Kuře ve smetanové omáčce z česneku

Horká kuřecí jídla jsou velmi chutná a něžná. Bílé maso je " snadné"", což je důvod, proč existuje mnoho receptů s jeho účastí. Chci říct velmi jednoduchý a chutný recept. Kuře v kyselé smetanové omáčce je měkké a šťavnaté.

Vlastnosti vaření

Pečení kuře se zakysanou smetanovo-česnekovou omáčkou je snadné, nikdo s ním nemá problémy. Ale přesto, aby jídlo bylo skutečně voňavé a pikantní, je důležité zvolit pro to správné ingredience.

Mnoho hostesek se zamilovalo do omáčky pod ostrou omáčkou kvůli omáčce, protože to jde dobře s jakoukoliv přílohou. Pták může být podáván jako samostatné jídlo, nebo s vaší oblíbenou přílohou.

Pro přípravu, kterou potřebujeme:

  • kuřecí stehna nebo stehna (částka závisí na počtu osob);
  • zakysanou smetanou;
  • koření “ Curry ";
  • sušené byliny;
  • česnek;
  • sůl.

Příprava:

  1. Zmáčkněte 3-4 stroužky česneku v misce, přidejte lžíci "kari", lžíce
    sušené byliny,
  2. Je dobré třít kuře touto směsí. Chcete-li, aby kuřecí maso marinované, nechte stát v této směsi po dobu 30-40 minut.
  3. V této době je třeba omáčku připravit. Vezměte 300 g zakysané smetany, zředěte převařenou vodou na tekutou hmotu,sůl.
  4. Ve skleněné, žáruvzdorné misce (můžete hluboká pánev pro trouby) dejte kuře a nalijte ho přes omáčku tak, aby byla sotva viditelná zpod omáčky.
  5. Po vložení ohřívačedo horního a horního ohřevuna 200 ° C po dobu 30 minut.

Slepice je připravena! Pro ozdobu můžete použít různé obiloviny, pohanka je velmi vhodná. Bon appetit!

Pikantní kuře v omáčce ze zakysané smetany

\ t

Pro potěšení vaší domácnosti chutným ptákem připravte následující produkty:

  • jedno středně velké kuře;
  • 150 g tvrdého sýra;
  • sklenici zakysané smetany;
  • 5 stroužků česneku;
  • dvě polévkové lžíce prosévané mouky;
  • kopr;
  • sůl, koření.

Příprava:

  1. Z tohoto množství výrobků můžete vařit teplé jídlo pro 5-6 osob. Je ideální pro slavnostní stůl. Pro zjednodušení procesu vaření by měly být všechny produkty připraveny předem.
  2. Pták, aby neztratil svou šťavnatost, musíte přirozeným způsobem odmrazovat pouze při pokojové teplotě, zlikvidujte použití turbo-zmrazení.
  3. Umyjte čerstvý kopr a nakrájejte ho ostrým nožem.
  4. Rozmražené kuře by mělo být dobře omyto pod studenou tekoucí vodou a poté sušeno papírovým ručníkem.
  5. Nakrájejte jatečně upravená těla na středně velké porce.
  6. Poté, co je váš pták nasekán, hojně ho otřete solí, přikryjte vodou, položte nejmenší oheň a vařte 15minut
  7. Vařené kuře z vařeného vývaru vyjměte, položte na misku a nechte vychladnout.
  8. Ve vývaru vařící na sporáku, pomalu nalít sklenici kyselé smetany, za stálého míchání.
  9. Tvůj vývar pokračuje v varu, a v tomto okamžiku rozmělňujte mouku malým množstvím vody, pečlivě promíchávejte, aby nebyly žádné hrudky.
  10. Také tam posíláte mletý česnek a když omáčka trochu ochlazuje, přidejte mletý voňavý kopr.
  11. Plátky kuřecího masa dejte na plech, nalijte omáčku a vložte do trouby.
  12. Nahoře posypte strouhaným sýrem, pečte 15 minut při střední teplotě.
  13. Nádobu uchovávejte v troubě, dokud neuvidíte krásnou a lahodnou zlatou kůru.

Nyní můžete bezpečně sloužit a nepochybujte: Vaši hosté budou spokojeni! S takovým jednoduchým receptem si můžete vařit kuřecí paličky pečené v česnekové kyselé omáčce.

Kuřecí Stew

Takový pokrm je oblíbený u dietních lidí.

Budete potřebovat následující seznam produktů:

  • filety z kuřete - 500 g;
  • dvě cibule;
  • 50 g kuřecího tuku;
  • 75) dvě papriky zeleninové;
  • čerstvá zakysaná smetana s nízkým obsahem tuku - 200 g;
  • zelení - petržel, kopr, bazalka, koriandr;
  • papriky červené;
  • česnek, sůl.

Chutné kuřecí filé se připravuje následujícím způsobem:

  • Kuřecí tuk se taví v kotlíku, nasekává cibuli až do zlatavě hnědé.
  • Bkazanka poslal filé, nakrájíme na malé řezy, vše pečené pět minut.
  • Pak byste měli přidat trochu vody, soli a koření do kotle, vše, co potřebujete, aby se vařilo na nízkém ohni, až do poloviny připravené.
  • Po půl hodině přidejte papriku nakrájenou na proužky v kotlíku.
  • V této době připravte česnekovou omáčku: přidejte červenou papriku, nakrájený česnek a nakrájenou zeleninu v zakysané smetaně.
  • Nalijeme takovou pikantní omáčku do kotlíku, s ní zcela zakryjeme maso, osm minut vaříme. Je důležité zabránit tomu, aby kyselá směs vřela, jinak se bude valit.
  • Hotové kuřecí filé, dušené v česnekové kyselé omáčce, je jemné, voňavé a velmi chutné.

Toto chutné drůbeží jídlo lze podávat s jakýmikoli přílohami - bramborami, těstovinami, rýží, různými obilovinami. Kuře se dobře hodí do zeleninových salátů. Bon appetit!