Nekvašená pizza s olivami a klobásou

První možnosti pro pizzu nabídli obyvatelé starověkého Řecka. Pečené ploché tenké ploché koláče, které rozložily vše, co " bohové poslali " a pečené. Římské vojáky tvořily pokrmy, které se zdály pohodlné. Vyložili na „ suchých dávkách “ - ploché koláče - zbytek ingrediencí na cestu: termíny, sýr, sušené maso a ohřívané na štítech pod spalujícími paprsky slunce.

Pizza a její historie

Ve ​​starověké Palestině zahrnovali picea, jak říkali tento pokrm, určitý soubor zeleniny, medu a bylin. Známý labužník Lukull vylepšil menu picea - nyní se k němu sýr rozhodně přidal, všechny ingredience spojil do souboru.

Jeho verze starého pokrmu byla v Norsku. Vikingové pečili ryby a zeleninu současně na čerstvém chlebu. Tak proč je pizza považována za italské jídlo?

To byli Italové, kteří ji klasifikovali, tj. Sestavili nejchutnější výplně, podle kterých pizza dostala své jméno.

Například, když se zmiňuje jméno Margherita, mnoho lidí přichází na klasický dort, plněný mozzarellou, bazalkou a rajčaty - ztělesňuje barvy italské vlajky.

Pizza je populární ve všech zemích. Kuchaři každého z nich při výrobě dortů a náplní přispívají k receptu na otevřený dortněco vlastního.

Zvláště mnoho druhů tohoto otevřeného dortu v Americe. V jednom stavu je náplň pečena na tenkých měkkých plochých koláčích, ve druhém - na tvrdém, ve třetím stavu má plochý koláč obecně konkávní tvar. V americkém těstě pizzy se často přidává rostlinný olej. Italové to považují za zločin! Máslo v těstě národního jídla by mělo být pouze olivové.

V bývalém SNS si ženy v domácnosti připravují pizzu v troubě. A skutečnost, že se jedná spíše o shangu v kvalitě testu, nikoho nemýlí.

Jak vařit oblíbené jídlo doma

Chci se podělit o rychlý a chutný recept na pizzu bez kvasinek. Recept na domácí pizzu “ Magnolia " je velmi jednoduchá a nevyžaduje spoustu výdajů. " Jeho zvláštností je, že těsto je tenké a drobivé.

Pro vaření budete potřebovat těsto:

  • 2 vejce;
  • 0,5 ml teplého mléka;
  • 13 tsp. soda;
  • 0,5 tsp. soli;
  • 2 šálky mouky;
  • 1 lžíce. rostlinného oleje.

Plnění pizzy:

  • 2 střední rajčata;
  • olivy;
  • 200 g vařené klobásy;
  • majonéza;
  • 100 gramů sýra;
  • rajský protlak.

Rozbijte vejce a smíchejte je s teplým mlékem, přidejte rostlinný olej. Ve velké misce nalijte mouku, zamíchejte se solí a sódou, prosévejte sítem.

V misce z mouky si dobře udělejte, vylijte, postupně rozmíchejte vejce s mlékem. Nechte těsto stát 20-30 minut. Vyvařte a rozložte těstopánev, předem namazaná rostlinným olejem.

Získaný podklad naneste tenkou vrstvou majonézy přidáním 2 lžičky l. rajský protlak. Vařenou klobásu nakrájejte na tenké kostky a rozložte ji na základnu na kleci. Pak rajče nakrájejte na tenký plast a olivy. Stagger rajče a olivy do těsta.

Vložte do trouby (nejlépe do režimu “ horní a dolní ohřev ”), pečte 20 minut, posypte strouhaným sýrem a nechte v troubě 10 minut. Pizza je připravena!

Vaření pizzy v pomalém hrnci

Pro zkoušku je nutné vzít:

  • 500 g mouky;
  • sklenice zakysané smetany - 200 g;
  • máslo - o polupachkách.

Zpočátku se smetana smíchá se zaplaveným měkkým olejem, konzistence by měla být homogenní. Pak přidávají mouku v malých porcích a hnětou husté těsto.

Těsto se nejprve zchladí - pokud je v lednici, pak ve skříni - ne v mrazničce - musíte ji držet asi hodinu. Pak je rozdělena do 3 částí - počet produktů je uveden na 3 pizzách, je nepohodlné hnětit méně těsta.

Pokud teď chci udělat jednu porci, je těsto zabaleno do přilepeného filmu a vloženo do mrazáku.

Dno vířivky je uzavřeno pergamenem, těsto, které je na ní rozprostřeno, je vyválcováno ve formě plochého koláče. Nejprve potřete povrch rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou, pak majonézou.

Výplně se volí podle vlastního vkusu. Jediné, co si pamatovat, je, že je příliš štíhlý, plochý dortztvrdne.

Velkou možností je rozšíření několika druhů prosté a uzené klobásy na vyválené těsto, přidáním trochu drceného česneku a bazalky. Pokud přidáte několik plátků rajčete, pizza bude šťavnatější.

Multicooker je zavřený, nastavte režimpečenína 40 minut. Když čas vyprší, pánev se otevře, koláč se posype strouhaným sýrem, čerstvou nakrájenou petrželkou a připraví se na pečení dalších 10 minut.

Pizza v pomalém vařiči je chutnější a šťavnatější než pečená v troubě.

Vegetariánská pizza recept

Těsto může být provedeno libovolně, ale je zde jedna nuance vaření. Přidává omáčku, která zůstává po první fázi přípravy náplně. V misce se multicookery přelijí cibulí a nasekanými žampiony - smažení trvá asi 10 minut.

Jak již bylo zmíněno, do těsta se přidává šťáva, která je hnětena podle výše uvedeného receptu.

Sojová masa pro plnění se namočí do bujónu po dobu 30 minut.

Vývar " se vytěží " z krychle. Potom se maso nakrájí na malé kousky.

Těsto vyndejte z těsta do pomalého vařiče na pergamenu nebo silikonové rohoži, dejte houby, sójové maso a všechno, co je duše na:

  • kukuřice;
  • cornichons;
  • olivy ...

Čerpají na základě mřížky majonézy, všechny sypané bylinkami, druhou vrstvu - zeleninovou - bulharskou papriku rozprostřenou rajčaty. Režim pečení je nastaven na 30 minut. Paknádoba se otevře, pokropí sýrovou pizzou a na dalších 10 minut se nastaví dobře.

Pizzu lze doma vyrobit z těsta bez kvasinek a kvasinek, pečeného v peci, vícevařiče, pekárny na chléb a grilované, aby se spojily všechny druhy přísad pro zálivky.