Palačinky s jablky: jednoduché recepty na každý den

Palačinky s jablky v mléku nebo kefíru jsou jedním z nejoblíbenějších jídel na světě. Recepty na jejich přípravu jsou jiné: Američané servírují toto pečivo se sirupy, Brity s marmeládou a Norové s borůvkovým nebo morušovým džemem.

Mnoho pečení palačinek z jablek, protože rychlost a snadnost jejich přípravy, zejména když není dost času na vaření. Kromě toho, palačinky, vařené s kyselým mlékem nebo kefírem, mají neuvěřitelně jemnou a načechranou strukturu a jablka dávají pečení jemné ovocné chuti. Svěží ranní tortilly s jablky na kvasnicích a mléku - plná snídaně, dávající za celý den sílu a sílu.

Recept na palačinky na kefíru

Neuvěřitelně lahodné palačinky s jablky, jejichž receptura nezpůsobí potíže ani pro začínající hostesku. Kromě příjemné chuti a lahodného aroma mají také významný přínos pro tělo.

Lívance na kefíru nebo kyselém mléku pomáhají zlepšit procesy trávení v důsledku přítomnosti prospěšných bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích.

Máslo obsahuje vitamin A, který pomáhá posilovat imunitní systém a vejce obsahují přírodní aminokyseliny. Palačinky na kefíru s jablky nebo naKyselé mléko je výživné jídlo, které potěší děti i dospělé.

Složky:

  • 2 lžíce. granulovaný cukr;
  • Čtvrtinkový šálek másla (roztavený), hmotnost studeného produktu je 50 g;
  • prášek do pečiva (2 lžičky);
  • jedno vejce;
  • 1,5 šálky pšeničné mouky;
  • Zralá jablka se strouhankou (asi 250 g);
  • Kefír 250 ml s nízkým obsahem tuku.

Můžete připravit jemné palačinky s jablky na kyselém mléce se stejnými přísadami, nahrazující, respektive, kefír mlékem.

Způsob přípravy:

  1. Kefír smíchejte s vejcem.
  2. Přidejte předem připravený olej, důkladně promíchejte.
  3. Kombinujte cukr, pečící prášek do pečiva a mouku v oddělené nádobě.
  4. Výsledná suchá směs se smíchá s kefirem.
  5. Nalijte strouhaná jablka.
  6. Lžíce palačinky nakrájejte na jablka na zahřátou a naolejovanou pánev. Fry do červenavé barvy, oheň by měl být nainstalován slabý.

Tento recept zahrnuje výrobu palačinek s jablky a voňavé tání v ústech. K nim můžete přidat čerstvou zakysanou smetanu, bavlněný med nebo bobulové marmelády. Lívance v kyselém mléce s jablky mohou být vyrobeny s přidáním skořice nebo vanilkového cukru získat bohatší chuť. Stojí za zmínku, že pečení mléka na kyselém mléku ho činí o něco méně nadýchaným než kefír.

Původní recept s plátkem jablek

Palačinky na kefíru s jablky, jejichž recept potěší každou hosteskuminimální časové náklady, jsou svěží a jemné, s lehkou příchutí jablka.

Složky:

  • Jedno zralé jablko;
  • Mouka (dokud test nezhustne);
  • jedno vejce;
  • 0,5 tsp. soda, ochlazená octem;
  • Sklenici kefíru;
  • Rostlinný olej;
  • Jedna třetina lžičky soli;
  • 4 lžíce. Já cukru

Celková doba vaření je 50 minut, s ohledem na to, že těsto na kefíru (můžete použít kyselé mléko) by mělo stát přibližně 15 minut.

Způsob přípravy:

  1. Smíchejte cukr a sůl s vejcem.
  2. Nalejte kefír do směsi (nejlépe při teplotě místnosti).
  3. Tam také zamíchejte mouku, takže by těsto mělo vypadat jako hustý krém.
  4. Nalijte sodu a vše důkladně promíchejte.
  5. Těsto nechte odpočinout, jablko zřežte.
  6. Těsto dejte na horkou pánev s máslem, nahoře přidejte plátky jablek. Smažte až do příjemné zlaté barvy, otočte se na druhou stranu.
Konečným výsledkem jsou krásné a voňavé palačinky, které mohou být podávány, odvezeny do práce a dány dětem ve škole. Kyselé mléko produkuje ještě svěží ploché koláče.

Recept na ovocné droždí na mléko

\ t

Velké lívanečky s jablky - ideální řešení pro ranní snídani nebo rodinný čaj po náročném pracovním dni. Jako obvaz můžete použít kondenzované mléko, džem nebo hustou zakysanou smetanu.

