Kuřecí recepty v tlakovém hrnci - vše je možné!

Tlakový hrnec - to je jedna položka, která je potřebná, pokud potřebujete vařit jídlo velmi rychle. To může být rychle a bez velkého úsilí, aby se mnoho jednoduchých pokrmů: dát zeleninu nebo maso, vařit vývar, dělat pečivo a tak dále. V tomto článku najdete možnosti pro vaření kuřete v tlakovém hrnci, jednoduché recepty, které zvládne i ten nezkušený kuchař. Zejména proto, že náklady na jídlo jsou levné, protože kuře je zdaleka nejlevnější maso.

Kuřecí paličky

Kuře je dobré v tom, že jídla mohou být připravena jak z celého těla, tak z jeho částí. Existuje mnoho možností.

Zde je jeden z nich, pro který budou zapotřebí následující složky:

  • holeně nebo stehna - 6 ks;
  • zakysaná smetana - 250 gramů;
  • koření pro kuře;
  • sůl a pepř;
  • stroužek česneku;
  • voda - 100 ml;
  • čerstvé zelené.

Namažte dno tlakového hrnce olejem a připravené maso spusťte. Nahoře posypte pepřem a solí, do lisu vložte zelenou jemně nasekanou zeleninu a česnek. Poslední v hrnci poslal zakysanou smetanu a vodu.

Uzavřete tlakový hrnec víkem a položte jej na sporák. Když se odtud začnou ozývat charakteristické pískavé zvuky, měl by být oheň spuštěn a jídlo by mělo být vařeno ještě dalších 15 minut.minut Zatímco se kuřecí guláš v tlakovém hrnci stále připravuje, brambory nebo těstoviny můžete vařit jako přílohu v oddělené misce.

Oheň pod tlakovým vařičem je vypnutý, ale pod víčkem je ještě několik minut udržován. Voňavé maso ve smetanové česnekové omáčce s přílohou je podáváno na stole a zdobené zelení. Miska dopadá něžně a chutně. Nyní existuje taková nová technika, jako je vícevařič, tlakový hrnec, kuřecí palička je připravena podle stejného receptu.

První mísa v tlakovém hrnci multicooker - proč ne?

Vaření kuřecí vývar v tlakovém hrnci - nic není jednodušší! Ukazuje se, že nejen chutné, ale tato možnost vám také ušetří čas. Pravidla vaření vývarů v tlakovém hrnci se neliší od vaření na sporáku.

V obou případech je lepší vzít celé kuře, ale množství vývaru bude příliš velké, takže je vhodné koupit kuřecí sety. Pokud potřebujete připravit tekutou misku pro pacienta, je vhodné vzít si prsa - pak bude vývar tekutý.

Všechny recepty na kuřecí vývar zahrnují přidání bylin, koření a zeleniny. Mohou to být bobkové listy, černý pepř, kopr, mrkev, stonek celeru, cibule, houby. Zejména je nutné přebývat, když je lepší přidávat sůl do vývaru. Je to chutné, pokud to uděláte na začátku nebo bezprostředně po varu. Nyní, když máme představu o přípravě tohoto jednoduchého jídla, můžeme začít proces.

Mrkev je třeba krájetsilné kroužky a cibule - půlkroužky. Tato zelenina se smaže v pomalém vařiči, dokud není zlatohnědá. Pak jsme v misce položili kuřecí záda, pepře, bobkový list, nalijeme vodou a solí. Pevně ​​zavřete víko přístroje, zapněte režim " Polévka /Vaření ". Ventil je nastaven na " Zavřeno ".

Pro připravený vývar stačí deset minut. Vývar se podává se sušenkami, půl vejce, jemně nasekanou zelení a knedlíky.

Nízkokalorická jídla

\ t

Požadavky na potraviny jsou nyní poměrně vysoké, potraviny by měly být chutné a uspokojivé, ale rychlé a snadné na přípravu. Je to přesně takové, že lze bezpečně přiřadit kuřecí játra vařená v tlakovém hrnci.

Vzhledem k přídavku různých koření a koření se takové jídlo snadno změní chuť, takže můžete dokonce potěšit velmi vybíravý jedlík. Také dobré pro dietní potraviny a kuřecí srdce.

Vzhledem k tomu, že játra nejsou příliš drahá, je často možné je používat k vaření a nelze je nudit. Tento nádherný produkt má mnoho nádherných vlastností. Obsahuje jód a selen, které přispívají k normálnímu fungování štítné žlázy.

Významné množství vitamínu B2 pomáhá při produkci hemoglobinu a absorpci železa, zatímco vitamíny C, A, zinek, draslík, sodík a přírodní kyseliny poskytují lidskému tělu multivitaminy. Jaterní jídla jsou ukázána jak dětem, tak starším lidem a příznivcům nízkokalorických potravin.

Ukazuje se, že játra dušená v pomalém hrncivelmi lahodné a chutné. Budeme potřebovat:

  • 500 g jater;
  • 1 cibule;
  • sůl a černý pepř;
  • 3 lžíce. Já rostlinný olej;
  • koření;
  • zelené;
  • sklenici vody.

Kuřecí játra se promyjí a nakrájí na malé kousky. Slunečnicový olej se nalije do mísy multicooker a cibule se smaže v tenkém „půlkruhu“ v režimu „ Frying /Deep-frying “. Víko není zavřené, po celou dobu míchejte. Když je cibule opečená, položí na ni játra, přidá koření a sůl a smaže se stejným způsobem po dobu pěti minut.

Pak přidejte vodu, zavřete víko vícekruhového víka, zapněte ventil " Zavřít ", nastavte režim " Zhášení /Pilaf ". Miska bude připravena za 10 minut, ale pokud vaříte v tlakovém hrnci pomalým vařičem, pak stačí pět.

Mělo by být poznamenáno, že je možné vařit slepičí srdce ve vícevařiči v tlakovém hrnci stejným způsobem. Jsou také velmi chutné.

Některé tipy

Aby se kuřecí maso změnilo na červené a krásné v tlakovém hrnci, je lepší ho smažit nejprve na vysokém ohni až do zlatohnědé barvy a poté ho vložit do hrnce pro plné vaření. Tato možnost však není vhodná pro dietní a nízkokalorické potraviny.

Chcete-li do misky přidat aromatické byliny, měli byste je dát do tlakového hrnce těsně před připravením pokrmu. Za 5 minut pod pevným víkem trávy budou mít čas dát své chuti maso. Užijte si jídlo a vynikající kuře!