Lahodné thajské jídlo - Udon s kuřecím masem a zeleninou

Nudle Udon jsou oblíbeným výrobkem v asijských zemích, kde se připravují různé pokrmy. Může být kombinován s masem, zeleninou a dalšími složkami, což způsobuje přítomnost mnoha receptů.

Udon s kuřecím masem a zeleninou - recept se sojovou omáčkou

Toto jídlo je oblíbené u mnoha z jeho původní a chutné chuti, která je typická pro asijskou kuchyni. Vše je připraveno jednoduše a rychle a prezentované ingredience budou stačit pro 4 porce.

Složky:

  • 300 gramů nudlí;
  • 2 papriky;
  • 675 g kuřecí řízek;
  • cibule;
  • mrkev;
  • petržel;
  • na špetce soli a pepře;
  • 3 stroužky česneku;
  • 1 lžička mletého zázvoru;
  • 155 g žampionů;
  • až ​​1 polévková lžíce. lžíce bílé sezamové a ústřicové omáčky;
  • 25 ml oleje;
  • 40 ml sójové omáčky;
  • kohouti.

Způsob přípravy:

  1. Kuře omyjte, filmy odstraňte a nakrájejte na proužky. Omyjte zeleninu a houby a pak je rozkrájejte na proužky;
  2. Zahřívejte olej na pánvi a smažte na něm nasekaný zázvor a česnek. Nejlepší je použít wok, protože v takové pánvi můžete všechno rychle smažit, ztrácet minimum vlhkosti;
  3. Je načase, aby se filé,, které stojí za smažení, dokud se barva nezmění. Poté přidejte houby a smažte nad vysokým teplem za stálého míchání;
  4. Když se vlhkost odpaří, přidejte cibuli, mrkev a pepř. Po několika minutách přidejte dva druhy omáček a sůl a pepř. Smíchejte všechno;
  5. V této době byste měli vařit nudle, k tomu vložte udon do vroucí vody. Doba vaření 8-10 min. Poté se nakloňte do cedníku a opláchněte ve studené vodě, aby se nic nelepilo;
  6. Přidejte k pánvi sezam, opečte pár dalších, pak dejte udon a zahřejte je dohromady. Miska je připravena sloužit.

Udon s hovězím masem a zeleninou

\ t

Thajské jídlo je velmi chutné a hovězí maso se doslova taví v ústech. Z uvedeného počtu ingrediencí z 6 porcí. Pikantní omáčka tvoří pikantní pokrm, takže tento recept není vhodný pro děti.

Složky:

  • 2 porce nudlí udon;
  • 225 g hovězího masa;
  • 500 ml vody;
  • mrkev;
  • cibule;
  • papriky zeleninové;
  • polovina cukety;
  • rajče;
  • 0,5 tbsp. zelený hrášek;
  • pár bobkových listů.
  • 5 tbsp. lžíce rajčatového pasty;
  • sojová omáčka;
  • 1/2 čajové lžičky feferonky;
  • sůl;
  • tymián;
  • pepřová směs.

Způsob přípravy:

  1. Vezměte pánev, vložte tam maso a naplňte ho 0,5 litry vody.
  2. Nasaďte oheň a vařte, periodicky odstraňujte pěnu.
  3. Položte vavřín, celou cibuli a vařte na středním ohni, dokud nebude maso polovařené;
  4. Poté cibuli odložte a hovězí maso nakrájejte na kostky.
  5. Oloupeme zeleninu a nakrájíme na střední kostky.
  6. Nalijte polovinu vařeného vývaru na velkou pánev a maso, zeleninu a dusíme na mírném ohni půl hodiny.
  7. Po čase nalijte omáčku, těstoviny a přidejte sůl a pepř.
  8. Pro chuť přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu. Vše dobře promíchejte.
  9. Pokud se kapalina hodně odpařila, přidejte další vývar, jak potřebujete vaon udon.
  10. Přidá se, když se kapalina vaří a vaří se 5 minut za stálého míchání.
  11. Poté teplo vypněte, ponechte 10 minut. trvat a může být doručena.

Udon nudle s vepřovým masem a zeleninou - recept

Tato verze pokrmu je pro vepřové maso uspokojivější. Recept je podobný předchozímu receptu, ale vybírají se i další složky, které umožňují dosáhnout originality. Z prezentovaných složek budou 4 porce.

Složky:

  • 255 g hotových nudlí;
  • 225 g vepřového masa;
  • 155 g zelí;
  • mrkev;
  • paprika sladká;
  • 65 g sójové omáčky;
  • 1 lžička chilli omáčky a octa;
  • 50 g rostlinného oleje.

93) Způsob přípravy:

  1. Okamžitě si připravíme nudle udon, jak již bylo zmíněno, a můžete také použít pokyny z obalu. Nakrájíme maso na pásy.
  2. Připravenou zeleninu nakrájejte na proužky nebo kroužky.
  3. V oddělené misce smíchejte dva druhy omáčky, octa a koření.
  4. V hlubokém hrnciVepřové maso zahřejte a pečené maso smažte solí a pepřem.
  5. Poté přidávejte zeleninu jednu po druhé a smažte za míchání.
  6. Zbývá jen nalít připravenou omáčku a připravit jídlo.

Jak vaon doma s kuřecím masem teriyaki?

Další verze paraboly, která používá další přísady, které dělají misku originální. Pokud chcete zacházet se svou rodinou a hosty s neobvyklým pokrmem, pak se ujistěte, že použijete tento recept a vaon udon. Z předložené sady výrobků z 3 porcí.

Složky:

  • kuřecí filet 0,5 kg;
  • červené papriky;
  • 75 g mrkve;
  • 100 g mini-kukuřice;
  • 250 g nudle;
  • 30 gramů póru;
  • 30 g zelené cibule;
  • 150 ml teriyaki omáčky;
  • 50 g konzervované kukuřice;
  • 10 g sezamu;
  • 50 ml sójové omáčky.

Způsob přípravy:

  1. Nejdříve se zabývejte kuřecím masem, na které ho nakrájíte na malé kousky, a pak smažte nad vysokým teplem, dokud se neobjeví zlatohnědá.
  2. Oloupané mrkve a papriky nakrájejte na proužky.
  3. Nakrájejte kukuřičné klásky na kousky a pak je oddělte, dokud se neobjeví krásná kůra.
  4. Když kuře zčervená, nalijte omáčku, zamíchejte a snižte teplotu.
  5. Za stálého míchání pokračujte ve smažení.
  6. Přidejte stejnou zeleninu a pokračujte ve vaření.
  7. Udon nudle by se měly vařit podle pokynů a poslat na jiné složky.
  8. Posunujte tam 2 druhy kukuřice, nasekaný pórek a zelenou cibuli.
  9. Pokud je to žádoucí, zkuste přidat další omáčku. Před podáváním jsou nudle se zeleninou udon posypané sezamem.

Ve vašem arzenálu je další originální pokrm s kuřetem. Vařte nudle udon pro vaši rodinu a hosty, věřte mi, toto jídlo vás nenechá lhostejným.

Mimochodem, můžete prezentované recepty změnit podle svého vkusu, přidávat k nim další zeleninu, protože v každém případě bude jídlo chutné. Místo masa můžete použít mořské plody. Obecně platí, že experiment na zdraví.