Kuřecí žaludky

Kuře " droby " je poměrně levná a cenově dostupná přísada pro výrobu šťavnatých a aromatických dušených masa. Při dusení jsou kombinovány s téměř jakoukoli zeleninou a brambory jsou obzvláště populární jako základní složka.

Jak lze připravit pupky?

Kromě tradičního výdatného dušeného masa lze „ pupek “ použít k přípravě čisté omáčky pro přílohu. Toto jídlo dodá i ty banální pohankové lahodné chuti, vůni a bohatství.

Recept na omáčku je velmi jednoduchý a triviální - nevyžaduje nadpřirozené kulinářské schopnosti a spoustu času.

Kuřecí žaludky jsou tepelně ošetřeny poměrně rychle. Kromě toho nemohou být na sporácích déle než obvyklé, takže vedlejší produkt může ztratit svou šťavnatost a uschnout.

Bulharský pepř bude v základním receptu používán jako přírodní aroma. Můžete také ochutnat pokrm s česnekem, cibulí a bylinkami.

Variabilita každého pokrmu je podle Vašeho uvážení - používejte své oblíbené potraviny, pokud si myslíte, že v původním receptu chybí.

Standardní recept na omáčku s paprikou

Budete potřebovat:

  • Kuřecí žaludky - 500 g;
  • bulharský pepř (žlutý nebo zelený) - 2 kusy;
  • Červená cibule - 1 hlava;
  • Pšeničná mouka - 2 lžíce.
  • bujón (volitelný) - 300 ml;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Rozdělte kuřecí „ pupky “: odstraňte přebytečný tuk, pokud existuje, důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Nakrájíme na malé kousky;
  • Rozmažte máslo nebo rostlinný olej v pánvi na hluboké smažení, ohřejte a ohřejte žaludky do nádobí. Začnou vydávat kapalinu, ve které se musí vařit. Namočte je do ohně nejméně 10 minut;
  • Nakrájejte červenou cibuli na malé kousky a odešlete do vedlejšího produktu. Důkladně promíchejte a smažte dohromady po dobu 8 minut;
  • Mezitím si vezměte papriku. Vyjměte z ní semena, důkladně opláchněte a důkladně oloupejte. Nakrájíme na čtvrtky a nakrájíme na malé vrstvy;
  • Přidejte pepř do žaludku, posypte všechny ingredience moukou a duste dalších 10 minut za stálého míchání. Nalijte vývar nebo vodu. Ponořte alespoň 25 minut, dokud nebudou komory měkké. Tato originální omáčka se nejlépe hodí jako základ pro těstoviny, obiloviny nebo bramborovou kaší.

Omáčka z „navelů“ v originální pikantní omáčce

Budete potřebovat:

  • Kuřecí žaludky - 500 g;
  • bulharská paprika - 2 kusy;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Rostlinný olej (slunečnicový nebo olivový) - 5 tbsp; l;
  • Sójová omáčka - 2 lžičky.
  • Cibule - 1 hlava;
  • balzamikový ocet - 2 lžičky L;
  • Přírodní včelí med - 1 lžička;
  • Čerstvě mletý černý pepř - podle chuti;
  • bujón - 300 ml;
  • Paprika červená - podle chuti;
  • Sůl podle chuti.

Návod:

  • Odřízněte droby, odstraňte z nich film a odstraňte případné tukové částice. Střih žaludku na polovinu podélně. Odstraňte krevní sraženiny. Opláchněte pod tekoucí vodou a osušte;
  • Komory se vaří do měkké vody. Mělo by to trvat asi hodinu;
  • Opláchněte bulharské pepř, ale neodtrhněte ocas a neodstraňujte jádro. Zabalte do fólie a pečte 20 minut v mírně zahřáté troubě. Po vyjmutí ze skříně odstraňte semena a nakrájejte na podélné proužky na 4 kusy. Pak sekejte slámu;
  • Oloupeme a rozdrtíme cibuli. Zašlete ho na pánvi, aby se smažila až do zlatohnědé. Po 7 minutách mu pošlete vařené srdce a pečené papriky. Nalijte do nádoby nějaký vývar, udělejte malý oheň a přikryjte víkem;
  • Míchejte sojovou omáčku, med a ocet, protřepejte na jednotnou konzistenci. Přidáme česnek rozdrcený lisem do kapaliny a rychle za míchání pošle na maso;
  • Dej misce o něco později na nejslabší oheň, a pár minut, dokud se vaří, okořenit všechny své oblíbené koření. Podáváme s těstovinami nebo divokou rýží.

Kuřecí komory s paprikou v sójové omáčce

\ t

Tato možnostjsou široce distribuovány v ČLR. Číňané také používají kachní droby pro jeho přípravu.

Budete potřebovat:

  • Kuřecí žaludky - 500 g;
  • bulharská paprika - 3 kusy;
  • Cibule - 2 hlavy;
  • Sójová omáčka - 5 tbsp.
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • " Navels " očistí vnitřní fólie a případný přebytečný tuk. " Vedlejší produkt masa omyjte a osušte. Řez je podélně ve dvou. Ponořte se do osolené vody a pošlete na kamna. Vařte po dobu 1-1,5 hodiny, dokud nebude připravena;
  • Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky nebo polokroužky. Pokud si přejete, opláchněte bulharský pepř. Odstraňte ocas a odstraňte vnitřní semena. Nakrájíme na malé proužky;
  • Rozpusťte máslo na pánvi. Posypte do ní cibuli a pepř, sůl a pepř. Přidejte jakékoli koření a koření podle svého uvážení. Smažte několik minut, dokud nebude měkké;
  • Mezitím uvařená srdce nakrájejte na malé brčka;
  • Položte maso na pánvi na zeleninu. Posypte všechny uvedené množství sójové omáčky a pod víkem zavařte dalších 10 minut. Toto jídlo lze podávat s jakoukoliv přílohou.

Jsme si jisti, že se vám bude líbit takové chutné a chutné jídlo, jako je omáčka z kuřecích komor se paprikou. Dopřejte jim svou rodinu nebo překvapte hosty! Nezapomeňte zkusit tento doplněk k přílohám a vyto bude určitě podle vašeho vkusu. Bon appetit!