Ovocný jogurt salát: nejlepší recepty

Ovocný salát ochucený přírodním jogurtem je nejjednodušším dezertem, který připraví nejen dospělý, ale i dítě. Složení přísad lze měnit v závislosti na jejich preferencích, získávání nových originálních možností. Malé kalorií jídlo vám umožní použít pro svačinu a lehkou večeři, a to iv době hubnutí.

ovocný salát s jogurtem a melounem

\ t

Na konci léta je meloun nejoblíbenějším ovocem, který lze použít v receptech na různé dezerty, včetně salátů. Toto jídlo by mělo být konzumováno ihned po vaření, protože meloun je šťavnaté bobule, a pokud je dezert dlouhý, bude to vypadat ošklivě.

K přípravě musíte užívat tyto složky :

  • 320 g melounového masa;
  • 2 nektarinky, hrušky a kiwi;
  • 110 g tvrdého sýra;
  • 1 polévková lžíce. jogurt, vápno.

Příprava:

  1. Vyjměte maso melounu na malou kostku a hrušku na tenké proužky. Oloupeme kiwi a společně s nektarinek nakrájíme na plátky;
  2. Samostatně kombinujte vápennou šťávu a mléčný výrobek. Sýr se třelstřední struhadlo;
  3. V připravených zmrzlinových miskách nebo v polovině melounu rozložíme ingredience, přidáme obvaz a promícháme. Posypeme sýrem.

ovocný salát s jogurtem a medem

Složení pokrmu zahrnuje exotické ovoce, které vám umožní získat originální chuť a vůni. Může být podávána při každém jídle a na dovolené.

Pro toto jídlo byste měli připravit následující produkty :

  • jablko, mango, banán, kiwi, ořechy;
  • Pro tankování použijeme 1 polévkovou lžíci. nízkotučný jogurt;
  • stejné množství pomerančové šťávy;
  • 1 lžička medu a pomerančové kůry.

Příprava:

  1. Nejdříve připravte obvaz, pro který pečlivě porazíme mléčný výrobek přidáním medu, kůry a šťávy. Výsledná hmota se posílá do chladničky po dobu 10 minut;
  2. Obracíme se na ovoce, pro které je očistíme od kůry. Pak nakrájíme na kostičky, posuneme do mísy a promícháme. Naplňte připravený dresing. Ozdobte misku nasekanými ořechy.

Ovocný salát s jogurtem a termíny

\ t

Dnes si každý může připravit hlavní přísadu na salát doma. K tomu byste měli koupit mléko a obvyklý startér, který je v téměř každé lékárně. Mléčný výrobek vařený doma je získáván jako zdravý a chutný, jak je to jen možné, a také snižuje kalorickou hodnotu ovocného salátu s jogurtem.

K přípravě byste měli užívat tyto produkty :

  • pomeranč, sladké jablko,banán;
  • 10 dat;
  • 2,5 lžíce. lžíce mandlí a jogurt.

Počet tankování závisí na individuálních preferencích.

Příprava:

  1. Rozdělte data na malé kousky. Citrus a banán loupané. Pokud jde o ořechy, musí být jakýmkoliv způsobem rozdrceny;
  2. Nakrájejte ovoce na střední kostku, přidejte data, ořechy a naplňte ji jogurtem.

ovocný salát s jogurtem a zmrzlinou

Tento dezert je ideálním řešením pro dětskou párty. Děti si budou vychutnávat chuť a rodiče si budou jisti přínosy jídla. Tento osvěžující dezert pomůže vychladnout v teple. V případě potřeby lze zmrzlinu nahradit šlehačkou.

Pro toto jídlo budete potřebovat následující produkty :

  • ananas;
  • 2 broskve, mango, papája, jablko, banán, přírodní jogurt;
  • 2 lžičky medu a zmrzliny.

Plody lze používat jak čerstvé, tak konzervované.

