Pečené kuře se zelím

Horká kuřecí pokrmy jsou populární, takže existuje spousta receptů na vaření. To je velmi populární produkt, velmi zdravé a velmi chutné.

Kuřecí pokrmy

Jaké je tajemství popularity kuřecího masa?

Je to dietní výrobek obsahující velké množství živin. Obsahuje minerály a vitamíny, nezbytné životní funkce těla - železo, selen, síra, měď, vitamíny C, PP, B a další.

Obsahuje snadno stravitelnou bílkovinu a v jejím složení prakticky neexistují tuky, v jejichž důsledku dochází ke vzniku škodlivého cholesterolu a kontaminují cévy.

Kuřecí řízek - bílé maso - je velmi užitečný a výživný a karcinogenní látky se v něm neskládají. To je zavedeno do stravy nemocných, pomáhá sportovcům, aby se tvar. Jeho použití nezpůsobuje zvýšení tělesné hmotnosti. Kuřecí maso se vaří rychle a nevyžaduje důkladné vaření.

Kuře je kombinováno s téměř všemi druhy příloh, může být doplněno masem jiného typu.

Samozřejmě záleží na tom, kde bylo kuře pěstováno. Když přišla do skladu z farmy nebo z farmy drůbeže, pak první vývar je žádoucí odtok. Bezohlední výrobci někdy přidávají antibiotika a hormony - urychlovače růstu do potravin. Domácí drůbeží masopodmínky - " pro sebe " - neobsahuje škodlivé látky, ale připravování trvá déle.

Bohužel je nemožné chápat ptáka svým vzhledem, ať už byl při pěstování naplněn hormony a antibiotiky. Koupě jatečně upraveného těla v supermarketu proto neváhejte zvážit navrhované „ dokumenty “. Štítek udává GOST a číslo šarže. U nich můžete zjistit stav masa.

Kuřecí recepty

Chtěl bych navrhnout nekomplikovaný recept na pečené kuře se zelím v troubě. Jedná se o šťavnaté, jemné jídlo, vhodné pro všechny přílohy.

Pro vaření budete potřebovat:

  • 500-700 g kuřete;
  • 400 g bílého zelí;
  • sušený kopr.

Příprava:

  1. Jakákoli část kuřete udělá, ať je to boky, nebo prsa. Můžete si dokonce vzít kuřecí řízek. Nebojte se, že to dopadne sucho. Díky zelí dostane maso šťavnatou chuť;
  2. Maso nakrájejte na velké kousky v misce. Čerstvé zelí je nasekané nožem. Pokud ho nakrájíte na kousky, kuře nebude tak šťavnaté, jako byste ho sekali. V důsledku podélného řezu se během pečení podává maximum šťávy;
  3. Do mísy slepice se přidává kopr a do misky přidá koření. Potom sůl, je lepší použít velkou křišťálovou mořskou sůl, protože je velmi užitečná a obsahuje jod;
  4. Posledním krokem je položit kuře a zelí do pekáčku. Přidejte tam sklenici vody;
  5. Nejlepší je použít kalené sklo. To je velmi pohodlné, jak můžete vždyvidět, v jaké fázi připravenosti je jídlo;
  6. Potom se miska vloží do trouby a peče 30-35 minut při 180 stupních. Kuře, zapečené se zelím, to dopadá neuvěřitelně šťavnaté. To může být podáváno jako samostatné jídlo, as různými přílohami: obiloviny, těstoviny, brambory.

Další recept na kuře se zelím

Přísady k přípravě:

  • polovina průměrného hlávkového zelí;
  • paprika zeleninová - 2-3 kusy;
  • mrkev;
  • rajče;
  • běžná žárovka;
  • sušené hříbky - nejméně 5;
  • kečup;
  • zakysanou smetanou;
  • rostlinný nebo olivový olej;
  • česnek - několik zubů:
  • koření.

Kromě soli je žádoucí plnit misku černým a novým kořením, bobkovým listem a bazalkou. Je dobré si koupit sadu speciálních koření pro kuřecí maso. Můžete odříznout jakoukoliv část kuřete, kromě hrudníku - bílého masa.

Pro toto jídlo je příliš chudé:

  • Houby jsou namočené a zelenina je zpracována obvyklým způsobem: jsou umyty, vyčištěny a nasekány. Řez jako obvykle. Mrkev může být strouhána;
  • Kuře se nakrájí na malé porce a rozprostře se na horkou pánev s již zahřátým olejem. Vyžaduje se smažená hnědá kůrka;
  • Jelikož se kuře vaří, zelenina se postupně přidává do pánve. První cibule, pak mrkev, zelí, papriky, rajčata. Míchejte nutně. Pořadí je velmi důležité, a pak se zelenina bude otáčet při dušení do kaše.Musíte se zaměřit na svůj vlastní vkus a zkušenosti;
  • Když je zelenina hnětena pod víkem, jsou namočena v houbách, 300 ml vody se nalije a pod víkem se ponechá na malém teple dalších 15-20 minut;
  • Kečup a kyselá smetana se přidávají, když je maso téměř připravené. S nejnovějšími přísadami v pánvi by neměl být déle než 5 minut.

Některé ženy v domácnosti, po tom, co je vše připraveno, posypte vařenou vrstvu sýra a vložte ji do trouby na 3-4 minuty, aby se kůra roztavila a zhnědla. V tomto případě je nutné zelí snížit více - výstup bude zelí-kuřecí kastrol.

Ale chuť ve všech případech bude úžasná. Miska je výživná a vypadá krásně. Bon appetit!