Kuře ve smetanové omáčce se zelení

Teď, aby jídlo zůstalo nejen chutné, ale i zdravé, existuje široký výběr domácích spotřebičů. Jeden z “ kouzelných hůlek ” je parník. Udržuje všechny vitamíny a stopové prvky ve výrobcích. Jídlo zanechává svou přirozenou chuť bez získání škodlivých látek, jako jsou karcinogeny. No, vaření ve dvojitém kotli může být nejen zdravé, ale také chutné!

Rychlá a chutná

Chci sdílet jeden velmi jednoduchý recept - je to šťavnaté kuře ve smetanové omáčce se zelení.

Pro přípravek, který budete potřebovat:

  • stehna kuřecí - 1 kg;
  • krém - 400 ml;
  • suché greeny;
  • sůl.

Příprava:

    Namísto boků můžete použít kuřecí paličky a další části kuřete. Hlavní věc je, že kusy nejsou příliš velké, protože pro ně bude docela těžké vařit v omáčce;
  1. Slepice by měla být promyta vodou, dobře nasolená a posypaná suchými bylinkami. Jako kopr je dobré použít kopr, petržel a celer;
  2. Pak by mělo být kuře vloženo do nádoby na parník a naplněno smetanou tak, aby se kuře neskrývalo. Není třeba nalévat krém příliš. Ve dvojitém kotli, kapalina nevaří, ale chřadne, tak kuře prostě nemůže vařit. Krém udělá kuřecí maso jemné a šťavnaté a zelení mu dodají pikantnost;
  3. Vložte nádobu s kuřetem dovnitřparníku po dobu 60 minut. Ihned je nutné vysvětlit, proč tak dlouho. Aby se maso v omáčce dobře vařilo, potřebujete dostatečně velké množství času, protože omáčka nevaří a neubírá.

Miska kuřete ve smetanové omáčce ve dvojitém kotli je mimořádně jemná a šťavnatá. Bon appetit!

Kuře ve smetanové omáčce na talíři

\ t

Ne každý má doma dvojitý kotel. Takže odmítnout takové chutné jídlo jako kuře se smetanovou omáčkou?

Tento pokrm můžete vařit běžným varným povrchem.

Složky potřebné k přípravě misky:

  • ne celé kuře, ale jeho prsa, nebo filé, bez kamenů - 2 ks;
  • cibule - poměrně velká - 2 ks;
  • máslo;
  • sůl;
  • koření - dle vlastního vkusu, kari.

Příprava:

  1. Krém je nezbytný pro omáčku. Obsah tuku musí být nejméně 30%, jinak nebude miska fungovat;
  2. Smetanová omáčka dobře zapadá do bílého kuřecího masa. Sama o sobě je poměrně suchá, v ní nejsou žádné mastné vrstvy, a toto ochucení zlepšuje chuť masa. A jídlo, i přes procento tuku krém, zůstává dietní;
  3. Za prvé, filety se nakrájejí na střední kostičky. Je žádoucí, aby řez byl hladký a vypadal krásně;
  4. Cibule se promyje, oloupá a nakrájí na malé kostky. Pak se umístí na předehřáté v pánvi, kde je máslo již rozpuštěno - asi 2 čajové lžičky. Cibule na pečení v určitém stupni průhlednosti;
  5. Nasaďte kousky cibulefilé a také smažené, neustále se otáčející, zabraňující vzniku zlatohnědé. Jakmile se všechny filety stanou jednotnými bílošedými, začne produkovat šťávu;
  6. Jakmile se objeví šťáva, přidejte koření. Kromě povinného kari, můžete si vzít kurkuma, sušený kopr, paprika, petržel, bazalka. Pokud používáte prodejní verzi koření, musíte být opatrní se solí - koření ve většině případů je již soleno;
  7. Poté přidejte krém. Miska by měla být vařena nejméně 30 minut, aby se převařila. Díky kari omáčce dostane zlatý odstín. Těstoviny, rýže a bramborová kaše mohou být přílohou tohoto pokrmu.

Kuře se smetanou v pomalém hrnci

Moderní zařízení než dvojitý kotel - multicooker. Navzdory tomu, že zařízení bylo vynalezeno relativně nedávno, mnoho hostesek ho již získalo. Jak udělat kuře se smetanovou omáčkou pomocí tohoto módního zařízení?

Soubor výrobků pro vaření v pomalém sporáku je téměř stejný jako v jiných případech:

  • kuřecí maso;
  • chuťové přísady - paprika, tymián, pepř, sůl, bazalka atd.;
  • česnek;
  • rafinovaný slunečnicový nebo olivový olej;
  • krém.

Příprava:

  1. Krém však můžete užívat s nižším obsahem tuku - stačí 10%. Když se hermeticky zavírá, podaří se vařit;
  2. Jatečně upravená těla se dělí na části. Pokud nejsou malé - nezáleží na tom. Multivarka copes tepelným zpracováním a velkými kusy. Každý hřeben česneku hřebíček - samozřejmě, před-česnek kůra. Větvičky tymiánu jsou sklizeny v „ kytici “ a svázány nití;
  3. Kuře se smaže v pomalém vařiči v režimu „ smažení ” nebo „ pečení ” - který má tento model. Slunečnicový olej se nalije do mísy. Když se zahřeje, kousky kuřete se umístí do nádoby, víko pánve se zavře. Po 15 minutách maso převraťte - proces se opakuje;
  4. Když jsou všechny kousky smažené, dají česnek a svazek tymiánu do hrnce, nalijeme smetanu a nalijeme všechny oblíbené koření. Obsah hrnce se promíchá, víko se zavře, nastaví se režim „ kalenía doba se nastaví na 1 hodinu;
  5. Když je kuře konečně připraveno, vyjme se z pánve, posypané čerstvými bylinkami. Nalijte omáčku, musíte pamatovat na odstranění tymiánu a drceného česneku.

Pokud považujeme pokrm z hlediska jeho energetické hodnoty, „tuková verze“ na 100 g výrobku obsahuje 157 kcal. To je docela dost. Složení jídla: 59, 5% bílkovin, 33, 4% tuků, zbytek jsou sacharidy.

Toto jídlo je skvělou volbou pro oběd před aktivním tréninkem.