Lahodné pizza omáčka recepty

Pizza je národní jídlo Itálie. Díky své úžasné chuti a snadné přípravě se stala populární po celém světě. Existuje obrovské množství receptů na pizzu, každá je připravena s určitou omáčkou, bez které nemůže. Jak správně vařit pizzu omáčkou a my to řekneme!

klasická omáčka na pizzu

Složky:

  • Rajčata - sedm set gramů;
  • česnek - malý hřebíček;
  • cibule - tři hlavy;
  • olivový olej - šedesát mililitrů;
  • sůl - půl lžičky;
  • granulovaný cukr - jedna lžička;
  • suneli - patnáct gramů;
  • Bazalka - malá banda;
  • červená paprika - jedna malá.

Příprava:

  • Rajčata promyjte a nakrájejte na střední plátky;
  • Dej je do lednice, aby dali šťávu na den;
  • Po uplynutí této doby vyjměte slupku z rajčat, odstraňte vlákna a semena, vypusťte vytvořenou kapalinu a dužinu otřete sítem;
  • Rajčatovou omáčku dejte na sporák, udělejte malý oheň, vařte po dobu čtyřiceti minut, když hmota zhoustne, přidejte olivový olej;
  • Náhodné;
  • Oloupeme a jemně nakrájíme cibuli;
  • Umístěte do roštu a projděte až do průhlednosti;
  • Hotovou cibulku dejte do rajčatového pyré, na stejné místo pošlete rozdrcený česnek, cukr, koření a sůl.
  • Vše dobře promíchejte a vařte dalších pět minut;
  • Ochlazená hotová omáčka a podávaná s pizzou.

Omáčka na pizzu

Složky:

  • Červená omáčka - 800 gramů;
  • petržel - 20 gramů;
  • suché červené víno - 100 mililitrů;
  • celer - 20 gramů;
  • dvě cibule;
  • vývar z masa - 0,3 litru;
  • černý pepř - pár hrachu;
  • mletá červená paprika;
  • karafiát;
  • muškátový oříšek (prášek);

Způsob přípravy:

  • Masový vývar pečte předem;
  • Nakrájejte cibuli, celer a petrželku s kostkami, smíchejte s černým hráškem a hřebíčkem a nalijte vývar;
  • Do směsi se přidá víno, přikryje se víčkem, sníží se o 2/3 původního objemu;
  • Nalijte 800 g červené omáčky do téměř hotového dresingu, nalijte muškátový oříšek - vařte dalších 20 minut;
  • Před odstraněním soli přidejte malou špetku červené papriky a kmene.

česneková pizza omáčka s rajčaty

\ t

Složky:

  • Rajčata - kilogram;
  • česnek - jeden hřebíček;
  • cibule - tři média;
  • rostlinný olej - 100 gramů;
  • sůl a červená paprika podle chuti.

Vaření :

  • Nakrájejte rajčata na kostky a vložte je do smaltutalíř na jeden den;
  • Vypusťte šťávu, která vystoupila, a vařte maso na nízkém ohni, aby byla loupaná;
  • Buničinu protřepejte sítem nebo odšťavňovačem;
  • Nasaďte nízké teplo, neustále míchejte, vařte až do hustoty;
  • Několik minut před připravením koření přidejte sůl a vařte dalších pět minut;
  • V pánvi smažte jemně nakrájenou cibuli a přidejte ji do rajčatového dresingu;
  • Vše důkladně promíchejte a dalších 10 minut vřeďte na mírném ohni.

Pizza omáčka z majonézy

Složky:

  • majonéza - 150 ml;
  • krém (20%) - tři lžičky;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • rajčatová omáčka - 1,5 lžičky;
  • citronová šťáva.

Příprava:

  • Smíchejte majonézu s rajčatovou omáčkou, přidejte citronovou šťávu;
  • Nalijte smetanu, přidejte pepř a v případě potřeby přidejte sůl;
  • Vše důkladně promíchejte s mixérem, dokud nebude homogenní, dejte ho do omáčkové misky a podávejte horké jídlo.

Kyselá omáčka ze zakysané smetany

Složky:

  • 100 g zakysané smetany;
  • syrová vejce - dvě;
  • tvrdý sýr - 40 gramů;
  • švestky - 80 gramů;
  • máslo - 20 gramů;
  • mouka - dvě lžíce.

Příprava:

  • Pomocí mixéru promíchejte a dobře poražte zakysanou smetanu a vejce;
  • Přidejte sýr na malém struhadle;
  • Roztavte máslo v pánvi a nalijte přísady;
  • K těmto přidáváme mouku a smetanu a dálezahřívejte tři minuty při nízkém teple, nepřiveďte k varu;
  • Solený smetanový kyselý krémový dresink a servírovaný na vaše oblíbené jídlo!

Zakysaná smetanová omáčka s rajčaty na pizzu

Složky:

  • Zakysaná smetana - 200 gramů;
  • sklenici vývaru;
  • dvě lžíce másla;
  • rajčatový protlak a mouka;
  • pepř, sůl a mletá paprika.

Příprava:

  • Rozpusťte máslo v pánvi, přidejte mouku a smažit;
  • Po pěti minutách nalijte vývar do tenkého proudu, neustále míchejte;
  • Nalijte rajský protlak a zakysanou smetanu;
  • Směs se dusí na dalších 5 minut při nízkém teple;
  • Nakonec se přidá sůl, pepř a paprika.

Obvaz pizzy ze sladké smetany

Složka:

  • Zakysaná smetana - sto gramů;
  • pomerančová šťáva - 50 ml;
  • granulovaný cukr - 50 gramů;
  • skořice - půl lžičky.

Příprava:

  • Smíchejte všechny ingredience a míchejte mixérem do hladka;
  • Podáváme sladkou smetanovou omáčku na zmrzlinu, koláče nebo palačinky.

Bon appetit pro vás a vaše blízké!