Příprava:

  1. Oloupejte ovoce a rozkrájejte je na malé kostky. Složte je v misce a promíchejte;
  2. Mléčný výrobek smíchejte odděleně s medem a nalijte zálivku. Podáváme v misce s kopečkem zmrzliny.

ovocný salát s jogurtem a čokoládou

\ t

Další jednoduchý recept, který zvládne i dítě. Chutné jídlo osloví dospělé i děti. V závislosti na způsobu podávání je vhodný jak pro rodinnou večeři, tak i pro dovolenou.

Pro vaření je třeba si je vzítProdukty :

  • banán, jablko, pomeranč;
  • 120 g hroznů bez semen;
  • 3 lžíce. lžíce přírodního jogurtu;
  • 1 tsp práškového cukru;
  • 25 g čokolády.

Příprava:

  1. Oloupejte banány a nakrájejte na pásy. Abychom to učinili, nejprve je rozřezáme prsteny, a pak uděláme slámu;
  2. Umyl jsem si jablko, setřete přebytečnou vodu, odstraňte jádro a nakrájejte na pásy, jako banán;
  3. Oloupeme pomeranč a nakrájíme filety, tj. Vyřízneme maso bez filmu nožem. Poté jsou výsledné kusy rozřezány na trojúhelníky;
  4. Odtrháváme hrozny z větve, omyjeme a rozsekáme na poloviny;
  5. Kombinujte všechny složky, naplňte je mléčným výrobkem a jemně promíchejte. Nahoře posypeme práškem a nastrouhanou čokoládou.

ovocný salát s jogurtem a obilovinami

Tento recept osloví nejen sladké zuby, ale i lidi, kteří sledují jejich váhu, ale to vše díky použití zdravých a nepodstatných potravin. Proces vaření je tak snadný, že ho mohou přitahovat i děti.

Pro tento pokrm je nutné odebrat následující produkty :

  • banán, jablko, kiwi, půl vápna;
  • 4 švestky;
  • 3,5 tbsp. lžíce přírodního fermentovaného mléčného výrobku;
  • 1.5 Čl. lžíce müsli a mátou.

Příprava:

  1. Chcete-li udělat ovocný salát s jogurtem, oloupejte jablko a kiwi a poté nakrájené ovoce
    tenké brčka;
  2. Ponechte švestky po dobu 10 minut. ve vroucí vodě a pak důkladně omyjte anakrájíme na tenké proužky;
  3. Čistíme a rozkládáme banány na malé kousky. Vložte je do míchačky, přidejte mátou a rozemele na homogenní konzistenci;
  4. Dejte jablko do mísy a posypte ho limetovou šťávou. Dejte tam polovinu připravených švestek a kiwi. Dejte jednu část müsli na vrchol;
  5. Nalijte část obvazu, přidejte zbývající složky ve vrstvách. Znovu nalijeme dresink a ozdobíme mátou. Miska by měla být v lednici položena na půl hodiny, aby byla nasycená.

Tipy a triky

Následující doporučení vám umožní připravit dezert vhodný nejen pro rodinnou večeři, ale také pro slavnostní stůl:

  1. Je důležité zvolit pouze čerstvé suroviny, jinak bude chuť zkažená a výhody takového dezertu jsou sporné. Můžete také použít čerstvé zmrazené a dlouho zmrazené produkty. Musí být řádně rozmrazeny a ponechány po určitou dobu při pokojové teplotě;
  2. Nádobu je možné rozšířit nejen do obyčejných misek, ale také například do poloviny ananasu, jablka nebo melounu;
  3. Dezert může být zdoben lístky máty, citrónovou kůrou nebo pomerančem, strouhanou čokoládou nebo sekanými ořechy;
  4. Dalším tajemstvím je typ řezání. Ty by neměly brát složky příliš malé, protože výsledek bude ošklivá hmota, podobná kaši. Můžete použít speciální frézy na zeleninu nebo tvarované nože, které vám umožní získat vlnité nebo žebrované hrany;
  5. Kvašené mlékoobvaz není stratifikovaný, doporučuje se předsušit ingredience ubrousky.

Pokud si to přejete, můžete změnit složení a doplnit své oblíbené ovoce nebo bobule. Chcete-li zlepšit chuť, můžete použít koření, například skořice nebo vanilky.