Nejlepší recepty a tipy, jak vařit brambory v venkovském domě

Pro mnoho rodin jsou brambory nepostradatelným produktem. Z toho se vyrábí mnoho prvních a druhých kurzů. Různé pokrmy z takové známé zeleniny jsou častými hosty nejen na obyčejné, ale i na prázdninové tabuli. Jedním z nejoblíbenějších, nejzajímavějších a zároveň jednoduchých možností jeho přípravy je brambor v rustikálním stylu.

Toto jídlo se často podává v mnoha restauracích rychlého občerstvení a je velmi populární. Ve skutečnosti mohou být brambory ve venkovském stylu nazývány výživným, vysoce kalorickým a chutným produktem, ale sotva je to užitečné.

Jde o to, že pro jeho přípravu ve stravovacích zařízeních téměř vždy používají různé potravinářské přídatné látky, látky zlepšující chuť a vůni. Kromě toho se často kořenová zelenina smaží v hlubokém tuku na mastném oleji, který samozřejmě nemůže příznivě ovlivnit naše zdraví a tvar těla.

Chcete-li být zcela jisti kvalitu brambor ve venkovském stylu, nepřítomnost škodlivých přísad, můžete si vařit sami doma. Je třeba poznamenat, že je to snadné. Dnes vám povíme, jak si doma připravit chutné brambory a podělit se o některá pravidla pro výběr jídel a triky pro vaření.

Příprava přípravku

\ t

Každá hospodyňka ví, že k tomu, aby jídlo bylo chutné, aby bylo nutné, aby se pouze kvalitní a čerstvé produkty.

Pro brambory ve venkovském stylu používejte mladou zeleninu, která ještě nemá hustou kůru. Zralé plody nejsou pro tento účel vhodné, protože mají tlustou slupku, která musí být řezána. Hlavním bodem pokrmu je právě tenká, jemná a křupavá krusta - kůra na pečeném bramboru.

Zelené skvrny na kořenové zelenině by také neměly být, protože jsou důkazem toho, že zelenina obsahuje nejsilnější jed - solanin, který má ve velkém množství negativní vliv na centrální nervový systém.

Člověk by také neměl používat velmi brzy brambory nakoupené v supermarketu - obsahuje obrovské množství pesticidů a stimulátorů růstu, a proto tato zelenina nepřinese nic jiného než poškození.

Aby byl pokrm aromatický, použijte vysoce kvalitní domácí rostlinný olej. Není-li možné jej zakoupit, koupit nedodorizované a nepurifikované, s charakteristickou sytou barvou a vůní.

Recepty na vaření

Existuje mnoho receptů na provedení tohoto jednoduchého, ale zároveň originálního pokrmu. Zvažte ty nejoblíbenější a nejzajímavější.

Brambory ve venkovském stylu

\ t

Takto připravené brambory jsou obzvláště jemné a šťavnaté. Je dobré servírovat čerstvou zeleninu, okurky, nakládané houby arůzné omáčky

Složky:

  • 1,2 kg brambor;
  • 38) 500 ml slunečnicového oleje;
  • koření, sůl - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Kořeny opatrně umyjte pevným kartáčem - to je nutné, aby na slupce nezůstal žádný písek.
  2. Otřete je suchým papírovým ručníkem a nakrájejte na velké kousky.
  3. V hlubokém hrnci nalijte rostlinný olej a zapálte. Když začne vařit, jemně položte zeleninu v malých porcích. Účelem pražení není úplná příprava, ale vytvoření zlaté kůry. Chcete-li pochopit, jak dlouho trvá pečení, nejprve ponořte jeden plátek brambor do vroucího oleje a pak zbytek.
  4. Pravidelně otáčejte plátky vidličkou tak, aby byly smažené na všech stranách.
  5. S pomocí skimmeru vyjmeme plátky, položíme je na talíř pokrytý silnými papírovými ubrousky. Když se veškerý tuk vypustí, brambory se přenesou na plech z fólie, soli a pepře.
  6. Předehřejte troubu na 180 ° C a tam pečte plech. Pečeme asi 15-17 minut a podáváme.

