Příprava okurky s kuřecím masem, ječmenem a rýží

Kuřecí okurka - chutné a poměrně jednoduché jídlo, které se každý pokusil alespoň jednou v životě. Jeho kouzlo spočívá v poměrně "demokratickém" receptu. Pokud je to žádoucí, mohou být přidány další složky do složení potraviny nebo můžete nahradit stávající.

V tomto článku se budeme blíže zabývat několika populárními recepty na nádhernou okurku.

Prohlídka historie

\ t

Původní recept na moření zahrnoval tyto produkty:

  • kuře;
  • zelené;
  • kaviár;
  • libové maso.

Dokonce i ve starověku se jídlo nazývalo kalya a, jak jste si již všimli, nezahrnula okurky. Poprvé se takováto „inovace“objevila v 15. století. V závislosti na množství okurek, solanky a použitého masa se objevily další známé pokrmy: solyanka, kalya, a ve skutečnosti i moderní okurka.

Klasický recept moderního pokrmu zahrnuje pouze nakládané okurky, obiloviny, zeleninu, brambory, mrkev a koření. Zrna pro potraviny jsou vybírána v souladu s masným výrobkem. Například, perlový ječmen je přidán když používá droby, hovězí maso a kuřecí filet, a rýže když používá kuře nebo krůtu.

Vlastnosti vaření

\ t

Jakvařit okurku? Ať už si vyberete jakýkoliv recept, první věc je seznámit se s technologií vaření nádherné polévky.

Co tedy mám hledat?

  • Pro přípravu prvního pokrmu pro jakýkoli recept bude požadováno nakládané okurky;
  • Vaření ve vývaru z masa nebo ryb, jakož i vývaru z hub nebo kuřecího filé;
  • Okurky usínají v„vařící vývaru“několik minut před úplným uvařením polévky;
  • Kyselá smetana a bylinky se přidávají přímo do porce polévky těsně před podáváním.

Pokud se zdá, že chuť polévky není ostrá, můžete přidat ještě více vařené solanky.

Klasický recept

Jak vařit okurku? Chcete-li začít, zvažte klasický recept na pikantní jídlo.

K tomu potřebujeme tyto produkty:

  • Filé - 1 kg;
  • Paprika červená - 1 ks;
  • Rostlinný olej - 2 lžíce. l.;
  • Sůl a pepř podle chuti;
  • Solanka - 150 ml;
  • Mrkev - 2 ks;
  • Brambory - 3 ks;
  • Cibule - 2 ks;
  • Ocet - ½ lžíce. l.;
  • Zelení.

Proces vaření:

  • Filet opláchněte a vložte do hrnce;
  • Maso naplňte vodou a vařte 50-60 minut;
  • Mezitím cibuli nakrájejte na malé kostky a mrkev rozdrťte na hrubém struhadle;
  • Zahřejte pánev a přidejte k němu octem požadované množství oleje;
  • Opečte zeleninu na několik minut, pak přidejte horký vývar amučit je na nízkém ohni po dobu dalších 5 minut;
  • Vyjměte vařené filety z pánve a ochlaďte;
  • Hoďte dušenou zeleninu do vývaru;
  • Brambory a feferonky mezitím oloupejte a nakrájejte na kostičky;
  • Nalijte nakrájenou zeleninu do vývaru;
  • Ochlazené filety nakrájejte na kostky nebo pásy a posílejte také na pánev;
  • 10 minut před koncem vaření pikantní polévky přidejte nasekané okurky a 150 ml solanky;
  • Zdobíme mletým koprem a lžící zakysané smetany.

Bude to trvat asi hodinu a půl, než vaří pokrm. Ale navzdory poměrně dlouhému rozruchu u sporáku dostanete nakládanou okurku ochucenou a nezapomenutelnou.

Jak vařit v pomalém hrnci?

Ti, kteří jsou neustále v časových potížích a prostě si nemohou dovolit trávit spoustu času v kuchyni, budou určitě rádi okurku s kuřecím masem v pomalém hrnci.

Co je potřeba k vytvoření nádherné polévky?

  • ½ kg kuřecí řízek;
  • 7 kusů sudové okurky;
  • 1 cibule;
  • Bobkový list;
  • ½ šálku rýže;
  • 5 kusů brambory;
  • 1 mrkev.

