Používejte droby při vaření - připravte si žaludky

Kulinářské recepty, které používají žaludky - skopové maso, hovězí maso, vepřové maso, kachna a kuře - jsou četné, ale pokud je kuře často vidět v domácí kuchyni, pak ji všichni ostatní používají v denním menu velmi často.

Je to proto, že každý ví, jak čistit slepičí žaludky, a existuje mnoho problémů s ostatními vedlejšími produkty. Pokud jsou koupeny na trhu, je to pouze pro krmení psů. A přesně v nepřečištěné formě obsahují enzymy a mikroorganismy nezbytné pro zdraví psů.

Pokud ale víte, jak si doma vyčistit žaludek, můžete si vychutnat velmi chutné jídlo.

Čistíme droby na vlastní pěst

Žaludek se skládá ze svalové tkáně pokryté vrstvou tuku nahoře a elastické membrány - chrání tento orgán před poškozením:

  • v žaludcích ptáků jsou nutně oblázky, jinak nebude proces mletí obilí možný;
  • zvířata nerozumí tomu, co polknou, a existuje vysoké riziko, že do jícnu proniknou cizí tělesa.

Abyste důkladně vyčistili droby, musíte být trpěliví - to je poměrně dlouhý a pracný proces.

Bude snadnější čistit kuřecí a kachní žaludky, pokud je ochlazujete předem studenou - a nejlépe v ledové vodě.

Algoritmus pro čištění drobůdalší:

  • chlazený žaludek se položí na prkénko;
  • řez podél - otvorem jícnu;
  • znovu promyta studenou vodou;
  • Nejjednodušším způsobem je odtrhnout film jednoduchým zatažením prstem.

Odstraňuje se poměrně snadno, nevyžaduje se žádné úsilí.

Dále je nutné zcela odstranit tukovou tkáň z vnitřku žaludku.

Jak čistit kachní žaludky ze žlutého filmu? Stejně jako kuře z bílé. Je nutné pozorně sledovat, že na kachních žaludcích nezůstal jediný kus žlutého filmu, jinak se jídlo nebude jíst - v něm bude cítit hořkost.

Jak vyčistit vepřový žaludek před vařením?

Zaprvé je nutné je důkladně opláchnout pod tekoucí tekoucí vodou, pro tento účel se několikrát opláchne, ukáže se, že všechny záhyby se vyčistí nožem nebo kartáčem na mytí nádobí z měkkého drátu - druhá možnost je ještě výhodnější.

Odstraňte všechny fólie, vrstvu tuku, hlen.

Po hygienickém ošetření se vedlejší produkt namočí do solného roztoku - 15 g soli a lžíce octa se rozpustí v 1 litru vody. Ve slaném nálevu musí žaludek stát nejméně 5 hodin. Po namočení se žaludek opět umyje, voda se nechá proudit gravitací a teprve potom se z ní může připravit něco.

Jak vyčistit beranův žaludek? Algoritmus pro čištění žaludku skopového je stejný jako u prasete.

Aby se film a vrstva tuku lépe uvolnily, musí se žaludek nejprve 15 minut namočit ve vroucí vodě.také nasáklé ve slaném nálevu, ale charakteristická chuť jehněčího masa zůstává. Toto by mělo být vzato v úvahu při přípravě pokrmu a při nákupu více koření různých typů.

Je velmi obtížné vyrovnat se s úkolem, jak hovězí žaludek čistit doma. Jizva - takzvaný hovězí žaludek - je obvykle poměrně velká a je velmi obtížné se s ní vyrovnat sami, aniž byste měli zkušenosti s obvazem.

Ve fázi nákupu výrobku je třeba věnovat pozornost vrstvě svalů - neměly by existovat žádné černé vrstvy.

Jizva s černými vrstvami je vhodná pouze pro krmiva pro zvířata:

  1. V první fázi čištění se jizva očistí od nečistot, ulpí cizí vměstky a jiné nečistoty;
  2. Ve ​​vesnicích bylo rozhodnuto, že to umyje v proudícím proudu, v městském bytě se namočil do studené vody, ne méně než o 20 minut později;
  3. Pro zmírnění hovězího žaludku se noc uchovává ve slaném nálevu připraveném podle stejného receptu jako u vepřového a jehněčího masa.

Bez tohoto ošetření, během něhož je vedlejší produkt změkčen, nelze odstranit vnější vrstvu vlasu.

Vrstva rouna se očistí, pak tuková tkáň a vedlejší produkt se znovu nasaje ve fyziologickém roztoku - po dobu 4 hodin, nebo se jednoduše třese na všech stranách solí a nechá se hodinu v chladu - ne v mrazáku.

Po umytí jizvy může být již vařena - vaření trvá minimálně 4 hodiny.

Recepty žaludku

Zajímavý recept na vaření kuřecích žaludků v portugalštině.

0,5 kgmaso musí být připraveno:

  • malá cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • 2 karafiáty;
  • 250 g bílého vína;
  • 50 g slaniny;
  • papriky červené;
  • 50 g vepřové klobásy.

Koření: směs bílého a černého pepře, sůl.

Cibuli smažíme až do průhledného rostlinného oleje, přidáme česnek, nakrájíme na tenké plátky chilli bez stonku.

Pak přidejte smažené kuřecí cibule a česnek na kuřecí žaludky, dušené asi 20 minut, přidejte slaninu a uzené klobásy na pánvi a smažte, dokud se neobjeví zlatavě hnědá. Jakmile se slanina a klobása vaří, bílé víno a koření se přidávají do pánve a opět 2 hodiny v malém ohni.

V Portugalsku se toto jídlo omyje studeným pivem.

Velmi chutné jídlo se získává z kachních žaludků, pokud jsou karamelizovány v cibuli.

Připravuje se takto:

  • cibule se nakrájíme na kroužky a dušeme po dobu 5 minut v rostlinném oleji, který potřebujete nalít více, aby cibule v něm plávala, přidávala pepř, sůl, bobkový list;
  • pak dali žaludky do kontejneru a po dobu dalších 2 hodin všechno nechali na malém ohni;
  • sůl na samém konci.

Pro 1 kg drobů je nutné vzít 800 g cibule - pak nebudete muset přidávat vodu, maso bude dušeno v cibulovém džusu. Miska je připravena, když cibule získá hladkou béžovou barvu a podobá se konzistenci karamelu.

Vepřový žaludek se obvykle plní - pohanková kaše se používá jako náplň, houby se smaží s cibulí a kořením. Povařený„pytel“je naplněn náplní, propíchnut a zapálen v peci.

Snaží se vařit jehněčí žaludek snadněji - nakrájíme na tenké plátky a dušeme v cibuli, abychom se zbavili chuti jehněčího masa.

Z bachoru můžete vařit jakékoli pokrmy: pečeme, smažíme, vaříme, vaříme z něj polévku. Ale musíte mít na paměti - pro kulinářské experimenty je připraven až po varu.

Jizevní svalová tkáň je velmi hustá, a pokud se zavádí do misky bezprostředně po vyčištění, nebude možné ji žvýkat.