Pokrmy pro štíhlé lidi nebo jak vařit dietní sendviče

Sendviče jsou populární pokrm, který má každý rád bez výjimky.Lidé, kteří jsou na dietě by měli pečlivě sledovat jejich stravu, ale to neznamená, že musíte vzdát takové populární občerstvení.Samozřejmě je třeba zapomenout na klobásu a majonézu, ale existuje mnoho dalších možností, které jsou nejen dietní, ale také velmi chutné.

Nyní se můžete sami přesvědčit o některých dostupných a populárních receptech.

Recept na dietu chlebových sendvičů

Zakázaný chléb lze nahradit zdravým a zdravým chlebem.etické bochníky.Obchody nabízejí širokou škálu produktů, tento recept používá rýžové vločky.

Složky:

  • 1 bochník;
  • 29) 75 g taveného sýra;
  • rajče;
  • greeny;
  • 32) stroužek česneku; 33) olivový olej;
  • koření.

Metoda přípravy:

  1. Oloupaný česnek jemně nakrájejte na zeleninu a poté přidejte ke sýru, který byl změkčen a rozdrcen vidličkou.Dobře promíchejte, dokud nebude hladký;
  2. Na rajčině udělejte křížový řez a pak ho na pár vteřin snižte ve vroucí vodě. Tento postup vám umožní bez námahy odstranit kůru a maso nakrájejte na malé kostky a posypte olivovým olejem;
  3. Štětec masový sýr, dejte rajče a ozdobte zelení. Skvělá volba pro vydatnou snídani.

Recept na dietetické sendviče z tvarohu

Předkrm vyrobený podle tohoto receptu je velmi chutný a krásný, což znamená, že jej lze podávat na slavnostním stole, aby se lidé, kteří se starají o své postavy, mohli také chovat k jídlu. Z připravených surovin dostanete 2 porce.

Složky:

  • 80 g okurek;
  • 55 g rajčat;
  • 5 g koření na zeleninu;
  • 120 g krémového tvarohu;
  • snítka kopru;
  • 4 obilné bochníky.

54) Způsob přípravy:

  1. Nakrájejte zeleninu na malé kostky. Chcete-li, aby chuť byla delikátní, můžete je oloupat, pro které musíte nejdříve několik vteřin snížit rajčata do vroucí vody. Doporučuje se také odstranit semena z rajčat;
  2. V oddělené nádobě s tvarohem zkombinujte připravenou zeleninu, přidejte nakrájenou zeleninu a koření. Ochutnejte a přidejte více soli, pokud chcete. Zbývá pouze šířit získanou hmotu obilí a může být podávána.

Recept na dietní horké sendviče

Mnoho lidí se domnívá, že tento druh svačinu je pro figuru nejničivější, ale ve skutečnosti tomu tak není, hlavní věcí je dodržovat některá pravidla.

Složky:

  • 2 plátky černého chleba;
  • 64) 2 plátky přírodní šunky nebo vařeného masa;
  • 2 plátky sýra;
  • 2 žampiony;
  • 1 lžička olivového oleje.

Způsob přípravy:

  1. Každý plátek chleba namočte do olivového oleje. Opláchněte a očistěte houby vroucí vodou a nakrájejte na tenké plátky. Na každý řez položte houby, šunku a sýr;
  2. Sendviče položte na plech pokrytý pergamenem a vložte do trouby. Pečeme až do rozpuštěného sýra.

Sendviče z kuřecích prsou

Prsa se považuje za nejužitečnější a nízkokalorické maso, takže jej lze bezpečně použít k přípravě různých pokrmů. Vzhledem k tomu, že drůbeží maso je poměrně suché, doporučujeme ho kombinovat se zeleninou, aby byl svačina šťavnatý a chutný.

Složky:

  • 2 plátky celozrnného chleba;
  • 40 g tvarohu;
  • 60 g vařeného filé;
  • okurka.

Metoda přípravy:

  1. Chléb smažte v tousteru nebo troubě, ale bez použití másla. Když je ještě teplý, rozprostřete ho sýrem. Nakrájejte kuře na tenké plátky a okurku na kroužky;
  2. Nasaďte kuře na tvaroh a pak na okurku. Tyto sendviče jsou chutné, když jsou teplé a studené.

Dietní sendviče s lahodnou omáčkou

Sendviče jsou velmi oblíbené, připravují se z různých surovin, omáček atd. Mezi touto rozmanitostí je několikdietní recepty, zvažte jeden z nich.

