Kuřecí prsa se zeleninou

Zbožňujete něžné a šťavnaté bílé maso? Snaží se držet správné výživy a omezit příjem tuku? Můžeme argumentovat, že většina vaší "masové" stravy bere kuřecí prsa. Kuřecí řízek je neuvěřitelně výživný a prospěšný - koncentruje se v množství vitamínů skupiny B a stopových prvků nezbytných pro tělo.

Tento produkt se rychle vstřebává do těla, a proto se nepřemění na strusky a nepodílí se na vnitřních fermentačních procesech.

Jedním slovem, kuřecí prsa je nejen chutná, ale také komplexně prospěšná.

Guláš se zeleninou, který je na něm založen, je výživným a chutným pokrmem, který osloví dospělé i děti, kterým je čerstvá zelenina často lhostejná.

Základní tipy pro výrobu výborných dušených masa

Recept na dušené maso se zeleninou je jednoduchý a triviální. Některé ženy v domácnosti zajišťují, že takové jídlo není třeba vařit vůbec: stačí, aby se ingredience rozsekaly, daly do hrnce, posypaly dresinkem a počkejte na konec plakání na sporáku. Ale to není úplně pravda.

Při vaření jakéhokoliv pokrmu musíte dodržovat některá pravidla, aby bylo chutné, chutné, a „ tavení v ústech “. Kuře, zejména filé, se vaří velmi rychle, takže netoleruje sušení.

Je-li prsa příliš dlouhá, může se stát suchým a tuhým, což samozřejmě nedává hotovému pokrmu něhu ani pikantnost. A některá zelenina potřebuje delší tepelné ošetření, takže je důležité sledovat nejen proporce, ale také pořadí, ve kterém je potravina odeslána do nádoby.

Aby nedocházelo ke zkazování a vypouštění masa, nakrájejte na dostatečně velké kostky. Filet byste neměli sekat na příliš malé kousky, jako na fricassee. Před podáváním v nádobě s červeným horkem lze maso válcovat v mouce tak, aby se ukázalo, že je ještě jemnější a šťavnatější. Těsto samozřejmě není potřeba.

Máte-li rádi suchou škrobnatou zeleninu, upozorňujeme, že zde nemohou. Aby byl guláš chutný a něžný, je nutná alespoň jedna šťavnatá zeleninová složka. Nejvíce "" chutnou"kombinací je kuře a rajče.

Rajčata dávají pokrmu zvláštní koření a pikantnost, zaplňují hlavní složky jedinečnou chutí, dušené maso je měkčí a šťavnaté.

Pokud hlavní recept nezahrnuje brambory nebo květák, je lepší podávat dušené prsa s přílohou. Nechte to být těstoviny nebo bramborovou kaší.

V druhém případě doporučujeme, abyste hlízy s několika hřebíčky česneku varili a poslední složka by se neměla odstraňovat z pánve, když je připravena. Odkapejte a rozdrťte bramborovou kaší a česnek s tolkushkoy a přidejte k tomu obvyklé ingredience.

Přirozená příchutě učiní pravidelnou bramborovou kaší úžasnou a úžasně chutnou oblohou.Vyzkoušejte to sami a nebudete si moci všimnout nadšené reakce domova či hostů!

Nezapomeňte na zeleň - to také přidává koření a bohatství na připravené jídlo.

Voňavé kuřecí filé dušené maso s rajčaty a paprikou

\ t

Složky:

  • Kuřecí řízek bez kosti (loupaný) - 400 g;
  • bujón - 1,5 šálky;
  • Rajčata - 2 kusy;
  • bulharský pepř - 1 kus;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Jodizovaná sůl - 1 lžička;
  • Černé koření (hrach) - podle chuti;
  • Bobkový list - podle chuti;
  • Bylinné směsi - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Maso důkladně opláchněte a osušte papírovými ubrousky.
  2. Nakrájíme na velké kostky stejné velikosti.
  3. Mleté maso ponořte do malého množství mouky (volitelné) a vložte do nádoby se silnou stěnou.
  4. Nalijeme vývar, zakryjeme a vaříme na mírném ohni.
  5. Mezitím zpracovávejte rajčata. Oplachujte je vroucí vodou, pak opláchněte studenou vodou, počkejte několik minut a kůru odstraňte.
  6. Nakrájejte na tenké plátky a ihned poslat kuře.
  7. Tam, kde máte v plánu přidat jehličnaté listy a suché bylinky, umístěte je.
  8. Bulharské pepřové mytí a likvidace semen. Nakrájíme na proužky.
  9. Oloupeme mrkev a nakrájíme na půlkruhové laloky.
  10. Zeleninu dejte na guláš.
  11. Jemně nakrájejte cibuli, posílejte do zbytku.přísad a nechte vše dohromady dalších 15 minut.
  12. Několik minut, dokud se jídlo nevaří, neopeče a neperte, důkladně se promíchá a nechá se 5 minut chodit.
  13. Po vaření nechte dušené maso strhnout pod víkem. Podávejte porce s vaší oblíbenou přílohou.

Dušené kuřecí maso v kefíru

\ t

Složky:

  • Kuřecí řízek, oloupaný - 500 g;
  • Brambory - 7–8 velkých hlíz;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Kefír - 1 šálek;
  • Pšeničná mouka - 2 lžíce.
  • Zelení (různé) - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

75) Metoda přípravy:

  1. Oloupeme a připravíme maso, nakrájíme na velké kostky stejné velikosti;
  2. Osvoboďte brambory od slupky a nakrájejte je na kostky;
  3. Nakrájejte cibuli (lze nakrájet na půlkroužky);
  4. Nakrájejte mrkev na půlkruhové plátky;
  5. Roztavte máslo v pánvi nebo velké pánvi (podle vlastního uvážení si můžete vzít zeleninu nebo máslo);
  6. Nejdříve dejte cibuli do ohřátého oleje, projděte ji, dokud se nevytvoří zlatavě hnědá kůrka, za stálého a intenzivního míchání;
  7. Vlozte maso do mouky a pošlete na příď. Ujistěte se, že je bílá na všech stranách;
  8. Brambory a mrkev posílejte do nádoby, zalijeme malým množstvím vody a dusíme pod víkem nejméně 15 minut. Oheň musí být slabý;
  9. Přidejte kefír na pánev a vařte 10-15 minut za stálého míchání;
  10. Několik minut až do něčeho, ochutíme dušené maso se solí, pepřem a oblíbeným kořením, opět dobře promícháme, pod víčkem držíme 2-3 minuty a vyjmeme ze sporáku. Nechte stát v uzavřeném stavu po dobu nejméně 20 minut. Nechte svůj guláš namočit. Podávejte jako samostatné nádobí, bez příloh. Ozdobte podle vlastního uvážení.

Jsme si jisti, že ochucený guláš podle výše uvedených receptů vás jistě dobije i vaše blízké. Vařte s láskou a nechte každé jídlo stát se skutečným kulinářským mistrovským dílem. Bon appetit!