Nejlepší recepty na kefírové koláče

Každá hosteska ví, že pro potěšení domácnosti potřebujete velmi málo, například, aby se domácí pasty. Takové jídlo okamžitě naplní dům teplem a přivede celou rodinu dohromady, lépe než filmy. Svěží těsto a lahodné náplně, studené mléko nebo horká káva - a teď je před očima prázdný talíř koláče. Zvažte nejlepší recepty na kefírové koláče.

Těsto na kefíru pro tvarohové koláče

\ t

Koláče vyrobené podle tohoto receptu připomínají chutné sýrové koláče. Budete muset připravit:

Přísady do těsta:

  • Mouka - 3,5 sklenice;
  • Vejce - 4 kusy;
  • Cukr - 0,5 šálku;
  • Kefír - 1 šálek;
  • Soda a sůl - 0,5 tsp;
  • Slunečnicový olej - 3 lžíce. lžíce;
  • Kyselina citrónová - 1 špetka.

Komponenty pro plnění:

  • Tvaroh - 0,5 kg;
  • Vejce - 1 ks;
  • Cukr - 50 g;
  • Vanilkový cukr - 1 g;
  • 10 gramů rostlinného oleje a 1 velké vejce pro mazání koláče.

Postup přípravy těsta na koláče na kefíru krok za krokem:

  • Cookmisku nebo pánev vhodné velikosti, do ní nalijte mouku a proveďte malou prohloubení uprostřed;
  • Nalijte kefír, vejce, máslo, sůl, granulovaný cukr, vanilin a citrónovou trávu se sódou;
  • Dobře promíchejte všechny složky pomocí dřevěné špachtle, poté přeneste těsto na stůl a hněte rukama;
  • Těsto přikryjte ručníkem nebo pánevem, nechte 30 minut, aby bylo těsto více vzdušné;

Když přijde těsto, je čas začít připravovat náplň. K tomu, kaše tvaroh s cukrem, pak přidejte vejce a sůl. Když je těsto připraveno:

  • Pokropte stolek malým množstvím mouky, na něj položte těsto, pak jej rozdělte na 15-17 stejných kusů a vytvořte z nich kuličky;
  • Každá koule se s válečkem vyrovná a vyklopí, vloží náplň doprostřed a utěsní výsledný koláč;
  • Zahřejte troubu, nastavte teplotu na 210 ° C;
  • Pečicí plech promažte olejem, položte na něj placky a smažte je směsí vaječného oleje;
  • Po 30-35 minutách se mohou placky dostat a podávat.

Recept na smažené koláče na kefíru s bramborami

Takový recept na rychlé těsto na kefír pro koláče bude vyhovovat každé domácnosti, která potřebuje připravit chutné jídlo v krátké době. Jediné, co bude muset trávit čas, je příprava bramborové náplně a její chlazení.

Pro těsto budete potřebovat následující složky:

  • Mouka - 4 sklenice;
  • Kefir 2,5% - 400 ml;
  • Sůl a soda- 10 g;
  • Vejce - 2-3, v závislosti na velikosti;
  • Cukr - 1 polévková lžíce. lžíce.

Seznam složek pro plnění:

  • Brambory - 800 gr;
  • Cibule - 2 kusy, střední velikosti;
  • Slunečnicový olej - 50 ml;
  • Sůl a pepř podle chuti;
  • Rostlinný olej pro smažení koláče.

Postup výroby kefírových placiček s bramborami krok za krokem:

