Kuřecí stehna pečená v troubě pod křupavou krustou

Co by mohlo být chutnější než pečená kuřecí stehna pokrytá hustou křupavou krustou? Univerzální a chutné jídlo lze bezpečně přiřadit kategorii zdravých potravin, protože kuře, vyrobené v troubě, nemá přebytečný tuk a vysokou energetickou hodnotu. Je dostačující, aby správci štíhlé postavy odstranili slupku z masa, aby zcela zbavili produkt „ špatného “ cholesterolu.

Kuřecí stehýnka se připravují podle dvou základních receptur: marinovaných nebo pečených. Výrobek můžete také péct s jinými ingrediencemi, improvizovat s variacimi variacemi a vynalézat „dokonalý recept pro vaši rodinu “.

Rýžové kuřecí paličky: vaření s radostí

Zvláště sofistikovaní gurmáni doporučují marinování masa v omáčce z medového piva. Určitě vás seznámíme s tímto receptem v tomto článku, a my můžeme docela ručit za jeho kvalitu.

Standardní marináda je tekutá směs s přidaným olejem a různými kořením. Někteří lidé nechtějí obtěžovat ingredience omáčky.

Jednoduše otřete povrch kuřecí paličky solí a pepřem a pak maso pošlete na rudý gril.

Jsme si jisti -Křehká kůrka růžových kuřecích nohou vám může připomenout léto a psychicky vás zavede do přírody, kde budete mít piknik v přátelském nebo rodinném kruhu.

Mimochodem, pokud je zakázáno provádět požáry v parcích a rekreačních střediscích ve vašem městě, můžete použít následující recepty na aktivní dovolenou s neuvěřitelně chutným zlatým doprovodem .

Pokud hovoříme o tradičním receptu s použitím těsta a strouhanky, hotový pokrm lze porovnat se všemi vašimi oblíbenými nuggety podávanými ve slavných restauracích rychlého občerstvení americkým způsobem. Mohou a dokonce potřebují přidat pikantní nebo krémové omáčky. Kuřecí maso vařené v troubě je v dokonalém souladu se sýrovou omáčkou a omáčkou „ Curry “.

Další důležitá poznámka: v procesu pečení se ujistěte, že maso je připraveno. Věnujte pozornost standardnímu času v receptu - nebere v úvahu výkon konkrétní trouby. Můžete zkontrolovat připravenost pravidelným pronikáním masa ostrým předmětem. Je-li současně uvolněna červená kapalina, nádoba není připravena a vyžaduje další zhroucení!

Gourmet Dish: Kuřecí paličky v medové omáčce

Složky:

  • Kuřecí paličky - 4 kusy;
  • Zeleninový nebo olivový olej;
  • Tmavé nefiltrované pivo - 1/2 šálku (předběžný plyn);
  • Sójová omáčka - 1 polévková lžíce.
  • hořčice Dijon - 1 polévková lžíce;
  • Přírodní květinový med - 1 polévková lžíce.
  • Kořenía koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve připravte svou marinádu. K tomu smíchejte pivo, med, dijonskou hořčici a sojovou omáčku v malé nádobě. Doporučuje se nechat palivo stát 20 minut;
  2. Rozdělte maso, jak uznáte za vhodné: umyjte a osušte, přebytečný tuk odřežte a na povrchu odstraňte žíly, pokud nějaké existují;
  3. Každou nohu otřete rostlinným olejem (nejlépe olivovým olejem). Poté na horní vrstvu másla naneste směs základních koření - sůl a pepř;
  4. Trouba musí být zahřátá na 200 stupňů. Připravte si drátěný stojan nebo plech na pečení, kam umístíte drůbeží maso;
  5. Liberálně ponořte každou nohu do výsledné omáčky (před tím je vhodné ji porazit);
  6. Maso rozložte na plech nebo gril, teplotu trouby snižte na 175 stupňů;
  7. Posílejte maso do trouby na půl hodiny. Pro takové jídlo doporučujeme navíc vařit nejjednodušší a zároveň úžasně lahodnou omáčku. Připravený kečup z obchodu (nejlépe ve sklenici), rozemeleme hojným množstvím jemně nasekaných zelení. Rozmanité musí zahrnovat petržel a koriandr, stejně jako kopr, a pokud je to žádoucí, bazalka. Nechte všechno v lednici na hodinu, aby omáčka byla nasáklá šťávou. Podáváme s křupavými kuřecími stehny.

Kuřecí stehýnka v křupavém chlebu - jednoduché a chutné

\ t

Složky:

  • Kuřecí paličky - 4-5 kusů;
  • Drobeček - 12 šálků;
  • Rozpuštěné máslo - 100 g;
  • Kuřecí vejce - 3 kusy;
  • Sušené mléko - 1 lžička;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Poražte vejce do pěny.
  2. Přidejte k nim práškové mléko, sůl a pepř.
  3. Můžete ochutnat těsto suchými bylinkami a oblíbeným kořením. Doporučujeme, abyste k němu přidali koření “ Curry “.
  4. Nalijte omáčku na hladkou konzistenci.
  5. Maso ošetřete, vyčistěte a zlikvidujte. Je lepší odstranit kůži příliš.
  6. Nalijte prkénko na samostatnou desku.
  7. Namažte každé stehno máslem, pak se ponořte do marinády a rolujte v trojobalu.
  8. Přeložte nohy na plech a vše předejte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  9. Počkejte půl hodiny a zkontrolujte připravenost nádobí. Nejpravděpodobněji již mohou být podávány chutné nohy!

Kuřecí stehna s křupavou majonézovou krustou s česnekem

Složky:

  • Kuřecí paličky - 5 kusů;
  • Majonéza 72% - 2-3 lžíce;
  • Česnek - 1-2 stroužky;
  • Slaná hornina - podle chuti;
  • Černá nebo červená paprika (mletá) - podle chuti;
  • Paprika - podle chuti;
  • Kurkuma podle chuti;
  • Kari - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Kuřecí paličky opláchněte a osušte. Každou směs rozetřete vybranými paprikami.
  2. Bude skvělé, pokud budete mít doma také sušenou cibuli a kopr.
  3. Pečené maso v čistém koření po dobu asi 15 minut.
  4. V oddělené nádobě promíchejtemajonéza s drceným česnekem.
  5. Libovolně namažte každý kus kuřete s česnekovou majonézou, přikryjte lepící fólií a pošlete ji na půl hodiny do chladničky.
  6. Forma na pečení velkoryse zpracovává s máslem nebo rostlinným olejem.
  7. Maso pevně utěsněte, aby se co nejvíce dotýkaly.
  8. Do trouby se předehřeje na 180 stupňů po dobu 40 minut.
  9. Během procesu vaření se doporučuje pravidelně se dívat do trouby a nalijte povrch masa výslednou šťávou.

Hýčkejte svou rodinu a hosty voňavými kuřecími stehny s křupavou zlatou krustou! Příprava tohoto pokrmu netrvá dlouho a výsledek bude dobýt každého, kdo ochutná plody vašeho úsilí. Bon appetit!