Křupavé ošetření: vaření doma

Křovinořez je křupavé pečivo, které je smažené. Tato pochoutka je klasikou naší kuchyně. I když nyní díky široké paletě pečiva, je to lehce zapomenuto. Ale možná znovu stojí za to připomenout recept na pečení lahodného křehkého dřeva?

Historie pečení

Cookie je takzvaná kvůli své podobnosti s tenkými větvemi stromů. Brushwood k nám přišel z Řeků. Kdo a kdy přišel s touto delikatesou, není znám. Je však známo, že se v Rusku objevil v 18. století.

A později recept na jídlo se rozšířil na Ukrajině, tam bylo, že mnoho různých variant této sladké byly vynalezeny. A pak v mírně upravené podobě se recept vrátil do Ruska.

Zpočátku se to stalo populárním mezi rolníky, a teprve pak cookies přišly na menu občanů (to bylo na počátku 20. století). Protože jídlo pro jídlo bylo levné, bylo připraveno lidmi, kteří nebyli bohatí. Mniši je také často připravovali, protože kartáč byl povolen rychle (neobsahoval živočišné tuky). Zpočátku byl vyroben z nekvašeného těsta a smažený. Později se stal sladkým.

Druhy kartáčků

\ t

Tyto cookies mohou být připraveny dvěma způsoby: z těsta a ze strmého. Je-li připravena prvním způsobem, přidejte hodně mléka a dílů.Nalijte těsto do vroucího oleje. Nebo použijte speciální formulář. Těsto hněte malým množstvím tekutiny. Pak se těsto válí a krájí.

V závislosti na přísadách je navíc k dispozici jiné dříví.

Proto se dělí na:

  • nevýrazné;
  • tvaroh;
  • mléko;
  • kefír.

Pečeme z dříví z tvrdého těsta nebo tekutiny, používáme mléko nebo kefír, stále se to jeví jako křupavé a chutné.

Užitečné vlastnosti misky

Ačkoli cukrovinky nejsou obvykle velmi užitečné, ale tyto sušenky obsahují vitamíny E, skupiny B, PP a také užitečné látky - jód, chlor, zinek, hořčík, draslík a další. Cookies také slouží k tvorbě vlákniny, nezbytné pro naše tělo.

Toto pečivo je proto užitečné, ale v malých množstvích. Pokud budete jíst příliš mnoho sladkosti, nemoci endokrinního systému, střevní mikroflóry a obezita může dojít.

Tajemství výroby kartáčku

\ t

Tam jsou některé nuance vaření křoviny. Pokud se budete řídit těmito pravidly, produkt bude opravdu chutný. Jak upéct lahodné a křupavé křoviny?

Toto je tajemství pečení:

  • pro přípravu můžete vzít minerální vodu, mléko, kefír;
  • pro zlepšení chuti výrobku a učinit ho křupavějším, můžete použít alkohol - rum, brandy, vodku;
  • je lepší nepřidávat cukr do pečiva, pak bude těsto svěží;
  • pokud chcete vytvořit méně kalorií,v troubě. Stále bude křehká a chutná;
  • je lepší smažit na zelenině nebo ghí, stejně jako na sádle
  • Při smažení je nutné odstranit všechny kousky z oleje. Dokonce i malý kus může zkazit chuť - cookie dostane hořkou chuť;
  • zbavit se přebytečného tuku, sladkosti se rozprostře na ubrousek;
  • hotová pochoutka může být nalita medem nebo kondenzovaným mlékem, zdobená ořechy nebo kakaem. Nejčastěji se jako dekorace používá moučkový cukr.

Použijte tyto tipy a vaše pečivo bude bezchybné.

Lahodné recepty

Klasika

Jak upéct dříví, aby bylo opravdu chutné?

Chcete-li si dopřát doma, smíchejte pět žloutků s lžící alkoholu a mléka (5 čajových lžiček). Všechny tyto soli, metla a přidáním mouky, těsto hněte. Pak ho vhoďte do tenké vrstvy a nakrájejte na proužky široké 2 cm, odřízněte proužky ve středu a otočte jeden okraj. Smažte v oleji do růžové barvy a posypte práškem. Uvedení cukru do těsta není nutné, protože to sníží pompéznost výrobku.

Na kefíru

Pečení můžete provést přidáním této kapaliny. Jak upéct dříví na kefíru? Vezměte trochu cukru a zkombinujte dvě vejce, přidejte sklenku kefíru, zamíchejte. Pak přidejte pár lžíce rostlinného oleje a trochu sody. Dobře umyjte a přidejte dostatek mouky, aby bylo těsto velmi husté. A pak vyvařte těsto a udělejte polotovary. Mohou být zapečenénebo smažte v oleji. Vyberte si pro sebe.

Na vodě

Jak pečeme sušenky na vodě? Čtvrtinkový šálek vody a nějaký cukr (na chuť) se smíchá, přidají se dvě vejce, mouka (asi dvě sklenice) a tuhé těsto se smísí. Pak to udělej jako obvykle. Tento recept je nejnižší kalorií. 100 g kartáčku obsahuje 283 kcal. Za předpokladu, že ho pečete v troubě.

Kalorie na pečení

Ačkoliv se sladkost jeví jako lehká a bez hmotnosti, její kalorický obsah se může pohybovat v rozmezí od 300 do 600 kalorií na 100 g. Proto ji nelze konzumovat příliš mnoho.

Pokud však chcete tyto soubory cookie skutečně dělat, věnujte pozornost některým trikům, které snižují množství kalorií. V troubě se vaří lépe, pak se tuk nepoužije a kalorií bude méně.

Do těsta nepřidávejte cukr a po vaření ho posypte práškem ve velmi malém množství.

Nesmí se používat jiná sladkost (např. Kondenzované mléko). Při vaření zvolte vodu nebo nízkotučný kefír. Tyto potraviny mají nízký obsah kalorií.

Teď už víš, jak upéct křupavý sladký kartáč. Vyberte si možnost vaření a nezapomeňte, že nemůžete jíst mnoho této sladkosti.