Proces vaření:

  • Nalijte rostlinný olej na dno vířivky;
  • Rozdrtit cibuli a poslat do kontejneru;
  • Zapněte režim pečení nastavením časovače na 40 minut;
  • Nakrájejte filety a pošlete„troubu“ ;
  • Třepaná mrkev a nakrájené brambory se přidají k pomalému sporáku půl hodiny před koncem programu;
  • Nalijte1 litr nádoby s vodou;
  • Na konci programu nastavte pomalý sporák na dobu 50 minut;
  • Půl hodiny před koncem vaření přidejte promytou rýži;
  • Před několika minutami před vařením vyhoďte nakrájené okurky a bobkové listy do pomalého vařiče.

Jak vidíte, nakládka s kuřecím masem a rýží je velmi snadná, zejména pokud používáte pomalý sporák pro tyto účely.

Recept s ječmenem

Naučit se vařit chutné je snadné! Hlavní věcí je dodržovat doporučení kvalifikovaných kuchařů, kteří se záviděníhodnou pravidelností hýčkají své domácnosti chutným vařením. Jak připravit okurku s kuřecím masem a ječmenem?

Abychom se mohli připravit, budeme muset tyto produkty užívat:

  • Kuřecí kuře;
  • 3 ks. brambory;
  • 3 nakládané okurky;
  • 1 mrkev;
  • 1 cibule;
  • 200 g ječmene;
  • Trochu slunečnicového oleje;
  • Koření.

Proces vaření:

  • Před vařením se doporučuje několik hodin namáčet krupice ve vodě;
  • Mezitím lze vývar vařit z kuřete;
  • Po uvaření se maso vyjme, oddělí od kostí a odřízne;
  • Pak se mrkev smaží ve vyhřívané pánvi a po 3 až 4 minutách se přidají cibulové kroužky;
  • Zelenina se duší na mírném ohni po dobu asi 30–40 minut;
  • Fry nakládal okurky v oddělené pánvi na pár minut;
  • Pak se všechny ingredience smísí v pánvi a vaří se 20 minut;
  • Dále přidejte namočené do polovařeného pokrmu.ječmen a koření;
  • Uvařte polévku zázraků dalších 25 minut, poté ozdobte zakysanou smetanou a zelení.

Poměrně jednoduchý recept na lahodné okurky s ječmenem a kuřetem jistě uspěje i pro začínající kuchaře. Překvapivě, že takovou misku zkazit, je téměř nemožné. Jediné, co musíte být opatrní, je množství soli a okurky.

Recept s rýží

Následující recept na voňavé a kořeněné okurky s rýží a kuřecím masem je poměrně jednoduchý, takže i nezkušení hostesky si s přípravou jistě poradí.

Jaké produkty budou potřebné pro vaření?

  • 400 g kuřecí řízek;
  • 1 cibule;
  • 2 mrkev;
  • 1 paprika;
  • 2-3 sudové okurky;
  • 2 lžíce. Já rostlinný olej;
  • Koření;
  • 1 hot pepper;
  • 4 brambory;
  • ½ šálku rýže;
  • Zelení.

Proces přípravy:

  • Nakrájejte filet na malé kostky a posuňte na pánev;
  • Maso naplňte vodou a pošlete do ohně;
  • Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte na malé kousky;
  • Po 15–20 minutovém vaření masa přidejte brambory a promytou rýži;
  • Během této doby se smažená mrkev a cibule nakrájíme na půlkroužky na pánvi;
  • Nalijte smaženou zeleninu do pánve;
  • Pak nasekejte horké a sladké papriky a posílejte je do pánve;
  • Po 20 minutách přidejte nakrájené okurky;
  • 10 minut před plněním vařené polévkypřidejte koření a nasekané zelené.

Jak můžete nakládat s okurkou, rýží a kuřecím masem? Proces tvorby bohaté a voňavé polévky je velmi jednoduchý, takže i začínající kuchaři by neměli mít žádné problémy s vařením.

V tomto článku jsme zhodnotili nejlepší recepty na výrobu vonných pokrmů, které jistě potěší vaše hosty a členy domácnosti.