Lilek a rajčatové sendviče

Další originální svačina je lilek a rajčatové sendviče. Jejich chutná chuť přitahuje mnoho.


Pro přípravu potřebujeme:

  • lilek - 1 ks.
  • rajče - 1 ks.
  • česnek - 5 hřebíček
  • zakysaná smetana
  • \ t
  • majonéza
  • kopr

Příprava:

  1. Připravte všechny složky. Chléb nakrájený na malé obdélníky;
  2. Nakrájejte lilek na kroužky;
  3. Stejně jako u rajčat. Pak smíchejte v misce 3 lžíce. lžíce majonézy a 3 lžíce. lžíce zakysané smetany;
  4. Zmáčkněte česnek do omáčky a dobře promíchejte. Chléb je dobře namazán majonézovou omáčkou. Nahoře dejte rajče.

Neobvyklý předkrm

S tímto receptem můžete také připravit pikantní svačinu.

Pro přípravu neobvyklého pokrmu budete potřebovat:

  • dva lilky;
  • pět rajčat;
  • tři stroužky česneku;
  • petržel;
  • aromatický olej na vaření pro smažení;
  • sůl, pepř.

Příprava:

  • Umyjte lilek a nakrájejte na plátky o tloušťce 0,5 cm, to samé udělejte s rajčaty;
  • Jemně nakrájejte čerstvé zelené a loupaný česnek nožem;
  • Pepř a okurky z lilku osolte, vložte na předehřátou pánev a smažte v oleji čtyři minuty, během této dobydostat ruddy kůry;
  • Je vhodné dát je na pergamen, což je dobrý způsob, jak odstranit přebytečný tuk;
  • Lilek se rozkládá na slavnostním pokrmu, krásně střídají s rajčaty a posypeme nakrájenými čerstvými bylinkami.

Nápoj připravený námi může být uložen v chladničce na několik dní, a pokud dáte čerstvou zeleninu ve vrstvách do hrnce, posypeme bylinkami, solí a pepřem, bude nasycený šťávou a bude mnohem chutnější.

Lahodné sendviče pro 10 osob

Pokud k vám přijeli hosté a nemáte s nimi co dělat, můžete si tak neobvyklé a chutné sendviče, které jim jistě vyhovují.

Vezměte dva čerstvé lilky, 1 bochník, pět lžic majonézy, tři stroužky česneku, tři rajčata.

Nakrájejte lilek na tenké plátky, odpovídající velikosti kusu bochníku, namočte ve velmi slané vodě tak, aby veškerá hořkost ze zeleniny vycházela.

Na obou stranách k rudé, chutné kůře smažte kruhy naší zdravé zeleniny. Nakrájejte rajčata, rozdrtte stroužky česneku a smíchejte s majonézou.

Aby byly sendviče velmi chutné, je lepší smažit na pánvi dlouhý bochník v aromatickém rostlinném oleji.

Krutony rozetřete česnekovou majonézou, nahoře nasaďte kruhy rajčat a lilku, nahoře posypte nasekanou zelení.

Rostlinné "pyramidy"

Pro přípravu takového letního pokrmu si vezměte:

  • 1 kg lilku;
  • 2 vejce;
  • pět rajčat;
  • 2 lžíce. Já čerstvý smetanový sýr;
  • čtyřilžičky majonézy;
  • lžíce jogurtu a citronové šťávy;
  • 5 stroužků česneku;
  • svazek čerstvého kopru nebo petrželky;
  • sůl, pepř, olej na smažení.

