Pečeme ryby ve fólii

Ryby jsou úžasně chutné a zdravé produkty, které mohou plně nahradit maso. Například, sendviče dávají přednost jíst pouze ryby a mořské plody, zatímco odmítá jakékoli masné výrobky a produkty.

A působí velmi správně, protože bez bílkovin není možné si ani představit normální fungování všech orgánů a systémů lidského těla.

Mořské ryby - chutné a zdravé!

Protein je snadno stravitelný, není uložen v tukové tkáni,"spálí"svalovou tkáň. Je to důležitý stavební blok pro naše buňky a zajišťuje jejich zdravou proliferaci. Kromě čistého proteinu nesou ryby celou řadu vitamínů, minerálů, aminokyselin a živin, z nichž každá hraje určitou roli v našich živobytí.

Chuťové preference jsou odlišné pro každého - někdo miluje mořskou rybu, někdo preferuje pouze říční vodu. Je spravedlivé říci, že mořské a oceánské produkty stále těží více, protože jsou obohaceny o takové cenné minerály, jako je jód, fosfor a vápník.

Mořské ryby jsou navíc pohyblivé a dravé, a proto je jeho maso hustější a výživnější.

No, a co je nejdůležitější - moře„obyvatelé“nemají specifickou chuť a vůni, jako např.řeky, ne predátory a krmení hlavně na podmořských rostlinách.

Pečená ryba ve fólii je dietní pokrm, který je pozoruhodný pro zachování všech původních příznivých vlastností základního produktu a nízkého obsahu kalorií.

Co můžeme říci o tom, že ryba pečená ve fólii se zeleninou, kořením, omáčkami a dalšími přísadami je mimořádně chutné, uspokojivé a výživné jídlo?

Je velmi jednoduché vařit takové jídlo, například můžete si z oblíbených surovin z vaší domácnosti vyrobit jemnou smetanovou omáčku, na maso přidat plátek citronu, ochutnat jídlo šťavnatou sezónní zeleninou a přírodní suché bylinky pro chuť. Jedním slovem, můžete ukázat všechny své dovednosti v praxi při přípravě takové zdravé a chutné večeře.

Pečeme aromatické filety nebo jatečně upravená těla v troubě při určité teplotě. Doba vaření se liší od jednoho druhu ryb k druhému. Jak upéct ryby ve fólii na dřevěném uhlí nebo v domácí troubě?

Recept na klasické fólie

Začněme s receptem, jehož seznam obsahuje pouze ryby samotné, jakož i některé koření a okurky. Miska připravená podle tohoto receptu není horší než filety pečené se zeleninovým gulášem, bramborami, sýrem, rajčaty a jinými vysoce kvalitními potravinami.

Celý proces vaření vás nebere více než čtyřicet pět minut času. Společně s řezáním může trvat hodinu.

Červené ryby, \ tpečené ve fólii, dokonale kombinované se smetanovými omáčkami, sýry a olivami. Pro „obyvatele“řekje možné zvolit jednodušší složky a hlavní záležitostí zde spíše není zvyšování chuti a nikoliv dávání masa zvláštní šťavnatosti a něhy, ale odstranění specifického zápachu. Nejpřijatelnější pro pečení je nákup filé, nikoli jatečně upraveného těla.

Aby se vyrobila klasická mísa ve fólii, sbírejte tyto složky:

  1. Ryby (treska, pstruh, okoun, kapr, losos atd.) - 700 g;
  2. Česnek - několik hřebíček, v závislosti na počtu fóliových obálek;
  3. Čerstvý kopr - pár větviček;
  4. Olivový olej - 2 lžíce;
  5. Bobkový list - podle chuti;
  6. Čerstvé cibule - několik šipek;
  7. Citron - ½ celé ovoce;
  8. Sůl, pepř, přírodní bylinky, koření a koření - podle chuti.

Pokyny pro vaření:

