Opalovací olej: přínos, účinnost, volba

Opalování je jedním z nejpřirozenějších způsobů, jak zlepšit svůj vzhled. V mírných dávkách je užitečné, ale nadměrné vystavení slunečnímu záření může způsobit časné stárnutí obličeje a těla. A získat krásný odstín a neškodit zdraví, musíte použít přírodní prostředky.

Proč potřebuji olej na spálení sluncem a který je považován za nejlepší

  • Je třeba vědět, že ropné produkty nemají potřebnou úroveň ochrany a jsou vhodnější pro tmavou a opálenou pleť a jsou zvláště užitečné pro suchou pokožku. Pokud odpočíváte na moři, kde vítr a slaná voda doslova vypouští povrch těla, ochrana je prostě nezbytná;
  • Který olej je lepší použít pro opalování? Olejové produkty mají mnoho pozitivních vlastností, protože nemají ochucovadla, konzervační látky a stabilizátory. Proto je rostlinná hmota vynikající pro citlivé krytí. To je také velmi ekonomické, to trvá jen pár kapek na pokrytí velké plochy těla;
  • Máslo poskytuje velké výhody při bolesti při opalování, otoku a svědění, s nimiž vyčasto se setkávají v přírodě.

Na regálech obchodů se prezentoval obrovský specifický rozsah. Co dělat, když tato kosmetika není k dispozici, nebo jste šli na dovolenou a zapomněli jste si koupit kosmetiku. Odpověď je velmi jednoduchá, můžete použít olivový nebo slunečnicový olej pro ztmavnutí těla, kokos je vhodný pro více exotické povahy.

Slunečnicový olej pro činění

\ t

Je to vynikající volba v případech, kdy neexistuje profesionální kosmetika. Při nákupu tohoto výrobku je třeba zvolit možnost lisování za studena, protože obsahuje více živin, jako jsou vitamíny A, E, D, jakož i stopové prvky nezbytné pro výživu dermis.

Slunečnice může být použita nejen pro opalování, ale také pro péči o obličej a tělo kdykoliv během roku. Dokonale hydratuje a vyživuje, podporuje hojení epitelu a obnovu buněk. Tento typ ochrany vytváří na těle speciální film, který umožňuje lepší rozptýlení slunečních paprsků a v důsledku toho získává krásný a rovnoměrný odstín. Slunečnicový olej má nevýhody.

Je dost tlustý a špatně se vstřebává, písek se k němu přilepí.

Olivový olej pro činění

\ t

Před cestou na pláž má každá dívka otázku: koupit ochrannou látku v obchodě nebo vyzkoušet něco přirozeného a bezpečného pro kůži. Je třeba říci, že druhá možnost se často používá. Olivový lék jeSkvělá volba v tomto případě. Je to nejen bezpečné pro zdraví, ale také má velké výhody pro tělo na slunci.

Olivový olej změkčuje a udržuje vlhkost, která je nezbytná pro pružnou a pružnou pokožku. Omlazuje pokožku a vyhlazuje vrásky a také nezpůsobuje alergie. Pro dívky, které si chtějí udržet opálení, je hlavním faktorem, že s pomocí olivového oleje dermis tmavne rychleji. A i když máte bílou kůži, která zčervená od slunce, pomocí tohoto nádherného oleje, můžete získat tmavý stín na druhý den na slunci.

Kromě toho, samotná barva kůže, která je způsobena vystavením otevřenému slunečnímu svitu, způsobuje velké nadšení. Mořské opálení se liší od obvyklého, protože ve slané vodě je za zlatým odstínem zodpovědné velké procento jódu. A po návratu domů z klidu se jód snadno vymyje z kůže, když se sprchujete. Proto se mořský odstín velmi rychle odstraňuje.

Takže u oliv je již dostatečné množství jódu. A tak je kůže od něj čistá a krásná. I když se opalujete na řece a používáte olivový olej, můžete svým přátelům říct, že jste na moři.

Jak používat tento přípravek pro opalování? Pokud se bojíte vypadat hloupě na pláži, rozmazáváte olivový olej od hlavy až k patě, marně se obáváte. Samozřejmě, že pro krásný a dokonce odstín je nutná dostatečná koncentrace tohoto produktu, ale použít ho v čistém stavunení nutné. Můžete například použít olivový olej a vodu.

Za tímto účelem smíchejte olivový olej a čistou vodu nesycenou oxidem uhličitým v poměru 1: 1. Dobře promíchejte a nalijte směs do láhve s rozprašovačem tak, aby se směs pohodlně nosila na kůži. To vše by mělo být uloženo v chladničce, a pokaždé, když 2 hodiny před odchodem na pláž, si to tak, že hmota se zahřívá.

Kokosový olej pro opalování

\ t

Tato látka pochází z kokosové kůry. Tento produkt je velmi populární mezi ženami. To není překvapující, protože obsahuje mnoho nenasycených mastných kyselin, které jsou snadno vstřebatelné a neupchávají póry a mají také výživný, hydratační a změkčující účinek.

Rafinované kokosové máslo lze použít ve své čisté formě a jiné typy lze smíchat s jinými krémy v poměru 1: 5 při teplotě 22-30 ° C nad nulou. Tato hmota je v pevném stavu, a proto ji lze před použitím mírně ohřát, takže je snadněji aplikovatelná na pokožku. Kromě léčivých vlastností kokosového oleje přispívá k vytvoření rovnoměrného tmavnutí.

Výhody broskvového oleje pro opalování

Tento výrobek má mnoho výhod. Dokonale hydratuje a vyživuje pokožku, činí ji hladkou, pomáhá opálení vypadat nasycenější a sametové. K tomu již má broskvový lék příjemnou vůni.

Hlavním rysem této látky je, že obsahuje velké množství mastných látekkyseliny, které chrání pokožku před škodlivými účinky ultrafialových paprsků. Proto se dívky mohou bezpečně opalovat, vůbec se nebojí o poškození slunečního světla.

Kosmetologové doporučují používat broskvový extrakt jako vynikající alternativu k hotovým činidlům. Může být také použit jako krém po ztmavnutí. Broskev zpevňuje opálení a hydratuje pokožku. Nespornou výhodou tohoto výrobku je, že je nemastný a nezanechává stopy na kůži, je dokonale vstřebatelný a nevyžaduje oplach.

Jak vyrobit olej pro opalování doma

\ t

Musí být připraveno týden před svátky, aby se esenciální oleje zcela rozpustily.

Pro 100 mililitrů zvoleného základního činidla se přidá 15 kapek etheru. Vše důkladně promíchejte, abyste získali chuť. Z éterických olejů, pelargónie, levandule, heřmánku a růžového oleje má hydratační vlastnosti. I z těchto čtyř olejů lze získat velké množství různých chutí. Hlavní věc je mít na paměti, že celkové množství éterických olejů nesmí překročit 15 kapek na 100 mililitrů základního produktu.

Olej nebo smetana - což je lepší použít?

Má se za to, že opalovací krém je lepší zvolit pro normální nebo suchou pokožku, a pro mastnou a kombinaci je vhodné používat tekuté formy opalovacího krému.

Olej se používá po obdržení tmavého odstínu, protože má nízký faktor bariéry. Krémy a pleťové vody jsou rozsáhlejšírozsahu ochrany.

Navzdory tomu, že přírodní přípravek je pro pokožku bezpečný a chrání před UV zářením, neměl by člověk zůstat dlouho na slunci, aby nedošlo k přehřátí.