Příprava:

  • Baklažán by měl být nejdříve umyt a poté rozřezán na čisté kruhy. Složte v hluboké nádobě, dobře se osušte a nechte hodinu, během které vyprchá veškerá hořkost. Zelenina by měla být pravidelně třepána;
  • Umyjte kruhy baklažánu, osušte na papírovém ručníku;
  • Nakrájejte vejce šlehačkou nebo vidličkou, nalijte rostlinný olej do pánve, zahřejte a ohřejte na médium;
  • Ponořte každý hrnek do šlehací směsi a vložte do pánve. Pokud vejce vyteče ze zeleniny, můžete přidat trochu prosátou mouku nebo ji nejprve namočit a poté do vejce;
  • Smažte ze dvou stran, dokud se neobjeví zlatohnědá - asi tři až čtyři minuty, položte na pergamenový papír tak, aby do něj byl absorbován přebytečný tuk;
  • Pro výrobu pikantní omáčky smíchejte majonézu, jogurt, nakrájené čerstvé bylinky a česnek, sůl a pepř;
  • Nakrájejte šťavnatá rajčata na plátky. Na velké slavnostní jídlo, dát lilek hrnky v jedné řadě, rozšířil je s pikantní omáčkou, a dát šťavnaté rajčata na vrcholu, opakujte znovu.

Vařené „ pyramidy “ na hodinu poslat do chladničky.

Zelenina na toasty

\ t

Aby bylo toto lahodné a chutné občerstvení, budete potřebovat následující produkty:

  • dva lilky;
  • jedna bageta;
  • 12cherry rajčata;
  • bazalka;
  • lžíce suchých aromatických italských bylin;
  • dvě lžičky majonézy a olivového oleje;
  • 2 stroužky česneku.

Příprava:

  1. Nakrájejte lilky příčně o 1 cm silně, grilujte po obou stranách až do zlatohnědé;
  2. Majonézu důkladně promíchejte s drceným česnekem a touto směsí rozprostřete nasekaný toast;
  3. Na každém kusu bagety položte kruh zeleniny, nahoře posypte suchými bylinkami. Top s polovinou cherry rajčátky a zelenou bazalkou.

Předkrm s česnekovou a zakysanou smetanou

V létě se ženy v domácnosti snaží vařit vše od přírodních produktů - čerstvé zeleniny a zelení.

Lahodné občerstvení, které bude skvělým doplňkem hlavních jídel, je sendviče se zeleninou, česnekem a zakysanou smetanou.

Chcete-li připravit, připravte následující produkty: dva lilek a rajče, dva stroužky česneku, 2 lžíce. Já zakysanou smetanou, koprem a petrželkou, bazalkou, slunečnicovým olejem, pepřem a solí.

Pro přípravu tohoto léto bude vegetariánské občerstvení následující: myli jsme lilek, nakrájíme je na plátky o tloušťce 1 cm, složíme je do misky, dobře posypeme solí, takže veškerá hořkost obsažená v této zelenině vyjde. Česnek, jemně nasekáme zeleninu, smícháme se zakysanou smetanou, naše omáčka je připravena.

Po hodině zeleninu umyjte solí, osušte na papírovém ručníku, smažte až do zlatohnědé barvy. Nakonec položíme hotové zeleninové kruhy na pergamenový papír tak, aby se ochladily,také během této doby bude z nich odčerpán veškerý tuk. Nakrájejte rajčata na kruhy a přidejte trochu soli.

Můžeme začít sbírat naše lehké sendviče: dejte na misku vrstvu rajčat, namažte je česnekovou smetanovou omáčkou a nahoře položte hrnek lilku. Hotové sendviče jsou mazány náplní a zdobené snítkou zeleně - bazalkou, koprem, petrželkou, zde volba závisí na vašich preferencích.

Namísto majonézy nebo zakysané smetany můžete použít smetanový sýr, aby byl náplň ještě chutnější. Svačina může být vařena v troubě, takže hosteska stráví mnohem méně času na vaření, kromě toho, že je mnohem prospěšnější pro zdraví, když je požito méně smažených potravin.

Takové originální občerstvení lze konzumovat s vaší oblíbenou přílohou a zeleninou - chutné i zdravé! Jsou také ideální pro menu lidí, kteří ve stravě dodržují princip vegetariánství.