Kuřecí maso Recepty

Celosvětová krize zasáhla kapsy obyčejných občanů a nutila je, aby opustili jídla, která jsou společná pro obyvatele Slovanů, včetně brawnů. Nicméně, toto oblíbené jídlo, které je velmi užitečné pro kostní tkáně mohou být vyrobeny z více rozpočtu drůbeží maso, jako je kuře, nebo můžete kombinovat s obvyklým vepřovým nebo jehněčí.

Existuje mnoho receptů na vařící želé a vzhled moderních domácích spotřebičů v kuchyních hostesek získal zvláštní popularitu želé z kuřete v pomalém vařiči.

Výrobní funkce

Jak vařit kuřecí aspic?

Musím říci, že ne všechny části tohoto ptáka jsou vhodné pro výrobu tohoto pokrmu. Koneckonců, nejdůležitější věc v želé je, že výsledný vývar by měl zmrazit a mít podobu kontejneru, ve kterém je umístěn. Proto jsou pro nás vhodné pouze ty části jatečně upraveného těla, které obsahují velké množství želírujících látek - to jsou tlapky, ve kterých je spousta chrupavek a kamenů, křídel, krku, kůže a hřbetní části. Prsa není marně považována za dietní výrobek, protože v procesu vaření prakticky nedává žádné teplo.

Použití tohoto drůbežího masa navíc spočívá v tom, že za prvé je mnohem levnější než obvyklé vepřové maso, a za druhé vaří dvakrát rychleji. K přípravě tohoto pokrmu se používají obvyklé koření na maso - vavřínový list, pepř, cibule, mrkev, různé kořeny, česnek.

Stanovení připravenosti vývaru je jednoduché - zkuste oddělit maso od kosti. Pokud se snadno odkloní a chrupavka vypadá jemně, můžete pokračovat do závěrečné fáze - filtrování a nalití do forem.

Recept na výrobu želé z kuřete bez želatiny:

  • kuřecí tlapky, křídla a krky v množství 2 kg na mytí a umístění do hrnce s pevným víkem. Tam také poslat a zeleninu. Pár mrkví, které se vyčistí a rozdělí na polovinu, udělá totéž s párem cibule;
  • pár stroužků česneku, hrubě nasekaný, nakrájený celer. Nalijte dostatek vody, aby sotva pokrývalo maso se zeleninou, a nakonec přidejte sůl, pepř a vavřínový list. Zavřete víko a zapálený oheň;
  • jakmile se na povrchu objeví charakteristické bubliny, odstraňte pěnu a těsně uzavřete víčkem a nechte působit 2,5-3 hodiny. Poté ochlaďte, vyjměte kosti a zeleninu z vývaru a nalijte do forem, přidejte česnek, který byl lehce protlačen česnekovým lisem;
  • můžete podle svého uvážení ozdobit želé s mrkví vyříznutou z mrkve atd. Vyčistěte na chladném místě několik hodin a pak si vychutnejte chutné jídlo, které kombinujete s křenem nebo hořčicí.

Recept na vepřové stehýnka a kuře

Použití dvou druhů masa samozřejmě zvyšuje šanci na úspěch, protože použití jednoho drůbežího masa představuje velké riziko, že vývar neztvrdne a pak budete muset přidat želatinu.

S vepřovým masem nedovolíte takovou chybu a vaříteopravdu výživné a zdravé jídlo.

Pokud nemáte nohy na prase, můžete si z ní koupit hlavu a vařit želé a uši, ale je lepší, samozřejmě, vzít kloub - to je šunka v blízkosti kolenního kloubu. Často se kloub nazývá holeně a předloktí.

Zadní klouby zahrnují mnohem více masa než ty přední, takže pro bohatý vývar je lepší použít je.

Výrobní kroky:

  • Nejdříve musíte vařit první vývar z vepřového masa. Vyřízněte tyč v množství 2 kg na 3 části, vložte do hrnce, zakryjte vodou a zvedněte na sporák. Jakmile se na povrchu objeví charakteristické bubliny, odstraňte pěnu a sníţte plyn na minimum a vařte asi 2,5 hodiny, v případě potřeby nalijte vodu do nádoby;
  • V době této události přidejte kuře do kloubu kuře v množství 0,7 kg. Jakmile vaří, vložte do nádoby loupanou zeleninu, pepř a vavřínové listy. Pokud chcete získat krásný zlatý vývar, vložte cibuli přímo do slupky;
  • sůl a vařte želé z kousků kuřete a dřík na další 2-3 hodiny. Jediné, co musíte udělat, je napít vývar, oddělit maso od kostí a nalít tekutinu do forem, přidávat maso, pepř a česnek procházející lisem česneku.

Recept na vyztužení v pomalém sporáku se prakticky neliší od receptury vaření tohoto pokrmu na sporáku. Zde je ještě více výhod oproti tradičnímu způsobu vaření.

Skutečností je, že multicooker připravuje vývar bez pěny a šupin.Není známo, jak to funguje pro ni, ale tato fantastická vlastnost je dobrou zprávou pro zkušené ženy v domácnosti.

Kromě toho proces vaření také nemusí být dodržován: stačí nastavit požadovaný program a čas a jít do jiných věcí.

Některé ženy v domácnosti nechtějí riskovat a želatinu předem namočit, aby se želé určitě ujistila. Pokud jste jedním z nich, nezapomeňte vařit při míchání želatiny s vývarem, a pak přidejte maso a nalijte do forem.

Kuřecí želé s želatinou se získají úplně stejně jako bez ní, to znamená, že použití tohoto potravinářského výrobku neovlivňuje konečnou chuť pokrmu.

To jsou všechna doporučení. Vařte želé na vlastní pěst, doplňte kořením, ozdobte bylinkami a zeleninou a zkažte svůj domov. Bon appetit!