  • Nejprve musíte připravit náplň. Chcete-li to provést, důkladně umyjte brambory, odloupněte kůži, nakrájejte na kostičky nebo plátky a vařte na středním ohni, dokud neosolíte;
  • Jakmile jsou brambory nakrájené, vypusťte vodu a rozmačkejte ji do hladké kaše s hladkou konzistencí. Chcete-li získat jemnější náplň, můžete porazit bramborovou kaší v mixéru po dobu 5-7 minut;
  • Oloupeme cibuli, nakrájíme na malé kostky a smažíme v malém množství rostlinného oleje. Pak nalijte vývar do pyré, dobře promíchejte, sůl a pepř podle chuti. Počkejte na vychladnutí náplně;
  • Nyní můžete začít s rychlým testem. Vezměte hlubokou mísu, přidejte do ní všechny suché přísady a dobře promíchejte;
  • Lžíce díry do středu moučné směsi, zalijeme do ní kefír, předmícháme s vejci;
  • Rychle hněte těsto, mělo by být měkké;
  • Stůl, na kterém budete vařit dorty, namažte rostlinným olejem. Těsto na něj položte, přikryjte ručníkem nebo pánev a nechte působit 25 minut;
  • Důkladně si umyjte ruce a namažte je.rostlinného oleje. Těsto rozdělte na malé, identické kousky. Vytvořte z nich kuličky a lehce je vyrovnejte, pak z nich udělejte koláče;
  • Naplňte nádivku uprostřed každého koláče a všechny koláče zavřete;
  • Umístěte pánev na střední teplotu, nalijte do ní dostatek rostlinného oleje, aby se v něm peče v průběhu pečení volně vznášela a rovnoměrně vařila;
  • Počkejte, až se máslo zahřeje, a smažte karbonátky na obou stranách až do zlatohnědé barvy. Získejte karbanátky, počkejte, až trochu vychladnou, a můžete začít jídlo. Nejlepší doplněk těchto vzduchových dortů bude domácí zakysaná smetana.

Recept na těsto kefírového kvasu pro jarní cibuli a vejce

\ t

Koláče na vaření podle tohoto receptu zaberou spoustu času, protože se k výrobě používají kvasinky. Těsto na kefíru s přidáním kvasnic se liší od předchozích receptů, ve kterých byla soda používána pro lehkost a zvedání těsta.

Aby bylo možné vařit kvasnicové placičky na kefíru s cibulí a vejci, budete potřebovat následující složky:

  • Kefir - 250 ml;
  • Mouka - 4-5 sklenic (množství mouky, která bude těsto záviset na jeho kvalitě. Těsto by mělo být měkké a nemělo by se lepit na ruce);
  • Cukr - 2 lžíce. lžíce;
  • Voda - 1 šálek (200 ml);
  • droždí - 20 g;
  • Vejce - 2 kusy;
  • Sůl, pepř - podle chuti.

Ingredience pro výrobu náplně:

  • Vejce - 4-5 kusů, nav závislosti na velikosti;
  • Čerstvé cibule - 1 velká banda;
  • Slunečnicový olej - 10 ml;
  • Sůl podle chuti;
  • Rostlinný olej na pečení koláče.

Postup výroby koláčů s cibulí a vejci na kvasnicích a kefíru krok za krokem:

  • Vezměte hlubokou pánev nebo misku o vhodném objemu, nalijte do ní teplou vodu, přidejte droždí. Po rozpuštění přidejte 1 šálek mouky. Výsledná tekutá hmota se opatrně promíchá, dokud hrudky nezmizí, a pak ji ponechte, dokud se objem nezvýší;
  • Je-li v těstě mnoho bublin, je na čase přidat teplý kefír. Pak přidejte cukr, vejce, sůl a dobře promíchejte metla nebo dřevěnou špachtlí;
  • Do těsta přidejte zbývající mouku, hněte měkké těsto;
  • Nádobu zakryjte kynutého těsta s víčkem, ručníkem nebo lepící fólií, položenou na teplé místo;
  • Jakmile se těsto zvýší o 2-3 krát - položte ho na stůl, nejprve sypané malým množstvím mouky. Dobře se hněte;
  • Vložte těsto zpět do pánve, nechte ho na teplém místě po dobu 50-60 minut. Během této doby by se měl několikrát zvýšit;
  • Zatímco se těsto zvedá, je čas začít připravovat náplň. K tomu nakrájejte zelené cibule, vařte vejce a nakrájejte na kostičky. Dobře promíchejte obě složky a sůl;
  • Otřete mouku, která zbývá z hnětení těsta. Umyjte si ruce, namažte je rostlinným olejem;
  • Těsto rozdělte nakousky velikosti vajíčka, tvoří z nich kuličky, pokrývají ručníkem a počkají, až se zvýší objem;
  • Vyrobte dorty ze všech kuliček. Dej upchávku uprostřed, zavřete placky;
  • Umístěte pánev na střední teplotu, rostlinný olej zahřejte;
  • Smažte karbonátky na obou stranách až do zlatohnědé barvy. Během smažení je lepší pánev zavřít víčkem, takže koláče budou lépe smažené;
  • Hotové placičky vyjměte vajíčkem a cibulkou, položte na talíř a podávejte s kysanou smetanou.

