Příprava na zimu: naučit se nakládat zelená rajčata

Pravděpodobně každý hosteska má ve svém zápisníku vynikající recept na solení červených rajčat. Existuje mnoho způsobů, jak připravit tyto plody na zimu, a každý si může vybrat ten, který se jim líbí nejlépe.

Ale daleko od každého ví, jak nakládat zelená rajčata na zimu. Ačkoli často v podzimním období zelenina nemá čas dozrát a ženy v domácnosti prostě nechápou, jak se s takovým ovocem vypořádat. Pokud se však trochu vynasnažíte, rajčata mohou být uložena v bankách a v chladném období potěšit sebe a své blízké svou šťavnatou chutí a vůní. Mimochodem, zelená zelenina může být přidána do různých salátů a polévek, což činí chuť pokrmu naprosto jedinečnou.

Recept na solení studených zelených rajčat v konzervách

Solení zelených rajčat lze provádět různými způsoby. Existuje mnoho chutných a jednoduchých receptů, které vám umožní vytvořit opravdu jedinečné občerstvení. Některé ženy v domácnosti, naučit se vařit rajčata, například studenou cestou, dále zlepšují existující recept, přidávají k němu své oblíbené bylinky, koření.

První metoda, kterou dnes považujeme za chladnou.

Pro výrobu dvoulitrové sklenice bude potřeba občerstvení:

  • zelená rajčata - 1 kg;
  • studená voda - 1 l;
  • sůl - 2 lžíce. l.;
  • listy křenu - 3 ks;
  • listy černého rybízu - 5 ks;
  • stroužky česneku - 5 ks;
  • deštníky na kopry - 2 ks;
  • teplá a sladká paprika podle chuti.

Sled vaření zelených rajčat ve sklenicích.

  1. S rajčaty vyjměte stonky a zeleninu opatrně opláchněte, osušte;
  2. Odstraňte slupky z česneku;
  3. Kopr, listy černého rybízu a křenu, opláchněte, zbavte přebytečné kapaliny;
  4. Sterilizujte dvoulitrovou nádobu způsobem, který je pro vás vhodný a vložte do ní zelení a poté polovinu rajčat;
  5. Na ovoce položte česnek, pepř a zelení, pak znovu rajčata;
  6. Poslední vrstvou by měly být křenové desky a kopr;
  7. Ve studené vodě zřeďte požadované množství soli a naplňte nádobu naplněnou rajčaty a zelení výslednou solankou;
  8. Solný roztok musí zcela skrýt celý obsah nádoby;
  9. Uzavřete nádobu plastovým uzávěrem, předehřívejte v horké vodě;
  10. Hotový pokrm můžete jíst za měsíc. Obrobek by měl být uložen na chladném místě, například v chladničce.

Jak vidíte, není nic složitějšího, jedná se o velmi jednoduchou verzi solení na zimu, recept je vhodný pro ty, kteří se právě snaží vařit rajčata. Mimochodem, každé rajče připravené podle tohoto receptu zůstane křupavé a husté.

Nemáte-li možnost uskladnit takové předvalky v chladničce a nemáte sklep, můžete rajčata konzervovat. K tomu musíte dvakrát nalít solanku. Vyplňte prvníChcete-li vařit, a pak s horkou solankou naplnit sklenici s ovocem.

Potom počkejte čtvrt hodiny, nalijte solanku do vhodné pánve, znovu vařte a znovu naplňte rajčata. Poté se banky otočí železným víčkem a nechají se vychladnout. Polotovar podle tohoto receptu lze uchovávat na chladném místě, nebojí se pokojové teploty.

Recept na solení zelených rajčat s octem ve sklenicích

\ t

Aby byl přípravek lépe skladován a aby se jeho příjemná chuť prodloužila, doporučuje se připravit ho přidáním octa.

Na 3 kilogramy rajčat bude třeba:

  • zelení - 200 g (kopr, petržel, listy rybízu a třešně);
  • česnek - celá hlava;
  • cibule - 100 g.

Pro přípravu solanky je třeba vzít:

  • čistá voda - 3 l;
  • sůl - 2 lžíce. l.;
  • cukr - 9 tbsp. l.;
  • Lavrushka - 3 ks;
  • ocet 9% - 1 šálek;
  • nové koření - 5 ks;
  • rostlinný olej (započítává se takto: 1 lžíce oleje na 1 litr vody).

Pak je vše jednoduché: na dně sterilizované nádoby jsou vymyté zelení rozloženy, vyčištěny
česnek a nalil rostlinný olej. Nahoře jsou prané rajčata a cibule, nasekané na velké kroužky.

Pro marinádu se smísí a zahřejí všechny přísady kromě octa.

Do horké solanky se přidává ocet a do směsi se nalijí rajčata, poté se čtvrt hodiny sterilizují a navinou víčky.

Jak vidíte, sůlrajčata s octem je také poměrně snadné. Hlavní věc je touha.

Samozřejmě, dnes jsme považovali daleko od všech receptů na solení zelených rajčat na zimu v plechovkách, protože je prostě nemožné pokrýt všechny způsoby vaření svačinek.

Konec konců, některé ženy v domácnosti připravují rajčata s hořčicí, jiné s celerem a plátky jablek, a další s křenem.

Každá dáma má svůj vlastní recept, takže byste měli zvládnout nejjednodušší první a teprve pak začít experimentovat s aditivy.

Po získání zkušeností si možná vytvoříte svůj bezkonkurenční recept. Hodně štěstí!