Kuřecí žaludky s paprikou

Navzdory skutečnosti, že moderní gurmáni pohrdavě tvarovali vedlejší produkty z masa " drobky ", byly kuřecí žaludky kdysi právem považovány za pochoutku. Ve své chuti nejsou komůrky v žádném případě horší než vepřové nebo hovězí svíčkové, zatímco jsou extrémně dobré pro zdraví a „ bezpečné“ na obrázku.

Výhody drobů pro vaše tělo

Žaludky obsahují vysokou koncentraci kyseliny listové, zinku a železa, jakož i řadu vitaminů, které přispívají k normalizaci tvorby krve a imunitních funkcí. Pravidelná konzumace "navels" v potravinách zaručuje, že posilujete vlasy a nehty.

Nejužitečnější vlastností kuřecích žaludků je však kontrola a stabilizace trávení. Přípravek zlepšuje chuť k jídlu, reguluje trávicí proces a chrání zdravou střevní mikroflóru.

Je to lákavé? Řekneme vám recept na lahodnou omáčku z ptačích žaludků, což může být nejen originální doplněk k dennímu menu, ale také vrchol na slavnostním stole.

V průběhu zchlazování získává droby bezprecedentní šťavnatost, jemnost a něhu, které nedokáží zaujmout milovníky lehkých aromatických jídel. Je to levné, uspokojivé, zdravé a jednoduché domácí jídlo nemůžedobýt vás svou všestranností.

Jak vařit a co kombinovat?

Dokonce i mladá hospodyňka, která nemá moc „zkušeností“ při vytváření kulinářských lahůdek, může vařit omáčku. Kuřecí komory mohou být nahrazeny krůtami - milovníci říkají, že jídlo se stává ještě chutnějším.

Příloha, kterou budete sloužit s hlavním druhým kurzem, je dle Vašeho uvážení.
Nejvíce harmonicky jsou komory kombinovány se vzduchem rozmačkaným bramborem s mlékem nebo smetanou. Případně můžete vařit nové brambory s máslem a bylinkami, pohankou, pikantní rýží nebo těstovinami.

Pokud jste štíhlé tělo, v druhém případě nakupujte těstoviny třídy A vyrobené z tvrdé pšenice. Případně doplňte omáčkou bez škrobové zeleniny na grilu.

Alternativně lze použít proso, ovesné vločky nebo ovesnou kaši. Kdo říkal, že strava nebo výživa je svěží a monotónní? Omáčku lze vařit s jakoukoliv omáčkou - rajčaty, zeleninou, smetanovou, zakysanou smetanou. Recept můžete měnit přidáním hub, čerstvého koření a dokonce i ořechů.

Nejjednodušší recept na kuřecí ventrikulární omáčku

Složky:

  • Čištěná kuřecí žaludky - 500 g;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Rostlinný olej - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Hlavní složku misky vyčistěte a opláchněte. Vložíme kastról a zakryjeme vodoutak, že sotva zakrývá povrch komor.
  2. Potom zapněte malý oheň a nechte jej vařit 40–50 minut.
  3. Kuřecí droby vyžadují dlouhodobé tepelné ošetření - pouze s tímto stavem se stanou měkkými a šťavnatými.
  4. Mrkev se oloupá a promyje. Rub na střední struhadlo.
  5. Uvolněte cibuli z kůže, opláchněte tekoucí vodou a jemně nasekejte.
  6. Zahřívejte pánev a přidejte nějaký rostlinný olej (nebo máslo, pokud ho chcete smažit).
  7. Cibuli poslat a projít, dokud nevytvoří zlatavě hnědou kůru.
  8. Pak k ní přidejte mrkev, sůl, pepř, ochuďte směs a několik minut smažte.
  9. Když jsou žaludky téměř připravené, přidejte spolu s nimi svůj potěr s olejem. Pokud máte rádi hustou omáčku, můžete do společné pánve vložit malou mouku a opatrně ji promíchat.
  10. Zakryjte nádobu víkem a nechte ji vařit na sporáku dalších 15 minut.
  11. Vypněte sporák, ale nechte žaludky v pánvi - nechte jedosáhnout“a důkladně namočte.
  12. Miska je připravena a může být podávána u stolu!

"Droby" ve smetanové rajčatové omáčce

\ t

Složky:

  • Čištěná kuřecí žaludky - 500 g;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Tuk zakysanou smetanou - 1 polévková lžíce;
  • Rajská pasta - 1 lžička;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Bobkový list - podle chuti;
  • Směs suchých bylin - podle chuti;
  • Sůl a pepř podle chuti;
  • Rostlinný olej (máslo nebo olivový) - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Pokud jste získali neošetřené žaludky, předběžně je ošetřete - odstraňte žlutý film a přebytečný tuk.
  2. Maso opláchněte tekoucí vodou a lehce ho osušte papírovým ručníkem. Rozdělte velké komory na polovinu, ponechte malé v originálním formuláři .
  3. Vezměte malou pánev s nelepivým povlakem, nalijte do ní olej a pošlete tam žaludky.
  4. Udělejte oheň, umístěte nádobu na sporák a maso na mírném ohni pod víkem, dokud nebude úplně měkké. To může trvat až hodinu a půl, v závislosti na kvalitě a věku"drobů".
  5. Během procesu tepelného ošetření „(80 drobů “) vypustí kapalinu a když se odpařuje, je třeba k pánvi přidat trochu filtrované vody nebo vývaru.
  6. Oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké polokroužky a pošleme do hrnce, kde jsou " pupky " dušené ". Pokračujte v vaření na sporáku.
  7. Mrkvu umyjte a oloupejte, nakrájejte na malé brčka nebo rošt na středním struhadle.
  8. Pak je přidejte do masa s cibulí, naplňte vše vodou, zahřívejte po dobu 10-15 minut, dokud nebude zelenina připravena.
  9. Sůl smažte a pepřte, osolte suchými bylinkami (ideálně provensálskou nebo italskou), přidejte rajský protlak.
  10. V případě potřeby přidejte trochu vody. Miska by neměla být příliš tlustá - přesto jsme omáčku, ne dušené maso.
  11. Vaříme vše do 7 minut, pak ochutnejte a přidejte cukr, pokud je to nutné - jídlo by nemělo být hořké ani kyselé.
  12. V půl sklenici vody zamíchejte zakysanou smetanu s 1 lžící mouky.
  13. Silně protřepejte a nalijte do hrnce a vzpomeňte si, jak se rozruší.
  14. Přiveďte vše do varu, přidejte bobkový list a vařte dalších 5 minut na nejnižším teple.
  15. Několik minut před připraveností poslat česnek rozdrcený lisem do nádoby.
  16. Nechte omáčku stát a odvážně sloužit ke stolu s předem připravenou přílohou!

I když je konzumace vedlejších produktů pro vás novinkou, upřímně doporučujeme, abyste z kuřecích žaludků vyzkoušeli lahodnou chutnou omáčku. Jsme si jisti, že tento výživný dietní pokrm si určitě užijete. Bon appetit!