Lilek Saute Recepty v kastrolu a Multicooker

Mnozí budou překvapeni, když se dozví, že jídlo s propracovaným názvem slanina z lilku je každému známo. V podstatě je soté dobře milovaný zeleninový guláš připravený s použitím poněkud odlišné technologie, ale z podobné sady výrobků a koření. Hlavními složkami tohoto pokrmu jsou lilky, cibule, červené a žluté papriky, rajčata a koření.

V závislosti na receptu, stejně jako na přání hostesky, může být do misky přidán česnek, zelené fazolky, cuketa, mrkev, maso a hrášek. Jak vařit lilek soté, aby jídlo chutné a chutné?

Tajemství vaření

V klasickém provedení je soté jídlo, které je v procesu vaření, jehož veškerá zelenina, kterou tvoří, podléhá krátkodobému pražení.

Současně s cílem zajistit, aby složky na pánvi nespalovaly, by měly být pravidelně třepány a neotočeny špachtlí nebo vidličkou.

Toto je místo, kde leží tajemství tvorby správného gulášu. Předpokládá se, že tímto způsobem míchání produktů zůstává jejich povrch neporušený a šťáva je uložena uvnitř každého kusu, zatímco otáčení s jakýmkoliv zařízením všechny kousky uvolňují a získává se kašovitá hmota, která se podobá zeleninovému kaviáru.

Ve spravedlnosti by mělo být stále uznáno, že ne všechny ženy v domácnosti připravují soté podle všech pravidel, protože pro změnu zeleniny, jak recept doporučuje, musíte mít určité dovednosti a mít určitou manuální obratnost. Nicméně, s řádnou vytrvalostí a touhou připravit opravdu chutné soté, vše bude určitě fungovat.

Klasický recept

K přípravě salámu podle jakéhokoliv receptu je nutný stewpan s vysokými boky a dlouhá rukojeť nebo pánev na smažení zeleniny. Je to s takovými „nástroji“ , že se můžete cítit jako skutečný kuchař a pokusit se hodit zeleninu při smažení.

Můžete použít pánev s tlustým dnem nebo litinovým kotlem, ale otáčet zeleninu spíše házením než rušením, v tomto případě rozhodně neuspějete.

Složky:

  • 6 lilek;
  • 3 cibule;
  • kilo papriky;
  • rostlinný olej;
  • 33) banda petrželky;
  • kilogram rajčat;
  • 2 lžíce. lžíce cukru;
  • sůl, pepř.

Způsob přípravy:

  1. Za prvé, veškerá zelenina a bylinky se omyjí pod tekoucí vodou a nechají se odtékat.
  2. Poté se modré a rajčata nakrájejí na kostky, bulharský pepř - na kostky, cibule - půlkroužky, přičemž se nakrájená zelenina vloží do různých misek (nemíchejte).
  3. Lilek musí být nasolen a ponechán po dobu 20 minut, aby šťávu nechali vypustit.
  4. Nalijte rostlinný olej do pánve,zahřejte a vložte cibuli, smažte, dokud nebude průhledná.
  5. Přidejte lilek, několikrát protřepejte, pomůžete zelenině promíchat. Jakmile trochu zčervená, zalijeme pepřem, znovu protřepeme, pak přidáme rajčata.
  6. Zeleninu třikrát protřepejte tak, aby všechny složky rovnoměrně zhnědly, pak snižte teplotu, přidejte vodu a přikryjte víkem.
  7. Vaření zeleniny na nízkém ohni 25-30 minut. 3-5 minut před koncem procesu vaření posypeme jemně nasekanou zelení a cukrem.
  8. Pokud nejsou žádné lilky, můžete připravit soté cukety, které budou chutnat stejně dobře.
  9. Ukazuje se, že podobná cuketa pokrm je velmi něžná, tající v ústech.

Vaření v multicolor

Díky moderním kuchyňským spotřebičům byla příprava mnoha jídel značně zjednodušena. V pomalém hrnci můžete vařit lilkový soté, jídlo se ukáže jako méně chutné a šťavnaté, i když to nemusí být tak smažené.

Vzhledem k tomu, že i ta největší mísa pro více kuřáků je menší než běžné pánve a pánve, měly by se přísady konzumovat v mírně odlišných množstvích.

Složky:

  • 2 mrkev;
  • 3 stroužky česneku;
  • 2 lilky;
  • půl kuřecí filé;
  • 1 cibule;
  • 2 rajčata;
  • 1 bulharský pepř;
  • koření;
  • zelené;
  • rostlinný olej.

Způsob přípravy:

  1. Mé maso nakrájejte na kostičky.
  2. Cibule a pepř čisté, nakrájíme na malé kostky.
  3. Mrkevčistý, umýt, rošt.
  4. Lilek se umyje, kůra se oloupá, pak se nakrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 20 minut.
  5. Rajčata, promyta vodou, opařená vařící vodou, oloupaná, nakrájená na maso a nakrájená na kosti.
  6. Loupaný česnek prochází tiskem. Umyjte zeleninu, jemně nasekejte nebo roztrhejte na malé kousky.
  7. Nalijte rostlinný olej do mísy s více nádobami a položte kousky kuřecího filé, mrkve a cibule.
  8. Zapněte režim "pečení" a zeleninu smažte s masem po dobu 15 minut.
  9. Poté, co přidáme vodu a bulharský pepř, přepneme do režimu „ dusení “ po dobu 10 minut.
  10. Lilek se obalí v mouce a smaže se až do zlatohnědé v mřížce.
  11. Kombinujte všechny ingredience v pomalém vařiči, soli, pepři a dušené duši, dokud nebudete připraveni. 2 minuty před koncem vaření přidejte česnek a zelení.

Předvalky na zimu: chutné a zdravé

Chutné a zdravé lilky na zimu se připravují ze stejných produktů jako jídlo podávané v denním menu. Jediný rozdíl je v tom, že lilek a rajčata nesmějí být odloupnuty od kůže, aby si lépe uchovaly svůj tvar. Na zimu si můžete připravit soté dle následujícího receptu.

Složky:

  • 8 lilek;
  • 10 rajčat;
  • mrkev, paprika a cibule - 3 ks;
  • hlava česneku;
  • 2 feferonky;
  • 12 lžičky soli;
  • mletý pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Proces přípravy lilkového soté jako sochory pro zimu není nicLiší se od přípravy obvyklého pokrmu k jídlu na oběd nebo večeři.
  2. Zelenina se také umyje, kráje a střídavě smaží na pánvi, pak se smíchá.

Hotový pokrm se rozloží do připravených sterilizovaných nádob, zavře se víčky a zabalí se na jeden den, poté se může skladovat při pokojové teplotě. Bon appetit pro vás a váš domov!