Pohankové nudle: recepty na každý den

Japonské národní pokrmy jsou u nás stále oblíbenější. To není překvapující, protože obyvatelé země vycházejícího slunce se vyznačují svým zdravím, dlouhou životností a dobře vypadají i ve stáří.

To vše je výsledkem zdravé výživy. Jedním z tradičních pokrmů jejich kuchyně jsou pohankové nudle, které se na ruském trhu objevily před nedávnem, ale už si získaly popularitu u spotřebitelů. V japonštině, toto jídlo je voláno“soba” .

Výhody pohankových nudlí

\ t

Nudle pohankové soba mají nízký obsah tuku. Zároveň jsou v pohanky zahrnuty tzv. Pomalé sacharidy, které se po dlouhou dobu rozpadají a pocit nasycení neprochází.

Kromě toho si nudle uchovávají všechny vitamíny a minerální látky obsažené v obilovinách. Takový výrobek může být konzumován během diety, zatímco kůže bude vypadat skvěle, vlasy budou hedvábné a nehty silné.

Pohankové nudle s kalorickým obsahem 350 kilokalorií jsou velmi výživné. Přesto tento výrobek nezneužívejte. Stačí vařit 2-3 krát týdně, aby byl ve tvaru.

Odborníci na výživu jedním hlasem zajišťují, že je to nejvíceužitečné těstoviny.

Nudle na vaření

\ t

V obchodech si můžete koupit hotové pohankové nudle a vařit podle návodu. Ale v Japonsku je soba považována za nejlepší, kterou připravují ruce hostesky a vaří podle rodinného receptu. Japonské ženy vyrábějí nudle ze dvou složek: pohankové mouky a vody.

Mnohé ženy v domácnosti přidávají řasy a další tajné přísady do pohankových nudlí, které činí jejich pokrmy speciální. Podáváme s kuřecím masem, mořskými plody nebo zeleninou.

Tradiční recept

\ t

Doma je lepší udělat soba ze směsi pšenice a pohankové mouky.

Složky:

  • Pohanková mouka - 300 g
  • \ t
  • Pšeničná mouka - 100 g
  • \ t
  • Voda - asi 200 ml

Způsob přípravy:

  1. Oba typy mouky důkladně prosít přes síto a promíchat v misce.
  2. Postupně přidávejte vodu, vylévejte v malých porcích a hnětte. V závislosti na kvalitě mouky může voda trvat o něco méně.
  3. Těsto by mělo být těsné, poddajné, dobře promíchané a nelepené na ruce. Je nutné hnětit asi 15 minut, aby získala pružnost.
  4. Vyndejte malý kousek těsta do velmi tenké vrstvy, téměř průhledné. Pak řez obvyklé tenké nudle.

Takové nudle je třeba vařit ve vroucí vodě s přidanou solí po dobu nejvýše pěti minut. Kapalinu vypusťte a nudle naolejujte olejem nebo omáčkou. Můžete vařit v kuřecím vývaru.

Pokud předpis vyžaduje další dušení hotových nudlí se zeleninou, kuřecím masem,doba vaření je zkrácena na jednu minutu.

Na obalu s hotovými nudlemi v návodu je napsáno, jak vařit pohankové nudle. Při vaření by měly nudle dodržovat doporučení výrobce.

Vařená soba je samozřejmě zdravá a chutná, ale je ještě chutnější se zeleninou, kuřecím masem a mořskými plody. Najděte si spoustu zajímavých receptů, jak vařit pohankové nudle s kuřecím masem a s jinými složkami je snadné.

Soba s pikantní omáčkou

Jakákoliv oblíbená receptura se používá jako omáčka pohankové nudle. Velmi dobrá je kombinace aroma s pikantní omáčkou.

Složky:

  • Sójová omáčka - 1 polévková lžíce
  • Ančovičková omáčka (ryby) - 1 polévková lžíce
  • Med - 1 polévková lžíce
  • Čerstvý zázvor - malý kousek s tloušťkou prstu
  • Citronová šťáva - 1 polévková lžíce
  • Sezamová semena.

Způsob přípravy:

  1. Je nutné promíchat všechny tekuté přísady a zázvor na roštu.
  2. Omáčka by se měla vařit alespoň 15 minut. Poté by měl být filtrován, aby se odstranily zázvorové lupínky. Kořenka již rozdala všechny zdravé a ochucující látky a bude nevhodná v hotovém pokrmu.
  3. Omáčka se podává na hotové nudle.
  4. Pro zvýšení chuti posypeme sezamovými semínky.

Uvedený počet výrobků je dostačující pro 300 g nudlí.

Chuť pokrmu bude skutečně orientální. Zázvor dává omáčce pikantnost, med - sladkost, sóju - slanou chuť a ocet - kyselost. Orientální kuchyně je známá tím, že v jednom pokrmu jsou všechny chutě.Kalorický obsah nudlí vařených podle tohoto receptu není vysoký, může být během konzumace bezpečně konzumován. S touto omáčkou bude dobré a vařené nebo smažené kuře.

Soba se zeleninou

Pohankové nudle se zeleninou jsou velmi dobré. Můžete bezpečně experimentovat při vaření pohankové nudle se zeleninou, recept je univerzální.