Složky:

  • 200 g kuřecí řízek;
  • vejce;
  • papriky zeleninové;
  • 30 g řapíkatého celeru;
  • 10 g celozrnného chleba;
  • 5 g hořčice;
  • 12 g olivového oleje;
  • 5 g citronové šťávy;
  • kopr.

Způsob přípravy:

  1. Vejce dejte do varu a maso osušte papírovým ručníkem.
  2. Nakrájejte filet na polovinu, jako na běžném sendviči, sůl ze všech stran a kartáčujte olivovým olejem.
  3. Kuřecí maso smažte na suché pánvi, dokud nebude rudý a vařený, a poté nakrájejte na kousky tak, aby jejich tloušťka byla asi 1 cm.
  4. Dvou plátků chleba osušte toustovačem nebo ho smažte na pánvi nebo v troubě. Hlavní je nepoužívat olej.
  5. Pepřová semena a pruhované papriky a nakrájejte na kruhy o tloušťce přibližně 5 mm.
  6. Celer nakrájejte na tenké proužky.
  7. K přípravě omáčky oddělte žloutek od bílkoviny a smíchejte s hořčicí, citronovou šťávou, solí a olivovým olejem.
  8. Vše důkladně promíchejte metlou, aby byla omáčka hustá.
  9. Rozdrťte toasty s hustou omáčkou, položte kuře střídavě s pepřem a celerem. Ozdobte zelení a podávejte.

Dietní Avocado Snídaně Sandwich

Avokádo je zdravý výrobek, který má mastnou strukturu a je ideální pro přípravu občerstvení. Příprava jídla během několika vteřin.

Složky:

  • 2kousky černého chleba;
  • polo-avokádo;
  • zelení nebo rukola;
  • vejce.

Způsob přípravy:

  1. Vejce smažte v minimálním množství másla. Je důležité, aby se žloutek nerozšířil, protože vejce ozdobí misku;
  2. V případě potřeby lze přípitek vyrobit z chleba pomocí speciálního zařízení nebo v troubě. Umístěte rukola, plátky avokáda a vejce na horní část každého řezu. Pokud je to žádoucí, avokádo může být rozdrceno v mixéru, aby se pasta, která se snadno šíří na toast.

Sendviče s krevetovou snídani

Tento předkrm je ideální nejen pro obvyklé menu, ale i pro dovolenou. Původní vzhled sendvičů je činí velmi chutnými.

Složky:

  • 100 g loupané;
  • 100 g vařených garnátů;
  • 4 plátky celozrnného chleba;
  • polo-avokádo;
  • vejce;
  • 4 listy salátu;
  • citron;
  • sůl;
  • pepř;
  • Kiwi.

Způsob přípravy:

  1. Vaříme vejce a nakrájíme avokádo na malou kostku a zkombinujte s nastrouhaným vejcem.
  2. Nezapomeňte dobře na vidličku, aby se stala homogenní.
  3. Přidejte sůl, pepř a 1/4 citrónové šťávy. Vše důkladně promíchejte.
  4. Na každý krajíc chleba položte připravenou hmotu, poté list salátu a krevety. Ozdobte plátkem kiwi.

Sendviče s nízkokalorickými mořskými plody

Tento předkrm je ideální nejen pro snídani, ale také jako svačina při práci.nebo na silnici. Mořské plody činí sendvič velmi zdravým a chutným. Z požadovaného počtu výrobků se vybírají 4 porce.

Složky:

  • 4 plátky bochníků;
  • 35 g vařených mušlí;
  • 35 g krevety;
  • 100 g připravené chobotnice;
  • 2 lžičky olivového oleje;
  • 20 g tvrdého sýra;
  • rajče;
  • 1 polévková lžíce. lžíce přírodního jogurtu bez přísad;
  • sůl;
  • pepř;
  • zelení.

Metoda přípravy:

  1. Mořské plody vařte předem a poté olihně rozkrájejte na kostky střední velikosti.
  2. Přidejte k nim sůl, pepř a jogurt. Vše dobře promíchejte a odložte stranou.
  3. Nakrájený sýr nakrájejte a nakrájejte rajčata na tenké plátky.
  4. Chléb se doporučuje sušit v toustovaču nebo v troubě, pak ho namažte máslem.
  5. Nakládejte rajčata na připravenou chobotnici.
  6. Posypeme sýrem a rozmístíme krevety a mušle.
  7. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Všechny považované recepty na dietní sendviče se snadno připravují a nevyžadují zvláštní přísady.

Znát seznam povolených a nepodstatných potravin, připravit si originální občerstvení sami podle receptů uvedených v publikaci.