  • Vymyjte hlavní složku, očistěte kostru od šupin, vnitřností střev, vyberte kosti. Pokud použijete hotový filet, stačí jej umýt pod tekoucí vodou a osušit suchým papírovým ručníkem;
  • Nakrájejte česnek. K tomu můžete použít speciální rozdrcení nebo sekání ostře naostřeným nožem. Měli byste také sekat zelenou cibuli a kopr;
  • Směs koření smíchejte s olivovým olejem. Tam také umístěte bobkový list, dříve rozdrcený rukou. Také maso může být ochuceno jakoukoliv přírodníbylinky a koření podle vlastního uvážení (vhodná sušená bazalka, oregano, tymián);
  • Do výsledné omáčky je také možné přidávat několik hráškových černých pepřů;
  • Fileta se nejprve důkladně osuší solí a pak výslednou voňavou omáčkou;
  • Nasaďte fólii na plech s okrajem tak, aby mohl být před odesláním do trouby zabalen. Frézování ryb je také možné v oddělených obálkách, což je důležité zejména při porcích na oslavu;
  • Povrch pečené fólie namažte rozpuštěným máslem nebo olivovým olejem. Položte filet na povrch se slupkou dolů. Nyní nalijeme každý kus citronové šťávy a posypeme nasekanou zelenou cibulkou. Plátky zbylé poloviny citronu můžete vložit na filet, což bude v případě potřeby vhodné„krásné“sloužit;
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia;
  • Zvednutí okrajů, zalomení fólie;
  • Pečicí plech pečte v peci po dobu 20 minut;
  • Poté vyjměte plech a rozložte fólii. V této formě vaříme misku po dobu nejméně 10-15 minut, aby kůrka důkladně zhnědla a obrátila se do chuti-zlatá;
  • Nezapomeňte, že filet se připravuje mnohem rychleji než běžné maso na kosti, a proto neustále kontrolujte jeho připravenost pomocí vidlice, bez ohledu na to, kolik času uplyne. Pokud se zároveň rychle a snadno rozpadne na vlákna, je jídlo připraveno.

Malý trik:Citron je klasický doplněk ke každé rybí misce,který dokonale neutralizuje nepříjemné a specifické pachy. Má-li však citrusové plody poměrně hustou kůži, může dávat misce nežádoucí hořkost.

Proto se v tomto případě doporučuje lehce otřít strouhanou kůru nebo ji zcela rozřezat, aby zůstalo pouze maso. Při dostatečně tenké kůži není nutné provádět takové manipulace.

Jak dlouho trvá pečení ryb ve fólii v troubě?

Vše závisí na odrůdě, jakož i na množství a kvalitě masa. Už jsme říkali, že filety se vaří mnohem rychleji, což znamená, že byste měli v každém případě dodržovat svou kulinářskou intuici a pravidelně kontrolovat připravenost paraboly.

Ryby se zeleninou

\ t

Ve fólii můžete vařit ryby s různými druhy zeleniny. V tomto případě ihned obdržíte misku s přílohou, která bude navíc nasáklá, voňavá a pikantní.

Recept na ryby pečené ve fólii se zeleninou je velmi jednoduchý a je k dispozici i začátečníkům v kulinářském umění. Své talenty a dovednosti však můžete předvést své rodině nebo hostům.

Připravit tyto složky:

  1. Rybí filé (jediný jazyk je dokonalý, ale můžete si vzít i jiné) - 500 g;
  2. Brambory - 4-5 kusů (v závislosti na očekávaném počtu porcí);
  3. cibule - 1 hlava;
  4. Mrkev - 1 kus;
  5. Sladký bulharský pepř - 1 kus;
  6. Cherry rajčata - 3-4 kusy pro každou porci masa;
  7. Česnek - 1-2 stroužky na porci;
  8. Koření a koření - podle chuti (optimální využití hotových koření k vaření mořských plodů).

Návod k vaření:

  • Nakrájejte filety na malé kousky, sůl, pepř a okoreněte rybím kořením (pokud ji nepoužíváte, zkuste přidat přírodní sušené byliny);
  • Brambory rozdrťte ve vrstvách nebo malých řezech, mrkev v půlkruhových řezech, cibuli v půlkruzích, pepř v kroužcích. Cherry nakrájíme na polovinu, nebo necháme celý. Není nutné sekat česnek;
  • Připravte si foliové listy o rozměrech 25x35 cm, uložte je ve vrstvách: ryby + cibule + brambory + rajčata + pepř + mrkev. Každá vrstva potřebuje trochu pepře a soli;
  • Sejměte obálku a lehce ji zmáčkněte tak, aby byla těsná;
  • Zakryjte každou přijatou obálku jiným listem fólie - je důležité, abyste během pečení neztráceli šťávu;
  • Obálky přeložte do plechu a vložte do trouby zahřáté na 200 ° C na hodinu.
  • Tip: chcete-li, aby se dušené maso příliš neotočilo„dušené“ , 10 minut před připravením, otevřete obálky a ponechte ve skříni hnědou.

Nezáleží na tom, jak ryby vaříte ve fólii - v peci nebo na uhlí. Je důležité, aby bylo zaručeno, že to bude uspokojivé a chutné jídlo. Bon appetit!