Pečené kuře s houbami v květináčích

Pečeně v květináčích je uspokojující, chutný domácí pokrm. Pečené recepty jsou jen obrovské množství. Naše babičky a prababičky také vařily tento nádherný pokrm v ruských kamenech. Jídlo, které vstalo v hliněné nádobě, získává něhu a sytost. Jeho jedinečnou chuť nelze srovnávat s ničím. V našich časech ruská kamna nahradila moderní pece. Mohou však znovu vytvořit rustikální chuť. Chci se podělit o jeden moderní recept.

Pro přípravu budeme potřebovat:

  • 2 hlízy brambor;
  • 200 gr. houby;
  • 200-300 gr. kuřecí maso;
  • 2 lžíce "havajské směsi";
  • suché greeny;
  • zakysanou smetanou;
  • sůl;
  • 50 g. sýr

Příprava:

  1. Recept je určen pro dva hrnce. Pokud je to žádoucí, může být tato část zvýšena. Jakékoli kuřecí maso udělá;
  2. Můžete si vzít prsa, můžete bok nebo dolní nohu. Nakrájíme brambory a kuře na velké kousky. Tím se zachová jejich tvar po upečení;
  3. Houby lze používat jak zmrazené, tak čerstvé. Vzal jsem zmrzlé houby. Jsou-li velké, stojí za to je rozřezat, ale ne jemně;
  4. Střídání brambor, žampionů a kuřat v nádobách nebo jejich míchání předem;
  5. Pak přidejte lžíci „havajské směsi“. Vhodné jak konzervované, tak i zmrazené zeleninové směsi. V dalším kroku přidejte suché zelení. Zelení a zelenina budou horké kořeněné;
  6. Kuře s houbami a bramborami bude mít bohatší chuť.

Příprava omáčky k pečení:

  • InSklenici vody zředěné 2 lžícemi zakysané smetany, půl lžičky soli. Všechno dobré
    \ t mix;
  • Nalijte omáčku s obsahem hrnce na krk. Pak tři sýry na středním struhadle a posypeme pečenou;
  • Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 40 minut;
  • Po připravenosti se dostaneme k nádobám a necháme je po dobu dalších 15-20 minut.

A můžete začít na večeři!

Šťavnatá, lahodná pečená v hrncích kuřecího masa, brambor a hub!