S kvasnicemi jsou palačinky neuvěřitelně vzdušné, ale doba vařenídelší ve srovnání s moučníky z obyčejného těsta. Receptura zahrnuje přidání mléka (250 ml).

Složky:

  • jedno vejce;
  • Sůl (špetka);
  • Mouka - 300 g;
  • 5 tbsp. Já cukr na těsto a 1 polévková lžíce. pro ovocné náplně;
  • 2 lžičky. suché droždí;
  • Skořicový prášek;
  • 3 střední jablka.

Metoda přípravy:

  1. V mléce zahřátém na 30 stupňů přidejte droždí a požadované množství soli, jemně promíchejte.
  2. Ve směsi přidejte trochu mouky a cukru, půl hodiny vyjměte nádobu, pokrytou ručníkem, na teplém místě.
  3. Jablečný rošt, smíchejte se skořicovým práškem a lžící cukru.
  4. Po dobu 5 minut zhasněte při nízkém teple.
  5. Přidejte poražené vejce do hotového těsta, promíchejte a přidejte jablka na stejné místo.
  6. Zbývající mouku smíchejte se směsí.
  7. Zahřívejte pánev s olejem a lžičku namočenou ve vodě a rozprostřete palačinky na mléko. Flapjacks jsou připraveni, když mají pěknou zlatou kůru.

Palačinky s kvasinkami a jablky se připravují a lisují s kvasinkami. Pro tento recept budou potřebovat 30 g. Díky rudé kůře, čerstvé chuti ovoce a okázale těsta se toto pečení osloví všechny členy rodiny bez výjimky.

Lívance na mléce s jablky

\ t

Jablečné palačinky s mlékem, jejichž receptura zahrnuje přidávání mléka a vajec, lze připravit každý den, i když není čas před prací nebo studiem.

Složky:

  • Štípání soli;
  • 200 g mouky;
  • 4 lžíce. Jácukr;
  • Plnou sklenici mléka;
  • 2 zralá jablka;
  • 2 slepičí vejce;
  • Rostlinný olej pro pražení tortil;
  • Polovina lžičky jedlé sody.

Způsob přípravy:

  1. Do poraženého vajíčka přidejte sůl a cukr.
  2. Nalijte mléko a jemně rozšlehejte.
  3. Přídavně přidejte prosetou mouku do mléka.
  4. Do směsi přidejte uhasenou sodu.
  5. Strouhaná jablka rozetřete do výsledné hmoty a vše důkladně promíchejte.
  6. V horkém oleji na pánvi jemně roztáhněte palačinky pomocí lžíce. Recept zahrnuje pečení koláčů po dobu 3 minut na každé straně.

Lívance s jablky v mléce mají příjemnou chuť, nejen teplou, ale i studenou. Pro ně je ideální čerstvá zakysaná smetana, práškový cukr nebo květový med.

Velkolepé chutné pečivo

Každé ráno můžete vařit pro své blízké rychle, něžně, s lehkou ovocnou vůní svěží palačinky na jablkovém kefíru. Recept nevyžaduje zvláštní finanční a časové náklady.

Složky:

  • Velká jablka - 2 ks;
  • Štětina soli a sody;
  • 350 ml kefíru (teplý - asi 30 stupňů);
  • 3 lžíce. Já cukr;
  • Suché droždí v balíčcích - 2 lžičky;
  • Předehřátá voda - 130 ml;
  • 9 tbsp. Já pšeničná mouka.

Způsob přípravy:

  1. Ve vyhřátém kefíru přidejte špetku sody.
  2. Rozpustit nějaký cukr a droždí v teplé vodě, jemně promíchat.
  3. Po 15–20 minutách kombinujte kefírsmíchejte s vodou. Smíchejte všechno.
  4. V mouce několikrát prosévejte, přidejte sůl a cukr podle receptury. Mouku smíchejte s hmotností kvasinek (přidejte porce).
  5. Nechte těsto„odpočinout“po dobu asi jedné hodiny, přikryjte nádobu plastovým obalem.
  6. Jablka nebo rošt jemně nakrájejte. Pečlivě spojte s hotovým těstem.
  7. Smažte palačinky na obou stranách pod víkem.

Lívance na jogurtu s jablky se ukázaly být neobvykle vzdušné a aroma z pečení rychle sbírá celou rodinu při snídani.

Můžete si udělat palačinky s přidáním sáčku vanilky, ze kterého se dorty stanou více vonnými.