Majonéza těsto na pizzu: tajemství vaření

Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů každého člověka. Mnozí z nás milují chutnou pizzu ve společnosti přátel v kavárně. Ale proč nevařit toto jídlo doma tím, že pizza těsto v majonéze a vyzvednout lahodnou náplň?

Ve spěchu

Domácí pizza není o nic horší než v restauracích. Navíc se připravuje z přírodních produktů a přesně víte, z čeho se náplň skládá.

Pokud se nevyskytují žádné zvláštní problémy s plněním, musíte vždy s těstem pohrát. Neměli byste kupovat polotovary, protože si můžete vytvořit vlastní svěží, a co je nejdůležitější, vynikající těsto. Existuje spousta receptů, takže je velmi důležité vybrat ten správný.

Pokud se s těstem nedostanete dobře, může být připravena ve spěchu. Rychlé pečivo pro majonézu není o nic horší než standardní recept.

Složky:

  • pšeničná mouka (asi 4-6 lžíce);
  • vejce (3 ks);
  • majonézu (3 lžíce);
  • nádivka (jakákoliv, dle Vašeho vkusu).

Jak vidíte, není mnoho výrobků, což znamená, že vaření bude trvat trochu déle.

28) Metoda přípravy:

  1. Poražte 3 vejce spolu s majonézou. Beat lépe v mixéru, ale můžete také "ve starém způsobu" - s metla.
  2. Do výsledné hmoty přidejte mouku a pečlivě všechnysmíchejte a ochutnejte podle chuti.
  3. Připravte všechny produkty pro plnění.
  4. Pečicí plech nebo pekáč promažte máslem nebo slunečnicovým olejem.
  5. Vylijte celé těsto a jemně ho vyrovnejte plastovou nebo dřevěnou lžící.
  6. Naplňte náplní a sýrem.
  7. Posílat do trouby půl hodiny při teplotě 200 ° C.

Upozorňujeme, že surové těsto by mělo vypadat jako hustý krém, který není příliš tekutý. Rychlé pizza těsto v majonéze je šťavnaté a voňavé. Toto jídlo si bude pamatovat celou rodinu. Vyzkoušejte to!

Majonéza a zakysaná smetana - klíč k úspěchu

Pokud neplánujete vařit pravou italskou pizzu, následující recept bude právě tak. Těsto se ukáže být podobné dortu, prostě ne sladké. Mimochodem, tento recept je ideální pro masové kastroly a koláče. Delicious, uspokojující a co je nejdůležitější rychle!

Složky:

  • 2-3 slepičí vejce (pokud nechcete, aby test měl jasnou chuť vejce, je lepší dát přednost dvěma kusům);
  • zakysanou smetanou a majonézou (4 lžíce);
  • půl lžičky pravidelné jedlé sody;
  • jednu čajovou lžičku soli (bez ní můžete udělat, protože majonéza je již slaná);
  • mouka (1 šálek nebo 200 gramů);
  • jakoukoli náplň podle svého vkusu.

Metoda přípravy:

  1. Rozložte vejce do velké mísy a zamíchejte vidličkou.
  2. Vyndání veškeré zakysané smetany a majonézy.
  3. Přidejte sodu a vše důkladně promíchejte vidličkou. Tato hmotnost není nutná.
  4. Poté přidejte mouku a znovu promíchejte.
  5. Pokud jde o tloušťku, těsto dopadá, jako lívance, trochu tenké.
  6. Nalijte do pekáčku.
  7. Nahoře pečlivě namažeme kečupem a vyložíme veškerou nádivku. Posypeme sýrem.
  8. Vložte do trouby půl hodiny na 200 stupňů.

Všechno je připraveno a pizza se podává na stole. Takový recept je ideální, pokud k vám přišli nečekaní hosté a lednice je prázdná. Miska se vaří velmi rychle.

Přátelé a příbuzní budou touto pizzou potěšeni a určitě budou požádáni o sdílení receptu. Neuvádějte všechna tajemství, ať je to váš podpis.

