Léčivé vlastnosti a aplikace v domácí kosmetologii lotosového oleje

Lotosový olej je skutečně jedinečný dar od přírody, který pomáhá nejen účinně pečovat o pokožku obličeje a těla, ale také normalizovat vnitřní emocionální stav. Souhlasím, jen jeho jméno nám vštípí duchovní harmonii a mír?

Květ krásy a harmonie

Na východě se věří, že tento jednoduchý produkt dává sílu a vštípne hojnost energie do našeho podvědomí. Je nepravděpodobné, že by ti, kdo praktikují meditaci s aromaterapií, tuto skutečnost popírají.

Je důležité vědět, že lotosový esenciální olej je již dlouho používán nejen pro relaxační nebo kosmetické účely, ale také jako lék.

S jeho pomocí normalizujte respirační funkce, což je obzvláště důležité pro osoby s chronickou bronchitidou a bronchiálním astmatem.

Chcete-li pocítit svůj zázračný účinek na své vlastní zdraví, stačí udělat inhalační kurz s několika kapkami esenciálního oleje přidaného do vody.

Tento produkt se však stal nejoblíbenějším v domácí kosmetologii. Jeho změkčující a regenerační vlastnosti pomáhají ženám vypořádat se s řadou problémů, od sucha nebo dehydratace až po změny související s věkem. Zvláště důležité je použití pro majitele problémové a mastné pleti. Olej ji ovlivňuje nejvícedobré: hluboce čistí, osvěžuje, tonizuje, zjemňuje strukturu a mikro-reliéf, hydratuje a vyživuje bez nežádoucího„výkrmu“ .

Rozsah prospěšných vlastností lotosového oleje je skutečně bohatý a rozsáhlý, takže pokud se rozhodnete jej použít, budete mít jistotu, že budete na správné cestě, protože taková cenná věc nebude ve vašem domě zbytečným odpadkem.

Hodnotné vlastnosti lotosového oleje

Lotosový olej se získává z bílých, červených nebo modrých okvětních lístků. Odstín této úžasné květiny závisí na jeho uložení. Například modré lotosové květy„žijí“hlavně na řece Nilu a do Egypta z Persie přišel bílý lotos se širokými lístky. Obecně platí, že příznivé vlastnosti oleje se nemění v závislosti na typu květin.

Proč je lotosový olej pozoruhodný?

  1. Pomáhá vyrovnávat se s bolestmi a svalovými křečemi, zlepšuje tonus a výkon, vnáší pozitivní energii, aktivně bojuje proti únavě a ztrátě síly, vytváří neodolatelný pocit veselí a svěžesti, pomáhá posilovat morálku a jasnost myšlení. Z těchto důvodů se často používá v masážích;
  2. Přispívá k rychlému zotavení ze stresu, deprese nebo syndromu chronické únavy, pomáhá vyrovnat se s psycho-emočními otřesy a překonat těžké životní situace. Říká se, že olej ostří intuici a upřesňuje mysl. Pro tyto účely můžete výrobek používat při příjemném uvolněníkoupele, nebo jen cvičit aromaterapii se speciální lampou;
  3. Stal se známým jako mocné afrodiziakum, které stimuluje libido u žen i mužů. Proto jeho vůně ve vaší manželské ložnici rozhodně nebude zbytečná;
  4. Pomáhá otevírat a čistit plíce, takže se široce používá při léčbě akutních nebo chronických onemocnění průdušek. Nezbytné pro astma bronchiální, zejména pokud má somatickou genezi;
  5. Umožňuje odstranit celulitidu, zejména pokud je smíchán se základním olejem a jinými estery. Vyzkoušejte následující recept: smíchejte základní olej (nejlépe koupit avokádo, jojobový olej nebo olej z hroznových semínek) několika kapkami různých esterů: mandarinka nebo grapefruit, mátou a lotosem. Výsledná směs se nanese v tenké vrstvě na exfoliované ploše, na které se nachází neatraktivní"pomerančová slupka" . Toto místo aktivně třete po dobu 10 minut pomocí ostrých kruhových pohybů směrem k srdci. Ideální, pokud můžete pomoci při provádění této masáže. Pokud zjistíte, že je to obtížné, použijte jednoduché tření a hlazení.

Jak jste již pochopili, existuje mnoho možností využití lotosového oleje. Ale jak ji používat v domácí kosmetologii, a jak je pozoruhodné jako účinek na kůži?

Lotosový olej je vhodný pro jakýkoli typ pleti, protože má komplexní účinek. Jeho hlavním účinkem je zvýšení lokálního metabolismu tkání. Podporuje postupnéomlazování, adekvátní výživa a spolehlivá ochrana epidermis před vlivem volných radikálů.

Lotosový olej v kosmetologii

\ t

Vlastnosti lotosového oleje ve vztahu k pokožce jsou skutečně fantastické. V této části vám poskytneme neúplný seznam toho, co tento výrobek poskytne vaší pleti.

Takže lotosový olej:

  • Hluboce zvlhčuje a vyživuje;
  • Silně čistí, osvěžuje a tóny;
  • Aktivuje metabolické procesy ve tkáních a buňkách;
  • Podporuje zvýšení pružnosti, pružnosti a přirozeného turgoru kůže;
  • Účinně zklidňuje a zjemňuje tenkou, citlivou a suchou pokožku;
  • zpomaluje procesy stárnutí;
  • Eliminuje mastné zátky a uvolňuje komedony z pórů;
  • Evensův tón a mikroreliéf;
  • zesvětlí (důležité pro ženy s pihami a problém hyperpigmentace);
  • Stimuluje a regeneruje buňky;
  • Snižuje počet zánětů a dezinfikuje jejich léze;
  • léčí akné;
  • Minimalizuje zjizvení po akné.

Použití oleje v kosmetologii je nejen užitečné, ale také příjemné. Výrobek má tenkou a jemnou strukturu, snadno se nanáší a rozprostře po povrchu kůže, rychle se vstřebává a nezanechává mastné stopy. Nedoporučuje se však používat koncentrovaný produkt - je důležité ho ředit vodou nebo základními oleji (výhodnější je druhá možnost).

S pomocí lotosového oleje můžete provádět omlazující masáže obličeje, napříkladAsahi . S jehopoužití výsledku bude rychlejší a bude prodlouženo.

Nejlepší metodou jeho použití je samozřejmě obohacení běžných krémů, séra a masek o olej. Stačí přidat několik kapek lotosového esenciálního oleje do svého oblíbeného složení a okamžitě pocítíte zlepšení obvyklé akce!

Výrobek lze použít k posílení nehtů. V tomto případě se optimálně ředí broskvovým nebo meruňkovým olejem a vtírá se do základny kůžičky.

Pokud se rozhodnete ošetřit vlasy tímto výrobkem, smíchejte s avokádovým olejem v poměru 3 kapky na 1 lžičku.

Být energický, krásný a mladý!