Naučit se vařit ovesné kaše na mléko

Ovesná kaše je výživné a velmi zdravé jídlo, bohaté na mnoho zdravých mikroprvků. A navzdory skutečnosti, že recept na vaření ovesných vloček je známo téměř každému, ne každý může vařit správně.

V tomto článku se podíváme na několik zajímavých možností vaření pokrmů s mlékem a také na to, proč by měla být zahrnuta do vaší stravy.

Co je dobré pro „barrymore breakfast“?

„Kaši, pane!“- tato věta z milovaného filmu všech„Sherlocka Holmese“je známo téměř všem. Podle některých lidí, den Angličana tradičně začíná s použitím tohoto konkrétního jídla. Hercules vločky - běžný název pro produkt, který je vyroben z obyčejného ovsa. PorridgeProdukt "Hercules"se nazývá kvůli názvu společnosti, která provádí její vydání.

Jaká je hodnota kaše a proč se občas hodí do její nabídky? Složení vloček zahrnuje obrovské množství živin a minerálů, které jsou nezbytné pro naše tělo.

Patří mezi ně:

  • bílkoviny a vlákna;
  • vitamíny skupiny b a e;
  • tuky a škrob;
  • jód a zinek;
  • fosfor a hořčík;
  • sodík a měď;
  • železo a vápník;
  • mono- a disacharidy;
  • aminokyselin a sacharidů.

Pravda ,kalorický obsah výrobku nám neumožňuje klasifikovat misku jako dietní. Kolik kalorií v kaši vařené v mléce?

100 g oveseného ovsa obsahuje nejméně 350–400 kcal, s ohledem na přípravu potravin s nízkotučným mlékem. Proto odborníci na výživu doporučují používat jídlo jako snídani, protože obsahuje mnoho sacharidů, které dodávají energii po celý den.

Rovněž se doporučuje používat Herculesovu kaši, i když má člověk problémy s prací v gastrointestinálním traktu. Produkt má obálkový účinek, který může významně zmírnit symptomy gastritidy nebo peptického vředu. Kromě toho je bohatý na antioxidanty, což znamená, že při pravidelném používání vloček můžete zpomalit proces stárnutí pokožky.

Jak vařit ovesnou kaši na mléko? Chcete-li připravit lahodnou snídani, která vám umožní zažít pravou gastronomickou radost, měli byste se řídit několika jednoduchými pravidly, dozvíte se o nich v receptech, které nabízíme.

Klasický recept

Tradiční způsob vaření je jedním z nejjednodušších a nejjednodušších pokrmů.

Složky:

  • 1 polévková lžíce. ovesné vločky;
  • litr odstředěného mléka;
  • 3 lžíce. Já cukr;
  • 80-100 g másla.

Metoda přípravy:

  1. Nalijte mléko do pánve a zapálte. Vařené mléko není nutné přivádět. Optimální teplota bude 70 ° C;
  2. Pak ho vložte do pánve.cereálie a vařit;
  3. Za míchání ovesných vloček přidejte k němu granulovaný cukr;
  4. Doporučujeme vařit pokrm na nízké teplotě po dobu 15–20 minut;
  5. Před podáváním vložte do ovesných vloček kus másla.

Kaše z tohoto receptu bude skvělým začátkem dne. S pravidelným užíváním potravy normální stolice a toxiny jsou vylučovány z těla.

Recept na kaši v peci

Recept na ovesnou kaši vařenou v mléce v peci nelze nazvat obtížným, ale trvá nejméně 50-60 minut.

Složky:

  • 3 lžíce. nízkotučné mléko;
  • 1.5 Čl. obilniny;
  • Sůl a cukr podle chuti;
  • 50-70 g másla.

Způsob přípravy:

  1. Nalijte vločky do kovové nádoby, potom nalijte mléko, ale jen vařené;
  2. Obsah důkladně promíchejte a přidejte sůl a cukr podle chuti;
  3. Kromě toho můžete do misky dát sušené ovoce, čerstvé jahody nebo dýňové kousky;
  4. Poté překryjte pánev pokličkou a posuňte ji do trouby na 40-50 minut;
  5. Opečené ovesné vločky podávejte na stůl s máslem.

Jak již bylo uvedeno, obsah kalorií v ovcích, vařených v mléce, je poměrně vysoký, takže je nepravděpodobné, že by tento recept dodržoval dietu, jak zhubnout, ale normalizovat práci gastrointestinálního traktu.

Jak jinak můžete vyrábět ovesné vločky na mléce? Před námi jsou další dva zajímavé recepty, které zcela změní vaši představutradiční a nudné ovesné vločky. A co je nejdůležitější, při vaření pokrmů nezapomeňte na nekonečné možnosti vaření, díky čemuž se i nudná léčba může stát skutečným kulinářským mistrovským dílem.

Vločky s polevou a ovocem

\ t

Pokud jste sladký zub, tento recept bude jistě vyhovovat vašemu vkusu.

Složky:

  • 5 lžíce. ovesné vločky;
  • 2 lžíce. nízkotučné mléko;
  • sladké jablko a banán;
  • 1 polévková lžíce. vařená voda;
  • ½ lžičky vanilkový cukr;
  • sůl podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve nalijte vodu na vločky a vařte na mírném ohni nejméně 10–15 minut;
  2. Poté přidejte do ovesných vloček teplé mléko a vše důkladně promíchejte;
  3. Poté přidejte vanilkový cukr do pánve a pokračujte ve vaření ovesných vloček dalších 10 minut;
  4. Před podáváním dejte kus másla do porce, kousky ovoce a zakryjte vše ovocným polevou.

Sladká ovesná kaše vařená v mléce je pravděpodobnější pro děti. Nejmladší členové rodiny obvykle odmítají jíst ovesné vločky, ale ani ti nejhorlivější odpůrci obilovin nemohou takovou léčbu odolat.

Vločky s kondenzovaným mlékem

\ t

Pokud jde o ovesné vločky, téměř nikdo nepředpokládá, že by do misky mohlo být také zahrnuto kondenzované mléko. Proč ne?

Složky:

  • 300 ml nízkotučné mléko;
  • 1 lžíce. Hercules;
  • Plátky broskví a čerstvých bobulí;
  • 50-70 g másla;
  • 2 lžíce. Já kondenzovaného mléka.

Toto množství ingrediencí bude stačit na výrobu dvou porcí. A kolik herkulů bude zapotřebí na 1 litr mléka? Pokud potřebujete vařit ovesné vločky pro velkou rodinu, můžete si vzít asi 3 sklenice obilovin, to bude stačit vařit snídani pro rodinu pět až šest lidí.

Metoda přípravy:

  1. Nalijte mléko do hrnce a přiveďte k varu;
  2. Rozpustit správné množství kondenzovaného mléka v mléce;
  3. Nalijte ovesné vločky do pánve a za míchání vařte nejméně 15-20 minut;
  4. Po vaření mu dejte„odpočinek“asi pět minut;
  5. Podávejte s plátkem másla a ovoce.

Je možné vařit ovesné vločky nejen „na vyžádání“, ale také s radostí. Kromě toho proces Hercules trvá ne více než 20-25 minut.

Pokud chcete změnit svůj postoj k ovesným vločkám a vychutnat si opravdu lahodnou kaši, zkuste jeden z receptů navržených v článku, který vaše rodina jistě ocení.