Kuřecí stehna s brambory v troubě - nejjednodušší a chutné jídlo

Někdy si přejete odpočinout od exotiky nebo prostě nezatěžovat myšlenkami na kulinářský průzkum. Pečené brambory a kuřecí maso - co by mohlo být jednodušší? Výrobky jsou samy o sobě nesmírně přístupné a jejich chuť je testována generacemi.

Miska, která kombinuje tyto základní produkty, má úžasnou chuť.

Brambory a kuře se dokonale doplňují, takže hotové jídlo je šťavnaté, neuvěřitelně chutné a vysoce kalorické. Je těžké si představit lepší způsob, jak potěšit svou rodinu, než vytvořit takové jednoduché kulinářské mistrovské dílo. Koneckonců, všechno důmyslné je jednoduché!

Kuřecí stehna s brambory v peci - recept na vaření v rukávu

Pečení v rukávu má mnoho výhod, zejména tato metoda pomáhá zachovat přirozenou šťavnatost produktů.

Složky:

  • 4 kuřecí kajuty;
  • 800-900 g brambor;
  • 2 mrkve;
  • hlava česneku;
  • 2 lžíce sójové omáčky;
  • 1 lžička kari;
  • malá banda petrželky;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • sůl, pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Kuřecí stehna by měla být důkladně omyta a očištěna od zbytečného tukuoddělit stehno od nohy.
  2. V kusech masa udělejte malé řezy ostrým nožem, poté vložte do předem vyčištěného stroužku česneku.
  3. Umístěte všechny kousky kuřete do hluboké mísy, kde by měly být posypané solí, pepřem a kari.
  4. Nalijeme maso sojovou omáčkou a dobře promícháme rukama. Slepice potřebuje čas, aby trochu marinovala. Dost 20-30 minut.
  5. Mezitím udělejme brambory. Oloupejte a nakrájejte na podlouhlé kousky.
  6. Mrkev by měla být strouhána a smíchána s bramborami.
  7. Směs promíchejte rukama, předem nasolenou, potom ji vše nalijte slunečnicovým olejem.
  8. Trouba musí být zahřátá na teplotu 190 ° C.
  9. Připravte rukáv. Tam je třeba dát polovinu směsi mrkve-brambor, místo již nakládané kuřecí stehýnka nahoře, pak je zakryjte druhou polovinou zeleniny.
  10. Pokropte misku nasekanou petrželkou. Okraj rukávů musí být upevněn a měl by být na několika místech propíchnut vidličkou.
  11. Umístěte roli do trouby a pečte 50 minut.
  12. Po této době odtrhněte rukáv a kuře přidejte brambory dalších 10-15 minut při teplotě 200 ° C, aby se trochu vysušilo. Takže vaše večeře bude mít příjemný stín a rudou kůru.

Vaření ve fólii

Kuřecí stehýnka s bramborami v peci jsou také vynikající ve fólii.

Složky:

  • 1 kg brambor;
  • 2 kousky cibule;
  • 1 kg kuřecích stehen;
  • 3 lžíce majonézy;
  • olivový olej;
  • sůl;
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Nejdříve oloupejte brambory a nakrájejte je.
  2. Ujistěte se, že plátky brambor nejsou příliš tenké, protože se mohou při pečení rozpadnout. Oloupané cibule nakrájíme na půlkruhy.
  3. Kuřecí stehna by měla být dobře umyta a osušena papírovým ručníkem.
  4. Použijte olivový olej k promazání pekáčku, pak neváhejte položit solené, pepřené kuřecí stehýnka v majonéze.
  5. Brambory smíchané s cibulí, dejte kuře nahoře a pak vše nalijte 3-4 lžemi pitné vody.
  6. Takové opatření umožní, aby brambory zůstaly co nej šťavnatější.
  7. V konečné fázi je nutné řádně utěsnit formu fólií, poté ji umístit do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  8. Nyní musíte počkat asi hodinu, než se jídlo připraví. Po 60 minutách vyjměte fólii a brambory s kuřecím masem dejte dalších 10-15 minut, aby se přebytečná vlhkost odpařila.
  9. Podáváme kuřecí stehna, vařená v troubě s bramborami, na oběd nebo na večeři, se salátem z čerstvé zeleniny.

Dušená kuřecí krusta s brambory vařenými v pomalém hrnci

\ t

Kuřecí stehna s bramborami vypadají skvěle a dušená. Obzvláště populární je ochlazování v pomalém hrnci v posledních letech, protože tímto způsobem zůstávají užitečné produkty, jako jsou bramborové hlízy.maximálně vitamínů. Vaření v pomalém sporáku je také vhodné, protože večeři lze připravit velmi rychle a chytrý stroj bude sledovat čas sám.

Složky:

  • 600 g kuřecí stehýnka;
  • 8-10 středně velkých brambor;
  • 5 lžíce zakysané smetany;
  • 3 lžíce slunečnicového oleje;
  • sůl, pepř a koření - podle chuti.

Metoda přípravy:

  1. Kuřecí maso, předem promyté a očištěné od přebytečných fragmentů, se dobře rozprostře v hluboké misce a soli. Ve stejné fázi používejte pepř a další oblíbené koření.
  2. Kuře smíchejte s kořením, přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Tento druh marinády trvá 15-20 minut, aby se maso úplně namočilo, aby bylo šťavnaté a jemné.
  3. Oloupeme a nakrájíme brambory, potom sůl a promícháme.
  4. Jakmile skončí doba moření holení, vložte je do pomalého vařiče, nalijte rostlinný olej a brambory posypte nahoře.
  5. Zvolte režim hašení a nastavte čas na 40 minut. Nyní si můžete odpočinout, čekat na chutnou večeři - kuřecí stehýnka s bramborami v pomalém hrnci.

Kachní stehna pečená s bramborami

\ t

Pokud jste fanouškem vysoce kalorií a neobvyklých pokrmů připravených jednoduchým způsobem, zkuste péct v peci kachní stehýnka s bramborami. Taková miska vyžaduje pro vaření ohromující čas, protože kachna je přednostně pečena o něco déle, takže maso se stává měkkým.Výsledek však ohromí i ty nejnáročnější gurmány.

Složky:

  • 4 kachní stehna;
  • 600 g brambor;
  • 2 velká jablka;
  • pár větviček čerstvého rozmarýnu;
  • olivový olej;
  • sůl, pepř.

Způsob přípravy:

  1. Kůže na kachních nohách musí být propíchnuta na několika místech a snaží se nedotýkat se masa.
  2. Po tom, důkladně otřete kachnu solí a pepřem, a pak nechte půl hodiny, aby se kůra ostřejší.
  3. Trouba musí být zahřátá na 200 stupňů. Zatímco se zahřívá, smažte kachní maso na pánvi do stavu ruddy. K tomu stačí 10 minut.
  4. Kachna pečená v pekáčku.
  5. Jablka a brambory, oloupané a hrubě nakrájené, přidáme kachnu a posypeme vše spolu s listy rozmarýnu.
  6. Je také nutné nalijeme celou směs olejem a solí, pak přidáme koření a důkladně promícháme.

Toto jídlo trvá přibližně 60 minut, než dojde k úplnému vaření. Ale čeká to určitě za to!