Kuřecí tabák v troubě

Kuřecí pokrmy jsou velmi oblíbené. Maso tohoto ptáka je užitečné, má příjemnou chuť, rychle vaří, nevyžaduje pečlivé tepelné ošetření. Ale všechna tato příjemná epiteta se týkají pouze pokrmů připravených z čerstvého kuřete.

Jak si vybrat kuřecí maso

Neskladujte dlouho na kuřecím masu. Zmrazené kuře ztrácí své blahodárné vlastnosti a jeho chuť se zhoršuje.

Výběr kuřecího masa by měl být proveden poté, co bylo rozhodnuto, které jídlo vařit. Pokud plánujete péct nebo smažit celé jatečně upravené tělo, pak je lepší koupit kuřecí brojler. Jeho hmotnost by neměla překročit 1,5 kg. Na polévce je lepší koupit domácí kuře. Čím starší je pták, tím bude vývar živější. Kvalita jatečně upraveného těla nemá na hrudi kýl, celé jatečně upravené tělo je kulaté, kosti jsou pružné. " Postava ptáka " - pokud lze říci o jatečně upraveném těle - by měla být přiměřená. "

Nepřirozeně velké holeně, prominentní prsa - jasný důkaz, že kuře bylo plněné hormony. Nákup kuře podle hmotnosti, musíte věnovat pozornost vzhledu navrhovaných kusů.

Na kusech by neměly být žádné povrchové vady:

  • pod kůží žádné krevní sraženiny;
  • hematomy;
  • roztržená kůže.

Lepení střepů zlomenin není také povoleno.kosti.

Po nalepení masa by se měl tvar během 3-8 sekund obnovit. Pokud kuře není na jaře, je staré.

Důležitá je také barva masa. U mladých kuřat je maso světle růžové, tuk je téměř průhledný, světle žlutý, na kůži tlapek jsou šupiny lehké a malé. Kůže dospělého kuřete je nažloutlá, šupiny na tlapách jsou tlusté, okrové barvy, maso je husté, také světle růžové, ale s šedivým odstínem.

Bylo by hezké cítit jako kuře. Neměl by tam být zápach hniloby nebo starého masa.

Kluzký povrch jatečně upraveného těla nebo kuřecího stehna může být, pokud je kuřecí maso zastaralé nebo byl pták nemocný během celého života a byl ošetřen antibiotiky.

Při koupi ptáka by mělo být upřednostněno chlazené kuře.

Pokud je volba provedena správně, pak jídlo bude chutnat tak, že " si olizujete prsty "!

Zajímavé kuřecí recepty

Velmi jednoduchý recept, který byl velmi dlouho populární. Miska je něžná a kůrka je zlatavá a křupavá. To je nádherný recept, který se vejde téměř každý stůl, je to velmi jednoduché a nevyžaduje mnoho produktů.

Recept 1

Složky:

  • kuřata (střední velikosti);
  • hlava česneku;
  • sůl, pepř, koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Nejdříve musíte krájet kuře podél prsou, umýt.
  2. Zmáčkněte česnek, přidejte sůl, koření a pepř.
  3. Jatečně upravená těla se rozmělní kaše. Chicktabák byl šťavnatý, lépe chladit několik hodin.
  4. Pak rozložte kuřata na stojan a umístěte je do trouby na průměrné úrovni, pod rošt položte plech na pečení, aby se odtáhl tuk.
  5. Zahrnuje horní a dolní teplo. Musíte vařit asi 30 minut, až do zlatě hnědé.

Recept 2

Trouba není jedinou možností vaření kuřete. Toto jídlo lze také připravit v pomalém hrnci. Celé kuře se do něj nevejde a malé kuře - snadno.

Složky:

  • jatečně upravená těla;
  • česnek;
  • majonéza;
  • hořčice.

Způsob přípravy:

  1. Brambory s přílohou. Sůl a koření, bylinky - čerstvé a sušené - podle chuti.
  2. Česnek je jemně nasekaný, přidaný do majonézy, solený a pepřový.
  3. Kuřecí jatečně upravená těla se řezají podél prsou, otevírají se pod útlakem - křídla mají tvar a jsou ponechána po dobu 15 minut.
  4. Poté ji otřete připravenou směsí a nechte ji marinovat.
  5. Zatímco jatečně upravená těla jsou nasáklá v kořeněných směsích, používají se brambory.
  6. Jsou vyčištěny, rozřezány na velké kousky, rozprostřeny ve vyhřívané misce multicoker, který je potřený rostlinným olejem. Bramborová sůl a pepř.
  7. Položte kuře tak, aby zcela pokrýval brambory.
  8. Způsob hašení hasicího prostředku po dobu 45 minut nebo hodiny.
  9. Při podávání posypte jemně nasekanou zelení.

Recept 3

V režimu „ zhasnutí kuřenefunguje. Připravuje se klasický kuřecí tabákbez ozdobení v režimu"pečení " nebo " smažení ". Pro vaření, musíte si koupit malé kuře a speciální koření.

Pokud si koupíte koření nefunguje, je třeba smíchat drcený česnek s paprikami různých druhů a soli.

V průběhu pečení je mísa s vícekolony namazána rostlinným olejem.

Jatečně upravená těla kuřete je rozřezána podél prsou, poražena a položena na rovný povrch. Očistěte hotové nebo vlastní koření.

Do 20 minut zahřívejte do vyhřívané houštiny multicoleru a ujistěte se, že není spálen. Po 20 minutách se musí kostra otočit.

Pták nevyžaduje dodatečné tepelné ošetření - pro jeho přípravu postačuje pečení po dobu 20 minut.

Je-li pták starší než věk deklarovaný prodávajícím, je lepší držet ho v pomalém sporáku po dobu dalších 10-15 minut v režimu "kalení". Miska může být podávána s jakoukoliv přílohou. Bon appetit!