Mořské plody se smetanovou omáčkou se zelení

Co by mohlo být měkčí, výživnější a chutnější než mořské plody? .. Jejich pikantní aroma a roztavená struktura nedokáže zdolat ani pověstný gurmán. V jejich složení nejčistší bílkovina je koncentrovaná, což je neuvěřitelně užitečné pro sportovce a ženy na dietu. Kromě toho, mořské plody jsou velmi uspokojující, takže jídla s jejich přidáním fascinují i ​​zkušené muže a děti - proslulé milovníky " mňam ".

Dlouhodobě lze argumentovat o výhodách produktu: každý z „ mořských plazů “ koncentruje mnoho vitamínů, stopových prvků a minerálů. Mořské plody jsou nejcennějším zdrojem jódu, takže je neuvěřitelně užitečné pro ty, kteří žijí v oblastech s těžkým nedostatkem jódu.

„Letecký tandem“: mořské plody a smetana

Guláš z mořských plodů může být podáván s jakoukoliv přílohou. Hlavní zdroj potravy je nádherně kombinován s obilovinami, těstovinami, obilovinami a dokonce bramborami. Ale nejvíce harmonické jídlo je těstoviny s přidáním mořských koktejlů.

Tradičně se podává ve všech restauracích v Itálii a zasloužil si úspěch s průměrnými rodinami po celém světě.

Složky pro výrobu takového chutného a zdravého jídla jsou k dispozici téměř všem.

A nebudete trávit více než hodinu svého času v procesu vaření hlavního jídla. Těstoviny s omáčkou z mořských plodů dokonale zapadnou do menu slavnostního stolu a stanete se nepostradatelnou„kouzelnou hůlkou “ pro rychlý oběd v rodinném kruhu.

Pokud jde o omáčku, která doplní těstoviny, měla by být měkká, voňavá a výživná. Každý se sám rozhoduje, jaké ingredience jsou pro jeho přípravu optimální. Někteří lidé rádi doplňují mořské plody pikantními aromatickými omáčkami na bázi rajčat a chilli papriček, jiní dávají přednost jemné kyselé smetaně a krémovým dresinkům.

Krém je ideálním základem pro výrobu lahodné omáčky pro těstoviny s mořským koktejlem. Krémový dresing může být doplněn horkým kořením, sušenými provensálskými nebo italskými bylinami, balsamikovým octem, citronovou šťávou a horkým kořením. Zvláště chutná je hustá smetanová omáčka smíchaná se šťavnatými čerstvými zelení.

Pokud se rozhodnete vařit těstoviny s mořskými plody, rozhodněte se předem o výběru těstovin pro tento účel. Jakékoliv těstoviny se hodí - peří, rohy, hnízda, mušle, nudle. Ale ideální volba by byla vaše oblíbené špagety.

Doporučujeme, abyste si koupili skupinu těstovin " A " vyrobenou z tvrdé pšenice. " Nesou složité sacharidy, na jejichž trávení tělo tráví lví podíl kalorií, což znamená, že je bezpečné pro tělo a dobré pro zdraví.

Jako zelené můžetepoužijte petržel, kopr, koriandr, bazalku, rozmarýn nebo oregano.

Jakýkoli krém je vhodný pro omáčku, ale je lepší dát přednost odrůdám tuku (nejméně 15%), protože obsahují méně konzervačních látek a rychleji získávají potřebnou strukturu. Hotovou misku můžete naplnit čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a dokonce i sójovou omáčkou.

Nezapomeňte na horký pokrm přidat strouhaný sýr - to mu dodá ještě větší hloubku a pikantnost chuti. Začněme tedy připravovat nejkrásnější a zdravou večeři pomocí jednoduchého receptu!

Delikátní těstoviny s mořským koktejlem ve smetanové omáčce se zelení

\ t

Budete potřebovat:

  • Špagety (nebo jiné těstoviny dle Vašeho uvážení) - 250-300 g;
  • Koktejl z mořských plodů (nebo jednotlivé mořské plody podle chuti) - 500 g;
  • Máslo - 75 g;
  • Mastný krém (20%) - 1 šálek;
  • Pšeničná mouka - 1-2 lžíce l.;
  • Strouhaný " Parmezán " - 150 g;
  • Směs suchých italských bylin (oregano, pikantní, bazalka, rozmarýn a další) - 1 polévková lžíce;
  • Čerstvé zelené (většinou petržel a koriandr) - 50 g;
  • Pěstované olivy - 10–12 kusů;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Koktejl s rozmrazeným mořem (pokud byl zakoupen zmrazený). Důkladně opláchněte a zlikvidujte " zbytečné ". Vařte několik minut ve vroucí vodě;
  • Vařte špagety. Doporučujeme pro začátečníky - není vůbec nutné rozbít výrobky, pokud ve vašem kuchyňském arzenálu není velká nádoba.Je dostačující snížit dlouhé " tyčinky " v horké vodě o polovinu, a když je jejich spodní část změkčena, stiskněte ruce rukama, jako by se vrcholy dostaly do vody. Přidejte do vody pro vaření těstovin 1 polévková lžíce. olivový olej - to zabrání lepení;
  • Vhoďte těstoviny do cedníku a vypusťte vodu;
  • Nakrájejte čerstvé zelené, nakrájejte olivy na tenké desky;
  • V hrnci se silnou stěnou roztavte máslo a pošlete na něj mořské plody. Smažte je na všech stranách, pak nalijte krém;
  • Za stálého míchání přidejte do omáčky mouku tak, aby základna zhušťovala ještě rychleji;
  • Když omáčka začne prosáknout, udělejte nejpomalejší oheň. Přidejte greeny, sušené bylinky, sůl a pepř na chuť v pánvi. Několik minut před vařením přidejte olivy;
  • Když je koktejl z mořských plodů s omáčkou připraven, zkombinujte ho s těstovinami, to vše na stejné pánvi. Míchejte a mírně zahřejte pod víkem;
  • Podávejte pokrm horký, zdobený zelení a kropením “ Parmezánem ”. Na každou servírovací desku můžete přidat kousek čerstvého citronu.

lastury ve smetaně s česnekem a koprem

\ t

Budete potřebovat:

  • Špagety - 300 g;
  • lastury - 400 g;
  • Krém (15% tuku) - 400 ml;
  • Pšeničná mouka - 1 polévková lžíce;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Kopr - 40 g;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Naplňte své mušle smetanou a dejte na pomalý oheň. Přineste tovroucí za stálého míchání;
  • Rozdrtíme česnek a nasekáme bylinky;
  • Vařte zelenou, česnek a mouku do vařící smetany, nezapomeňte intenzivně promíchat;
  • Vařte na mírném ohni 7–10 minut. Mezitím se dostaňte do špaget;
  • Když jsou těstoviny vařené, okořeněte je máslem a pod víkem udržujte v teple. Podávejte porce, velkoryse zalévající špagety s mušlemi ve smetaně.

Aliance pro mořské plody se smetanovou omáčkou - jedinečná, jedinečná, výživná a nabídka. Pokuste se servírovat naše navržené pokrmy pro rodinnou večeři a my vám můžeme zaručit, že nenechají nikoho z vaší rodiny lhostejné. Bon appetit!