdélníkové fragmenty.
  3. Na prkénko položte plastový obal a na něj položte kousky masa.
  4. Zakryjte také povrch plastem.
  5. Pečlivě a jemně odstřižte kousky masa plochým šlehačem tak, aby šířka hotového řezu nepřekročila 1 cm a maso se nerozbilo a nezměnilo se na „ kaši “.
  6. V oddělené nádobě poražte vejce intenzivně šlehačkou nebo vidličkou. Přidejte k nim hořčici, sůl a pepř, promíchejte znovu až do hladka.
  7. Rovněž se doporučuje kropit kotlety kořením na obou stranách.
  8. Nalijte strouhanku do talíře nebo malé ploché desky tak, aby byl její povrch rovný.
  9. Ponořte každý kus prsa do těsta, pak na obou stranách vmáčkněte a posuňte na předehřátou pánev.olej
  10. Smažte kotlety z obou stran do zlatavě hnědé na středním ohni.
  11. Potom udělejte oheň a zakryjte pánev víkem.
  12. Potom maso několik minut potíte a vyjměte ze sporáku.
  13. Šťavnaté maso a křupavé maso jistě porazí srdce vašich blízkých!

Kotlety v křupavém sýrovém plášti

Složky:

  • Kuřecí řízek - 500 g;
  • nizozemský sýr - 100 g;
  • Kuřecí vejce - 3 kusy;
  • Majonéza 72% - 3 lžíce;
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Maso umyjte a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Vyřízněte způsobem uvedeným v prvním receptu.
  3. Připravit těsto.
  4. Nakrájejte vejce do pěny, přidejte několik lžiček standardní majonézy " provensálský ", sůl a pepř. Zamíchejte znovu.
  5. Smažte kousky filé a posypte kořením na obou stranách.
  6. Strouhaný rošt. Bude plnit funkci kostí.
  7. Ponořte poražené maso do těsta a pošlete na pánev.
  8. Posypeme každou sekanou sýrem tak, aby zcela pokryl její povrch. Když je jedna strana smažená, jemně otočte kotlety a znovu posypte sýrem.
  9. Potom udělejte oheň, převraťte maso na starou stranu a ještě několik minut zhasněte pod víkem.

Vy a vaše rodina budete milovat původní křupavé kotlety podle receptů, které jsme citovali. Snažte se vyhovět technologii vaření kuřete.Nepřehřívejte ho v ohni a nečekejte na hořící olej.

Jsou-li kotlety pečené v dávkách, doporučuje se pánev před každým novým „sáním“ vychladnout a omýt. Nechte svůj každodenní oběd skutečnou pochoutkou pro žaludek! Bon appetit!