Napoleonův dort

Napoleonův dort je neuvěřitelně jemné a snadné pečivo. Pro tento dort existuje obrovské množství receptů. Chci se o ně podělit. Dort "Napoleon" z listového těsta s krémem. To je pečené dost rychle, a ne hodně přísad jsou používány.

Pro přípravu potřebujeme:

  • listové těsto, bez kynutého těsta - 500 g;
  • slepičí vejce - 2 kusy;
  • mouka - 3 lžíce. lžíce;
  • cukr - 1 šálek;
  • mléko - 2 sklenice;
  • vanilin - na špičce nože.

Vaření:

  1. Začněme s krémem. Pudink se připravuje různými způsoby. V našem případě je krém silný. Budeme vařit ve dvou částech. Nejprve v misce promíchejte 2 vejce, mouku a 1 sklenici mléka. Interferujeme, abychom získali homogenní hmotu. Konzistence by měla být jako zakysaná smetana.
  2. Pak se zbývající sklenice mléka smísí s cukrem a vanilkou. Je lepší to udělat okamžitě na pánvi, kde budete smetanu vařit. Vše je dobře promícháno tak, že cukr je rozpuštěn v mléce. Pomalu nechte obsah vařit;
  3. Poté, co se mléko vaří, jemně přidejte první díl smetany na misku, která je hnětena v misce. A vařte na mírném ohni a neustále míchejte. Krém se musí vařit, dokud nezhustne. Musíte se snažit dobře promíchat hrudky, aby byl krém homogenní;
  4. Poté, co je smetana připravena, připravte si na koláč vrstvy těsta, které určují jeho výšku. Někdo miluje vysoké dorty, někdo nízký. V našem případě bude 5 vrstev, střední výška."Napoleon". Rozbalte 5 obdélníků o velikosti plechu, který bude pečený dorty. Tloušťka každé vrstvy je 2-3 mm. Nechte nějaké těsto na ozdobu;
  5. Nasaďte fólii na pánev, pak na listové těsto. Těsto musí být propíchnuto vidličkou na několika místech, nebo provést řezy tak, aby se vařilo rovnoměrně a nevystupovalo. Je třeba také vzít v úvahu, že při pečení se velikost vrstvy mírně sníží. Vložte do trouby ohřátou na 180 stupňů. A péct, dokud červenožlutá;
  6. Poté vyjměte první vrstvu z trouby. Rozložíme ji na předem připravenou fólii. Zatímco je dort horký, dobře ho namazáme smetanou. Nenechte se omluvit krém, namazat vrstvu poměrně hojně. Takže náš dort "Napoleon" promočený a šťavnatý;
  7. Po nanesení první vrstvy vložte další do trouby. Doba pečení každého dortu je asi 8-10 minut. Poté položíme druhou vrstvu na první a stejně tak namazáme krémem a nezapomeneme na hrany. Pečeme a namažeme všech 5 vrstev našeho dortu;
  8. Poté, co jsme všechny vrstvy pečli a vynechali, rozprostříme zbývající krém na vrch koláče. Zbylé těsto se nakrájí na plasty a pečené v peci až do zlatavě hnědé. Po ochlazení vrstev rozpadněte a posypte je na dort.

Naše „Napoleonské“ listové těsto s pudinkem je připraveno!