Pollock pod marinádou z mrkve a cibule: způsoby, jak vařit vynikající rybí pokrmy

Rybí pokrmy jsou vítány na každém stole - jak na slavnostní, tak na denní bázi. Navzdory tomu, že hlavní produkt jídel je chutný, výživný a vyživující sám o sobě, pokrmy se stávají ještě více chutnými v kombinaci s dalšími složkami. To platí i pro pollock, který pod marinádou z mrkve a cibule dostane ještě větší chuť.

Tato odrůda ryb má jemnou, jemnou chuť. Hřeben je po tepelném zpracování dokonale oddělen od buničiny a v něm je jen velmi málo malých kostí.

Výrobek je schopen nasycit tělo mnoha živinami a vitamíny, takže si přečtěte recepty na pollock s omáčkou.

Leštěný marinovaný pollock

\ t

Při tomto způsobu tepelného zpracování bude miska měkká a jemná.

Složky:

  • Mrkev - 2 ks;
  • bulharská paprika - 1 ks;
  • Pollock - 1 kg;
  • Rostlinný olej;
  • Koření;
  • Mouka - 100 g.

Způsob přípravy:

  1. Rybí filé by mělo být důkladně opláchnuto, sůl.
  2. Pak ji rozdělíme na kousky a smažíme.
  3. Oheň během pečení by měl být silný, a když má filet růžovou kůru, odložíme ji stranou a připravíme zeleninu.
  4. Musí být nejprve omyty a vyčištěny.
  5. Tři mrkve pomocí struhadla, cibuli nakrájejte na půl prstence a pepř nakrájejte na kostky.
  6. Všechny tyto přísady dejte na pánev s máslem, asi 10 minut opečte a zahřejte.
  7. Můžete smažit zeleninu s přidáním rajčatový protlak nebo pyré rajčata ve výši 1 lžíce. Já
  8. Nyní přidejte koření. Nepřehlížejte bobkový list - to dá pollocku jedinečnou vůni.
  9. Vraťme se k rybám. Rozložíme ji na plech nebo jinou formu, ve které pečete pokrmy.
  10. Rybu přikryjte zeleninou a posypte na 10 minut.

Podávané ryby vařené pod marinádou z cibule a mrkve, s plátky citronu a zelení.

Pokud chcete, aby jídlo mělo ještě bohatší chuť, přidejte od začátku sušené zelení, když vaříte zeleninu. Fanoušci kyselé chuti mohou před odesláním do trouby dát plátky citronu na vrchol pollocku a nahoře umístit pasážovanou zeleninu, jak je uvedeno v receptu.

Některé ženy v domácnosti upřednostňují pollacky, aby se nepražily a nerozšířily v syrové formě. Pak to dopadá ještě měkčí, a aby ryby ochutnaly ještě něžnější, zakysaná smetana je položena přes zeleninu.

Pollock v pomalém hrnci

Toto zařízení je dnes v arzenálu téměř každé hostesky. V něm můžete vařit kulinářské mistrovské dílo.

Seznam nezbytných výrobků je převzat z předchozího receptu.

Způsob přípravy:

  1. Umyté ryby by se měly sušit a otřít papírovou ubrouskem neboručník.
  2. Rozdělíme ho na stejné kousky, naplníme je kořením ve správném množství.
  3. V pomalém vařiči nalijte olej, ohřejte, smažte pollock v něm.
  4. Pro tento proces můžete zvolit jeden z těchto režimů„Smažení“nebo„Pečení“ . Když je pollock připraven, položíme ho do kontejneru.
  5. Dále připravte marinádu z mrkve a cibule. Očistíme zeleninu, rozdrtíme, přidáme do pomalého vařiče olej, zahřejeme jako předtím, přidáme mrkev a cibuli a smažíme, dokud se na nich nevytvoří narůžovělá kůrka.
  6. Pravidelně míchejte omáčku.
  7. Poté, co k ní přidáme rajský protlak, pokračujeme v vaření dalších 10 minut.
  8. Když je připravena marináda pro ryby z rajčatového protlaku, cibule a mrkve, pokládáme s sebou ryby předem.
  9. Do misky přidejte trochu více soli, černého pepře a dalšího koření.
  10. Smíchejte všechny složky, přidejte k nim horkou vodu v množství 1 multistakan.
  11. Zvolte režim„Quenching“ , doba vaření je 2 hodiny.
  12. Ryby marinované v cibulce a mrkvi dobře zapadají do zeleninových příloh, z nichž nejlepší jsou brambory.