Země brambory v peci

\ t

Toto jídlo opravdu ocení příznivce správné výživy, protože není připraveno v hlubokém tuku, ale pouze v peci.

Brambory ve venkovském stylu mohou být obzvláště chutné a vonné s použitím směsi koření.

Jeho kalorický obsah je mnohem nižší než v předchozím receptu.

Složky:

  • 1,2 kg mladých brambor;
  • 45 ml rostlinného oleje;
  • směs suchého koření (oregano, celer, bazalka, černý pepř, petržel, koriandr, tymián, chilli), sůl.

Způsob přípravy:

  1. Zeleninu důkladně omyjte a osušte.
  2. Rozdělte každé ovoce na stejné části.
  3. V hlubokém talíři smíchejte koření a sůl s rostlinným olejem a vložte brambory do marinády, promíchejte a nechte půl hodiny.
  4. Položíme plech s fólií a položíme na něj kousky na plátky, necháme mezi nimi prostor, nalijeme zbývající marinádu.
  5. V peci zahřáté na 220 ° C umístíme předlitek a pečeme až do zlatohnědé.
  6. Vybereme brambory a okamžitě podáváme ke stolu. Můžete si udělat pokrm krásnější tím, že posypeme nasekanou petrželkou.

Můžete servírovat brambory odděleně a jako přílohu ke smaženým rybám.

Země brambory s houbami

\ t

Tento recept skutečně ocení milovníky lesních dárků. Pro vaření je nejlepší použít vonné lesní houby - bílý, hřib, lišky, hřib. Můžete si však připravit lahodné brambory ve venkovském stylu s houbami, jako jsou žampiony nebo hlívy ústřičné.

Složky:

  • 350 g hub;
  • 700 g brambor;
  • zelené cibule;
  • svazek čerstvé petrželky;
  • směs paprik;
  • sůl;
  • 2 stroužky česneku;
  • 15 ml rostlinného oleje.

Metoda přípravy:

  1. vyčistit houbyVařte v osolené vodě, vložte do cedníku.
  2. Když je voda vypuštěna, lehce ji vymačkejte, nakrájejte na malé plátky a smažte v rostlinném oleji.
  3. Zelenou cibuli a petrželku jemně nakrájejte, česnek nakrájejte nožem nebo česnekovým lisem.
  4. Brambory můžete připravit dvěma způsoby - buď vařitv uniforměnebo smažit na pánvi. Pokud chcete získat méně kalorického produktu, použijte první možnost.
  5. Vařené brambory"v uniformě " nakrájené na plátky a poslané na pánve do hub. Zelenina přidává sůl, pepř, přidává polovinu cibule a petrželky, česnek, sůl a koření.
  6. Smažte nad ohněm až do zlatohnědé.
  7. Posypeme zbývajícími zelení a podáváme horké.

Země brambor v pomalém hrnci

Samozřejmě, že naši předkové, kterým jsme vděční za vytvoření takového receptu na pečení brambor, používali ruskou troubu. Dnes je však v mnoha kuchyních nepostradatelným asistentem - multicookerem, s nímž můžete vytvořit neméně chutné jídlo.

Složky:

  • 450 g brambor;
  • 45 ml rostlinného oleje;
  • svazek petrželky a kopru;
  • 10 g čerstvého křenu;
  • stroužek česneku.

Způsob přípravy:

  1. Omyjte brambory, osušte a rozřežte na 6-8 plátků (v závislosti na velikosti).
  2. Nalijte rostlinný olej do misky, přidejte nasekanou petrželku, kopr, křen, česnek a sůl. Důkladně promíchejte a vylijtev misce multicooker.
  3. Nastavte přístroj do režimu " pečení"a nastavte jej na 35 minut. Po celou dobu vaření několikrát otočte zeleninu tak, aby byla rovnoměrně uvařena.
  4. Nakonec vyjmeme misku, nalijeme hotový výrobek do talíře, ozdobíme čerstvými zelení a podáváme spolu s čerstvou zeleninou - okurkami, rajčaty, paprikou.

Jak vidíte, vaření brambor doma je velmi jednoduché. Můžete si vybrat některý z výše uvedených receptů a potěšit své blízké chutné, zdravé, výživné a zároveň levné jídlo. Bon appetit!