Složky:

  • Pohankové nudle - 350 g
  • Mrkev - 1 kus
  • Malá cuketa (cuketa) - polovina
  • Sójová omáčka - 1 polévková lžíce. l
  • Cukr - 1 lžička
  • Ocet - 1 lžička.
  • Zázvor na špičce lžičky

Způsob přípravy:

  1. Aby bylo jídlo nejen chutné, ale také vypadalo velkolepě na talíři, doporučuje se strouhat veškerou zeleninu na struhadle pro korejskou mrkev.
  2. Cukr, ocet, sója a zázvor se mísí v oddělené misce - to je omáčka.
  3. Roštová zelenina na kolejích
  4. \ t
  5. Dušená v oleji, pokrytá víčkem, při nízkém teple. To trvá 5 minut.
  6. Na minutu vařte nudle.
  7. V pánvi připravte připravenou sobu a pravou omáčku, smíchejte.
  8. Vaříme dalších 5 minut.
  9. Podávejte u stolu.

Miska se rychle vaří, je velmi chutná a má vysoký obsah kalorií. Tato možnost je vhodná pro vegetariány a ty, kteří dodržují dietu. A maso jedlíci mohou doplnit kuře.

Kuřecí soba

Samozřejmě, soba je chutná jak sama, tak se zeleninou, ale v tandemu s kuřecím masem je prostě chutná.

Složky:

  • Pohankové nudle - 400 g
  • \ t
  • bulharský pepř - 1-2 kusy
  • Kuře (lepší filé, prsa) - 300 g
  • Cibule -1
  • Mrkev - 1
  • Sójová omáčka
  • Obvaz na máslové nudle
  • Rostlinný olej pro smažení
  • \ t
  • Semena sezamu
  • Okurka

Vaření tohoto pokrmu nebude trvat déle než 40 minut.

Metoda přípravy:

  1. Vařte nudle až do poloviny připravené, opláchněte olejem.
  2. Nakrájejte cibuli s kuřecím masem na pásy a smažte v horkém oleji.
  3. Samostatně smažte strouhanou mrkev a nasekané papriky až do měkka.
  4. Smíchejte s připraveným kuřecím masem a nudlemi, přidejte sojovou omáčku a sezam. Celá směs dusíme po dobu 5 minut, zakryjeme misku víčkem.
  5. Nakrájíme okurku na proužky a vlijeme do již připravených nudlí s kuřecím masem a znovu promícháme.

Neobvyklá kombinace běžných výrobků činí z tohoto pokrmu pikantní. Čerstvá okurka dává nudle s kuřecím jemným svěžím, vůni jara.

Soba jako pivní svačina

Pohankové nudle mohou nejen vařit pokrmy se zeleninou a kuřecím masem.

Složky:

  • Rostlinný olej - 2-3 lžičky
  • Česnek - 2-3 stroužky
  • Soba - 300 g
  • Sójová omáčka

Metoda přípravy:

  1. Vařte nudle po dobu 1 minuty, dokud se nevaří a neplachuje.
  2. Zahřívejte olej na pánvi.
  3. Stroužky česneku nakrájejte na několik kusů a několik minut smažte v zahřátém oleji tak, aby byl nasycen česnekovou příchutí. Po tom, chytit kousky.
  4. Nudle vložte do pánve a smažte. Posypeme připravené jídlosojová omáčka.

Hosté neprodleně hádali, co se podává jako svačina. Tento recept je samozřejmě připraven bez piva. Více výživná volba: smíchejte se smaženým kuřecím masem.

Tipy na chutné pokrmy

Domácí nudle lze sušit na vzduchu a skladovat v suché nádobě. Aby nedocházelo k přilepení soba, musí být nalita pšeničnou moukou. Hotový výrobek je skladován ne déle než týden.

Pokud je místo těsta přidána pšeničná mouka, rýže nebo sójové boby, mohou být tyto nudle zachovány až jeden měsíc. Přidání různých komponent dává různé výsledky. Vaření doma, můžete experimentovat a najít nejlepší možnost.

Pohankové nudle tradičně zahrnují sójovou omáčku.

Pokud se servírují pohankové nudle s kuřecím masem a zeleninou, hovězím masem nebo jiným masem, doporučuje se vařit ve vývaru. Takže chuť pokrmu bude více nasycená, ale obsah kalorií je vyšší.

Soba se dobře hodí k různým semenům: se sezamem, loupanou slunečnicí, dýňovými nebo lněnými semeny. Všechny tyto přísady obohatí chuť hotového jídla, přinesou chuť, zvýší obsah kalorií.

Nakoupené nudle v obchodě musí být připraveny v souladu s pokyny. Složení této nudle může zahrnovat škrob, sušené řasy a další složky, které mění dobu vaření.

Pohankové nudle se mohou nazývat, pokud obsahují nejméně 30% pohankové mouky. Podává se s jakoukoliv zeleninou, ale je obzvláště dobré ředkvičky a čerstvé.okurky.

Můžete udělat polévku s pohankovými nudlemi. V hotovém kuřecím vývaru přidejte produkty podle tradičního receptu. Pár minut před vypnutím polévky se k ní přidá soba. Je nemožné vařit déle, jinak se nudle prostě odlepí. Nebude to kazit chuť.

Ale vzhled - ano. Můžete vařit nejen na kuřecím vývaru, ale i na jakémkoliv masu.

Původní pokrmy z nových produktů obohatí dietu. K tradiční zelenině s kuřecím masem nebo masem, proč ne servírovat pohankové nudle na ozdobu? Recepty jsou univerzální a jednoduché. Je to chutné, zdravé a nové.