Recept na rychlé pečivo kefír pro maliny a ostružiny

Kefírové koláče s kvasinkami lze vařit s jakoukoliv náplní. Tento recept využívá šťavnaté, letní náplně - čerstvé ostružiny a maliny. Těsto musí být hněteno bez těsta, na kvasnicích, zakysané smetaně a kefíru. Koláče vyrobené podle tohoto receptu nevyschnou, ale zůstanou měkké a vzdušné po několik dní.

Pro výrobu rychlých placiček na blackberry a malinovém kefíru potřebujete následující složky:

  • Voda - 100 ml;
  • Kvasinky (suché) - 10 g;
  • Kefirový tuk - 250 ml;
  • Zakysaná smetana 25% - 100 g;
  • Vejce - 1 ks;
  • Cukr - 125 g;
  • Mouka - 5 sklenic;
  • Sůl - 5-7 g;

Komponenty pro plnění:

  • Ostružiny a maliny - po 350 gramech (celkem 700);
  • Cukr - 150 g;
  • Pro mazání koláčů - 10 gramů másla a 1 velké vejce.

Vaření koláče v krocích:

  • Vezměte velkou pánev nebo misku, nalijte do ní teplou vodu, nalijte do kvasnic;
  • Míchejte droždí, dokud se nerozpustí. Přidejte kyselou smetanu, vejce, sůl s cukrem, zalijte kefír, předehřejte. Dobře promíchejte dřevěnou špachtlí;
  • Přidejte mouku, vytvořte měkké těsto. Pak ho položte na stůl, hněte a přikryjte ručníkem nebo pánví. Nechte 1 hodinu na teplém místě;
  • Těsto rozdělte na identické pampušky, pak je vyrovnejte a vytvořte ploché koláče. Uprostřed každé tortilly se rozložily plody, posypané špetkou cukru;
  • Dobře uzavřete všechny koláče. Pečlivě se ujistěte, že nevyčnívají. Pokud praskliny zůstanou, bobule šťáva z nich během pečení a koláče hoří;
  • Předehřejte troubu, kartáčujte plech na pečení rostlinným olejem a na něj položte placky s klapkou dolů. Koláče promažte směsí vaječného oleje, nechte na teplém místě, dokud se objem nezvýší;
  • Umístěte pánev do trouby, pečte placky po dobu 35 minut při teplotě 210 ° C až do zlatě;
  • Podávejte u stolu horký čaj.

Smažené placičky s bramborem, okurkou a zelení

Bramborové koláče se zelení a okurkou budou výborným občerstvením pro hostinu nebo vydatnou, samostatnou misku pro rodinnou večeři.

Chcete-li vytvořit placičky, budete potřebovat:

  • Mouka - 4 sklenice;
  • Mastný kefír - 1 šálek;
  • Sůl asoda - 1 lžička;
  • Cukr - 10 g;
  • Máslo - 2 lžíce. lžíce;
  • Vejce - 2 kusy;
  • Česnek - 2 střední hřebíček;
  • Hořčice - 2 lžíce. lžíce;
  • Nakládané okurky - 1 ks;
  • Brambory - 5-6 kusů;
  • Citronová šťáva - 2 lžíce. lžíce;
  • Zelení - podle chuti;
  • Rostlinný olej pro smažení koláče.

Metoda vaření koláče:

  • Zahřívejte kefír, nalijte do něj sodu. Do výsledné směsi se přidají vejce, máslo, sůl a granulovaný cukr;
  • Dobře promíchejte dřevěnou špachtlí. Postupně přidávejte mouku a pokračujte v míchání těsta;
  • Těsto přikryjte ručníkem nebo víčkem, nechte jej na teplém místě 20-30 minut;
  • Pokud je těsto přijato, proveďte plnění. Brambory vaříme v osolené vodě, rozmačkáme do pyré a přidáme do ní citrónovou šťávu;
  • Do mísy mixéru vložte máslo, okurku, hořčici, česnek a zelení. Rozbít do hladké;
  • Vyjměte těsto na stole, vyvalujte válečkem a pomocí sklenice vyřízněte hrnky;
  • Dejte upchávku uprostřed, zakryjte všechny placky;
  • Smažte na pánvi na obou stranách ve velkém množství másla až do zlatohnědé barvy.