Palačinky se šunkou a sýrem

Palačinky jsou vysoce kalorické výrobky pečené v horké pánvi z hustého, kulatého těsta. Před pečením by mělo těsto několikrát stát. Obvykle použít těžké litinové pánve pro tento postup.

V důsledku toho jsou husté, baculaté, lehce sametové a porézní. Někdy se palačinky vaří na těstě bez kvasinek a když se smaží, nalije to trochu více, aby vycházely hustší.

Palačinky v ruské kuchyni se často vaří „s trochou cukru“. To znamená, že když je palačinka pečená na pánvi, přidá se k ní jiná náplň. Mohou to být vařená vejce, šunka, sýr, smažená cibule, ryby, houby, zelenina. Příkladem mohou být palačinky se šunkou a sýrem.

Palačinky jsou méně kalorické, sladké produkty kulatého tvaru. Ihned po uvaření kapaliny můžete vařit bez těsta. Musíte péct v horké, tenké pánvi. Vystupují tenké, jemné, mírně křupavé po stranách. Můžete se zabalit do palačinek jako sladká náplň a slaná. Například palačinky se šunkou a sýrem.

Takové palačinky jsou tak milované, že jsou vařeny v téměř každé rodině. Zvláště chutné a voňavé, jsou jen „z tepla, tepla“. Abyste je však mohli vařit podle tradice, musíte být schopni těsto správně rozmíchat a péct.

Držte se následujících několika tipů, aby se palačinky nebo palačinky se šunkou a sýrem střídaly:

  1. Mouka musí být čistá a vzdušná, takže ji proséváme sítem;
  2. Čerstvá vejce, nejprve metla odděleně, pak přidejte ke zbytku složek;
  3. Za prvé, kapalné produkty jsou smíchány, pak v pořadí podle priority a postupně se zalévají;
  4. Použijte máslo nebo zeleninu nebo rozpuštěné máslo, přidejte je na konec šarže;
  5. Používáte-li sodu, musíte ji uhasit octem nebo kyselinou citrónovou rozpuštěnou v malém množství vody, nespotřebujte ji pouze při přípravě těsta s kefírem;
  6. Těsto z palačinek se po hnětení nemíchá, dává mu čas, aby se několikrát vynořilo, ale nedovolí kvašení;
  7. Složky - mléko a vejce - musí být při pokojové teplotě;
  8. Ideální těsto na palačinky má poměr 3: 3 (tři sklenice kapaliny na tři sklenice mouky), na palačinky - 2: 3 (dvě sklenice kapaliny na tři sklenice mouky);
  9. Doporučuje se pánev namazat olejem, aby nedošlo k šmouhám.
  10. Nalijte těsto do středu pánve, pak jej nakloňte v různých směrech, aby se rovnoměrně rozšířilo.
  11. Obracíme palačinky nebo palačinky, jakmile máme trochu zlata;
  12. Chcete-li otočit palačinky na druhou stranu, potřebujete tenkou dřevěnou špachtli, protože je kov roztrhne;
  13. Hotové pečivo položíme na hromádku na talíř, nahoře na každém palačince potřeme máslem, aby se neskládalo dohromady.

Recept 1. Palačinky se šunkou a sýrem

Na těsto palačinek :

  • vejce - 2 kusy;
  • mléko - 2 sklenice;
  • mouka - 1 šálek;
  • cukr - 1 lžíce;
  • sůl - salt lžíce;
  • měkký margarín - 50 gramů.

Pro plnění:

  • zakysanou smetanou - ½ šálku;
  • neostrá hořčice - 1 lžíce;
  • jemně nakrájenou cibuli - 2 lžíce;
  • šunka narzanny - 1,5 šálky;
  • drcený sýr - 1,5 šálky.

Nejprve připravte těsto na palačinky. Beat vejce v mixéru, přidejte mléko k nim, mírně teplé, znovu porazit. Poté nalijte roztavený margarín, nalijte sůl a cukr. Mouka mouky pomalu, metla. Nějakou dobu těsto stranou.

Dostat se dolů k nádivce. Do mísy vložte zakysanou smetanu, hořčici, cibuli, šunku a sklenici sýra, tyto přísady promíchejte. Připravte si předpřipravenou formu na obdélníkový tvar a umístěte ji do blízkosti desky, na které budeme balit palačinky se šunkou a sýrem.

Zahřívejte pánev na středním ohni, na obou stranách pečte palačinku, rozložte ji na prkénko, nalijte těsto na druhé. Nasaďte nádivku na první palačinku a zabalte - obálkou nebo slámou.

Posíláme ho do pekáčku. Top posypeme každou palačinku sýrem. A tak to uděláme, dokud nepoužijeme všechny těsto a polevy.

Ve ​​vytápěné troubě na 180 stupňů dáme naše téměř připravené jídlo. Pečeme asi 15 minuttavený sýr. Pak na plátky vložíme palačinky se šunkou a sýrem.

Recept 2. Palačinky plněné šunkou a sýrem a obalovaným vejcem

Pro zkoušku palačinky:

  • 200 gramů prosévané mouky;
  • 4 čerstvá vejce;
  • 66) 350 ml čerstvého vařeného mléka;
  • půl svazku kopru země;
  • 2 lžíce cukru, sůl.

Pro plnění:

  • 300 g šunky;
  • 200 gramů tvrdého sýra;
  • 3 vařená vejce;
  • rostlinný olej.

Pro prasknutí:

  • vejce;
  • strouhanka;
  • sůl.

Nakrájejte vejce na těsto, přidejte mléko, sůl, cukr, postupně přidávejte mouku, nakonec dejte kopr, dobře promíchejte. Pečeme palačinky, nalijeme naběračku do středu horké pánve a otáčíme ji tak, aby se rovnoměrně rozprostřela.

Na náplni nakrájejte vařená vejce do kruhů, plátky šunky a tří sýrů.

Plníme palačinky s vrstvami: šunkou, vejci, sýrem. Opatrně je složte.

Bít vejce v chlebu, sůl. Ponoříme do ní každou palačinku, vmáčkneme ji ve strouhance, smažíme na pánvi a zakryjeme.

Takové palačinky se šunkou a sýrem smažené na křupavý předkrm na nejvyšší úrovni!

Recept 3. Palačinkový salát se šunkou:

  • 400 g šunky;
  • 200 gramů tvrdého sýra;
  • 2 mrkev;
  • cibule (cibule nebo zelená);
  • 4 vejce;
  • 2 lžíce čerstvého mléka;
  • mouku podle potřeby až do konzistence tekuté zakysané smetany;
  • majonéza, sůl, pepř.

Nakrájenou šunku a cibulimalé kostky. Roštěný sýr a mrkev. Zahřívejte slunečnicový olej na pánvi, smažte cibuli a mrkev.

Poražte vejce, nalijte na ně mléko, posypte mouku, dobře promíchejte, sůl a pepř. Smažíme vajíčka na obou stranách v tenké pánvi. Palačinky nakrájejte na tenké proužky.

Složky se mísí v salátové misce, oblečené s majonézou. Náš palačinkový salát je připraven! Konzumujte nejlépe teplý.

Vaření s chutí! Vaše rodina bude ráda jíst chutné palačinky.