Lavash rolka s pstruhy

Název tohoto nejstaršího chleba se skládá ze 2 slabik. Co znamená první - ( lavas ) - jsou vědci stále dohadováni, protože není známo, jaký jazyk tato část přinesla: arabsky, čínsky nebo dokonce starodávnější? A skutečnost, že " popel " pochází z Turkic a znamená " jídlo " - všichni souhlasí.

Pita je tenký plochý chléb, nejvýše 2 mm tlustý. Jeho průměr může být významný - až téměř metr!

Technologie výroby nekvašeného chleba je stejná pro všechny národy. Na vnitřní stěnu horkého tandyr - speciální kamna, která je pohřbena v zemi, drží těsto.

Horké plněné koláče jsou baleny do různých náplní. Když koláče ztvrdnou a ztuhnou, mohou být skladovány. Zpětné zotavení je možné: suchar je posypán vodou a nyní jemná lavash chutná.

Lavash je také užitečný z lékařského hlediska. Reguluje hladinu sacharidů v těle, obsahuje vitamíny a minerály.

Obsahuje tyto prospěšné látky:

  • mangan;
  • zinek;
  • železo;
  • hořčík;
  • fosfor;
  • měď;
  • vitamíny E, PP, B1, B6, B12, B3.
  1. Při střevní dysbióze a plísňových lézích je lepší nahradit kvasnicový chléb čerstvými pastilkami. Nezvyšuje kyselost žaludku, pozitivně ovlivňuje metabolické procesy;
  2. Výhody lavash jsou zachovány pouze v případě, že jsou řádně vařeny. Bezohlední výrobci přidávají droždí do nekvašeného chleba a jsou závislí na soli. Takový výrobeknaprosto k ničemu pro zdraví;
  3. Navíc nemůže být skladován déle než 2 dny. Když tenký plochý koláč nevyschne, ale „květy“ - na něm se objeví skvrny - můžeme říci, že je to neskutečné pita! Technologie pečení byla porušena.

Rychlé občerstvení

Pokud potřebujete rychlou a originální svačinu, pak je ideální pita chléb se pstruhy a taveným sýrem. Vytvoření této role není vůbec obtížné a velmi rychle.

Složky:

  • tenký pita chléb - 2 ks;
  • smetanový sýr - 200 g;
  • solený pstruh, s výhodou filet - 300 g;
  • kopr nebo petržel.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve pstruhy rozkrájejte na malé kostky. Lze použít jako ryby a losos, a dokonce i růžový losos. V tomto případě se však válec stane méně jemným a měkkým.
  2. Pita chléb naneste na fólii nebo desku. A rovnoměrně rozložte ryby na pita. Nemůže být příliš těsný;
  3. Poté, na vrcholu pstruha, rozprostřete smetanový sýr lžící, spíše silnou vrstvou. A posypeme koprem nebo petrželkou posypanou nahoře. Zelení mohou být smícháni se sýrem nebo ne;
  4. Plnění válce je připraveno. Nyní jemně, pevně otočit pita v trubce. Dávají mu 10-15 minut ležet tak, že role získala tvar. A nakrájejte na plátky o šířce 3-4 cm.

No, rolka s pstruhem a taveným sýrem v pita chlebu je připravena!

Pita se sleďem - pokrm arménské kuchyně

Technologie výroby role je přesně stejná jako v předchozím receptu. Plnění se připravuje následujícím způsobem.

Složky:

  • pár jatečně upravených těl dobře očištěných solených sleďů, kostí musí být odstraněn;
  • vejce - 3 ks;
  • nasekanou petrželku nebo koriandr;
  • žárovka - 1 ks;
  • koření - cukr, rostlinný olej, hořčice a ocet 9%.

66) Metoda přípravy:

  1. Cibule se smaží v rostlinném oleji, dokud není křupavá;
  2. Poražte vejce se solí, přidejte do nich ocet, vše znovu promíchejte, nalijte cibuli. Vejce se budou valit - je to tak, jak má být;
  3. Ke směsi se přidá cukr a hořčice, znovu se promíchá.
  4. Sleď jemně nasekaný v kombinaci s omáčkou;
  5. Nakrájené zelení položily poslední vrstvu před tím, než se koláč naválil do role.

Koláče založené na Lavashu

Na základě čerstvých plochých koláčů udělejte slavný koláč-chačapapury. Recept je následující.

Složky:

  • sýr Adygei;
  • sýr suluguni;
  • tvaroh;
  • bílý sýr;
  • několik druhů tvrdých sýrů;
  • vejce.

K výrobě dortu je také zapotřebí zakysaná smetana.

Způsob přípravy:

  1. Sýry všech odrůd jsou jemně třeny, k nim se přidávají vejce. Konzistence by měla
    připomínají bramborovou kaší. Pokud sůl nestačí, směs se solí.
  2. Je třeba mazat dva listy níže.zakysanou smetanou, dejte tak, abyste dostali pravý úhel nebo písmeno " T ";
  3. Dále je jeden z rohových nosníků potřen zakysanou smetanou, na které je položena výplň. Pak je položen ještě listem: opět zakysanou smetanou a náplní. Tato operace se provádí 3-4 krát.
  4. Pak je koláč zcela zakryt volným úhlem pita chleba, je navinutý, nahoře namazaný zakysanou smetanou;
  5. Hotový design se umístí do trouby ohřáté na 180 ° C, pečené asi 25 minut. Skutečnost, že dort v troubě našpulené - není děsivé. Pak bude padat a bude vypadat jako tradiční známé jídlo.

Rybí koláč s pstruhem

Složky:

  • vařený čerstvý nebo konzervovaný pstruh;
  • majonézu;
  • vejce;
  • tvrdý sýr - lepší než pár odrůd s různými chutí;
  • zakysanou smetanou.

Způsob přípravy:

  1. Pergamen namazaný na oleji se rozprostře na plech, pita chléb se na něj položí tak, aby zabíral celý prostor - to znamená, že na sebe leží několik listů, které zaplňují volný prostor;
  2. Naplňte dorty směsí zakysané smetany a majonézy, nasypte na ně náplň, která se připravuje následujícím způsobem: smíchejte jemně nasekané kousky pstruha s vařenými sekanými vejci;
  3. Tato vrstva je posypaná strouhaným sýrem, na ni je položen list pita, stačí 2-3 vrstvy.
  4. Volné konce koláče jsou složeny tak, že náplň není viditelná, rozmazaná zakysanou smetanou a všechno vloženo do trouby;
  5. Pečený na 180ºС po dobu asi půl hodiny.

Je nezbytnémějte na paměti! Jako polotovar pro výrobu různých pokrmů používajících pouze tenké pita. Hluboký pita chléb je druh chleba, pečený v kvasnicích.

Nemá to nic společného s dorty, nepoužívá se k výrobě rolí a koláčů.