Kuře v konvekční peci je chutné i zdravé!

Konvekční trouba je druh konvekční pece, ve které jsou výrobky vystaveny proudům horkého vzduchu a připraveny bez použití rostlinného oleje nebo jiného tuku. Jemnost a vzdušnost finálního pokrmu se dosahuje vodou přidanou do speciální pánve, zatímco jednotka sama úspěšně plní povinnosti trouby, sušení, mikrovlnné trouby a mnoho dalšího.

Tajemství vaření

Aby kuře v konvekční peci bylo od prvního pokusu chutné a šťavnaté, zvažte následující body:

  • Kuřecí řízek není tuk, a proto nalijte vodu do pánve, dobře, nebo obal zabalte do fólie;
  • Celé kuře lze vařit přímo na stojanu, pokud se tekutina nedotýká masa. Ale maso, nasekané na kousky, je lepší předbalit do fóliových sáčků;
  • Při přípravě jatečně upraveného těla by měl ventilátor pracovat minimálně, ale teplota je nastavena na 235 stupňů;
  • Pokud dáte rošt na střední teplotu, jídlo vyjde něžně a šťavnatě, a pokud si kuře přelijete rostlinným olejem a vložíte zařízení do „grilu“ , maso se objeví se zlatou kůrou;
  • Kuře s bramborami v aerogrilu se vyrábí pouze s použitím tepelně odolného materiálutenkostěnné nádobí.

Grilované kuře

Grilovací kuře ve vzduchovém grilu je vyrobeno z těchto výrobků:

  • kostra o hmotnosti 1,5 kg;
  • jeden citron;
  • st.l. hořčičný prášek;
  • 0,5 tsp. koriandr a zázvor;
  • tsp tymián;
  • malé množství prášku z černého pepře;
  • 5 stroužků česneku.

Způsob přípravy:

  1. Kuře se promyje, suší, třese se solí a nechá se půl hodiny;
  2. Čtyři kruhy citrónu pod kůží na stehně a prsou jatečně upraveného těla;
  3. Připravte si marinádu ze všech výše uvedených koření a rostlinného oleje, ve kterém by jatečně upravená těla měla trvat hodinu;
  4. Paleta je umístěna na dně zařízení, je instalován nízký gril, maso je umístěno s prsou nahoru;
  5. Časovač je nastaven na hodinu a provozní teplota jednotky by měla být 220 stupňů, může to být ještě více.

Vaření ve fólii

Nyní se obracíme na to, jak vařit„přední“kuře v konvekční troubě, která může být chutná, uspokojivá a krásná pro krmení hostů.

Složky:

  • filety v množství dostatečném pro všechny;
  • 3 lžíce. citronová šťáva;
  • 3 lžíce. koňak a sojová omáčka;
  • oblíbené koření. Doporučujeme vzít černý a voňavý mletý pepř, suchou bazalku a koriandr.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve připravte marinádu, ve které se v hlubokém obalu smísí brandy, džus, omáčka, koření a koření.
  2. V něm se pár hodin marinují kousky masa.
  3. Potom se filet rozdělí nastejné porce, zabalené do fólie a připravené na půl hodiny při teplotě 260 ° C.
  4. Nezapomeňte držet kuře otevřené asi tři minuty, takže bude chutnat do hnědého.

S bramborem a sýrem

Složky:

  • 0,5 kg brambor;
  • cibule;
  • 3 stroužky česneku;
  • 200 g sýru Feta;
  • oblíbené koření a koření.

76) Metoda přípravy:

  1. Maso se nakrájí na kousky, brambory - na středně velké kostky, ale česnek a cibuli by se měly důkladně nasekat.
  2. Všechny složky jsou smíchány, ochuceny sýrem feta, kořením a kořením, a pak rozloženy v žáruvzdorném hrnci a po dobu jedné hodiny vysílány do konvekční pece, zahřáté na 235 stupňů.

S jablky a majonézou

Recepty na vaření kuřete výhradně v konvekčních pecích jsou různé a„podpůrné“k gastronomickým předurčení každé rodiny.

Složky:

  • kostra o hmotnosti 2 kg;
  • 3 lžíce. majonéza;
  • 3 stroužky česneku;
  • 1,5 lžičky. soli;
  • cibule;
  • jablko;
  • koření a koření.

Způsob přípravy:

  1. Majonéza smíchaná v misce, všechny koření a koření, které se vám líbí, kaše česnek, sůl a čerstvé bylinky (volitelné).
  2. Tato marináda by měla být velkoryse rozložena na kuře, a to nejen venku, ale i uvnitř, pro kterou prsa odřezává.
  3. Cibule a jablko se nakrájejí na tenké desky, které zapadají do břicha jatečně upraveného těla.
  4. Naposledy marinoval pár hodin a pak se hodína spodní mřížce zařízení.
  5. Konvekční trouba je nastavena na 200 stupňů a vypne se pouze po hodině.
  6. Po uplynutí této doby se doporučuje otočit kostru tak, aby byla na všech stranách rovnoměrně pražena.

Se smetanou a houbami

\ t

Naše doporučené recepty budou neúplné bez této metody vaření kuřete:

  1. Jeden citron je pečlivě rozdrcen v mixéru a smíchán s dvojicí Art. olivový olej;
  2. V této marinádě by kousky masa (700 g) měly trvat alespoň hodinu;
  3. 400 g žampionů by mělo být vařeno po dobu 5-7 minut v osolené vodě a pak zkrouceno jednou žárovkou přes mlýn na maso;
  4. V ohnivzdorné formě nejprve nahoře položte maso pečené na aerogrilovi, cibulovo-houbovou směs;
  5. Všechno se nalije přes 400 ml smetany, pevně přikryté víčkem (fólie) a vaří se půl hodiny při teplotě 250 g.

Pro vaření kuřete v grilu by recepty měly vždy zajistit přítomnost nějakého druhu tekutiny: lití, marinády, omáčky nebo jen vody v pánvi. Pouze tímto způsobem získáte šťavnaté, měkké a bohaté jídlo a ne tvrdé kousky, které nereagují na žvýkací pohyby.

Užijte si jídlo a dobrou náladu!