Základem kvasinek

V případě, že nemáte ponětí, jak vyrobit těsto bez kvasinek, pak je pro Vás následující recept. Je to také jednoduché, stejně jako předchozí dva, takže vám to nezpůsobí žádné potíže a problémy.

Složky:

  • 1 standardní balení kvasinek;
  • 2 lžíce domácí nebo skladové majonézy;
  • 300 gramů mléka;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • mouku (podle oka, jak potřebujete sami rozhodnout);
  • sůl (v případě potřeby).

75) Metoda přípravy:

  1. Nalijte kvasnice do hluboké mísy a přidejte trochu soli.
  2. Zahřívejte mléko, ale nepřiveďte ho do varu.
  3. Naplňte kvasinky mlékem, zamíchejte a odložte. Musí proběhnout fermentační proces.
  4. Dále nalijte mouku do hmoty a zamíchejte.
  5. Přidejte majonézu a zeleninuolej a znovu promíchejte.
  6. Zbytek mouky vylijte, dokud nebude těsto silné.
  7. Ponecháme celou hmotu " na odpočinek " po dobu 15-20 minut.
  8. Těsto položte na plech nebo ho rozdělte na kousky, pokud potřebujete několik základů.

Příprava těsta asi půl hodiny. Plnění může být přidáno ihned nebo po připravené základně. Zde se rozhodnete podle svého uvážení.

Pokud nemáte mléko po ruce, pak nespěchejte do obchodu. Těsto je bez chuti velmi chutné. Mléko může být nahrazeno obyčejnou převařenou vodou.

Tajemství vaření

Některé ženy v domácnosti nakupují hotové těsto na pizzu, protože si s ním nechtějí pohrávat. Je to velmi pohodlné, protože to zůstane jen na vycpání nádivky a jídlo je připraveno. Ale domácí těsto je mnohem chutnější, protože se vaří vlastníma rukama.

Proto musíte znát několik tajemství výroby chutného a šťavnatého těsta na pizzu:

  • První tajemství spočívá v hnětení těsta. To by mělo být provedeno pouze v klidné a teplé atmosféře. Nálada by měla být také dobrá, protože těsto cítí všechno. Někteří jsou k tomuto pravidlu skeptičtí, ale ve skutečnosti to funguje. A to nevěřila ani jedna paní a ani jedna dekáda.
  • Rovněž při hnětení těsta nepřidávejte okamžitě mouku. To by mělo být prováděno postupně.
  • Prosévání mouky je nezbytné, aby byla základna vzdušná.
  • Kvasinky by měly být vybrány pouze čerstvé. V opačném případě nedávají žádný účinek ani nedajítest vůně piva.
  • Rostlinný olej je žádoucí nahradit olivy. Těsto se tedy otočí " se zákrutem " a bude také pružnější.
  • Těsto by se nemělo držet na rukou, takže ho musíte pečlivě rozmíchat. Při protahování by se neměl zlomit ani zmenšit. Získejte dobrou elasticitu a pak bude základna pizza nejchutnější, mezi těmi, které jste kdy ochutnali.
  • Je velmi důležité zachovat křehkou a křehkou strukturu těsta. K tomu je žádoucí hodit ruce. Posypeme ji moukou (malé množství) a začneme ji natahovat rukama. Začněte od středu a opatrně jděte na okraj. Lepší pomalu, ale jistě. To by mělo být prováděno velmi opatrně. Snažte se tomu zabránit v tomto procesu. Hrany jsou lépe tlusté, takže máte na pizzu skutečné nárazníky.
  • Aby se těsto nelepilo na formu a pak nemusel pizzu odtrhnout, je třeba pánev namazat olivovým olejem a posypat moukou.
  • Chcete pizzu z křupavé zlaté krusty? Umístěte ji pouze do dobře zahřáté trouby. Dej troubě doslova 10 minut a může dát pizzu.
  • Pokud používáte vodu, musíte ji předem ochladit. Můžete tak zpomalit proces kvašení a udržet pružnost těsta.

Existuje mnoho receptů na těsto na pizzu. Ale jakmile se pokusíte vařit rychlé těsto, nemůžete to odmítnout. Jeho výhodanejen v kratší době vaření, ale také v chuti.