Leštěná marináda se sýrem

Ryby a tato složka jsou skvělou kombinací. Pro slavnostní stůl můžete servírovat pokrm, který je připravený na krátkou dobu a potěšení přinese skvělé.

Složky:

  • Kusy 1 kg pollocku;
  • Zakysaná smetana - 250 g;
  • Sýry (podle chuti) - 250 g;
  • Mrkev - 200 g;
  • Vejce - 3 ks;
  • Cibule - 2 ks.

Způsob přípravy:

  1. Oloupanou a nasekanou zeleninu smažte.
  2. Kombinujte zakysanou smetanu, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr.
  3. Rozložte kousky ryb na plech, přikryjte zeleninovou marinádou a poté smíchejte se sýrem.
  4. Posíláme jídlo do předehřáté trouby asi půl hodiny.
  5. Misku můžete podávat s čerstvými zelení.
  6. Neméně chutné pod mrkví a cibulovou omáčkou je treska obecná.

Treska obecná v bílém víně

Při vaření bude tento recept trvat asi 1 hodinu.

Složky:

  • treska - 0,5 kg;
  • Mrkev - 2 ks;
  • Stolní bílé víno - 100 ml;
  • Cukr - 1 lžička;
  • Mléčná smetana - 30 ml;
  • Čerstvé zelené;
  • máslo;
  • Koření (hřebíček, bobkový list, fenykl, černý pepř v hrášku, koriandr, anýz).

Způsob přípravy:

  1. Mrkvu čistíme, rozmělníme na středně velká brčka a nasekáme zeleninu poměrně velkou.
  2. Namažte formu máslem a na ní rozložte zeleninu a zeleninu.
  3. Na tuto vrstvu naneste kousky tresky, odešlete formulář do pece a zakryjte první fólií.
  4. Teplota skříně by měla být přibližně 190 stupňů. Dejte přísadám uhasit řád čtvrt hodiny.
  5. Nalijte víno do malé hluboké nádoby, dejte cukr, koření, smetanu, přiveďte k varu.
  6. Když je ryba napůl připravená, nalijte marinádu do tvaru tresky.
  7. Dále pečte tresku v marinádě s vínem a mrkví asi čtvrt hodiny.

Hotové jídloPodáváme s brambory, rýží nebo jinou přílohou dle chuti.

Treska obecná v rajské marinádě

\ t

Toto jídlo se stane pikantní, vhodné pro každý stůl.

Složky:

  • treska obecná (filet) - 1,5 kg;
  • Mrkev - 3 ks;
  • Rajská pasta - 1 polévková lžíce. l.;
  • Ocet;
  • Mouka - 100 g;
  • Koření, zelené;
  • Rostlinný olej;
  • Cibule - 3 ks.

Způsob přípravy:

  1. Nakrájenou tresku nakrájejte na plátky, trochu opečte.
  2. Nyní tedy buničina lehce zaostává za kostmi
    oddělte zaoblení.
  3. Dále musíte cibuli nakrájet a druhou zeleninu zastrčit na omáčku pomocí struhadla.
  4. Opečte zeleninu v koření, přidejte do ní rajskou pastu a nějaký ocet.
  5. Ke složkám přidejte trochu vody, dobře promíchejte a vařte až do uvaření společně se zelení.
  6. Polovina hotové omáčky se položí na dno hluboké pánve, na ní položíme tresku, zavřeme ji na zbytku omáčkou.
  7. Všechny přísady dusíme dalších 10 minut.
  8. Pokud chcete misku důkladně namočit, vložte ji na několik hodin do studeného prostředí.

Z těchto receptů na vaření ryb budete určitě schopni vybrat pro vás nejvhodnější.

Nyní víš, jak diverzifikovat svůj stůl s rybími pokrmy. Bon appetit pro vás a vaše blízké!