Proso kaše s dýní

Kaše jáhlová je užitečný produkt, který je pozoruhodný pro své výživové a chuťové vlastnosti. A ačkoli „ fanoušci “ proso mnoho neexistují, někteří lidé mají někdy kulinářský experiment s takovým cenově dostupným a levným produktem.

přínosy kaše

Proso je obohaceno o vitamíny skupiny B, jakož i cenné mikro a makro prvky nezbytné pro zdravé fungování lidského těla.

„ Gold Crumble“je skutečným držitelem obsahu draslíku, takže je doslova nepostradatelný pro osoby trpící kardiovaskulárními poruchami. Jeho blahodárný účinek se vztahuje i na tvorbu krve a stav jater.

Je účinnější než syntetické léky, které odstraňují toxiny, produkty rozkladu a antibiotika z těla.

Pšenice je neuvěřitelně výživná a má také lipotropní účinek, a proto je velmi oblíbená u hubnutí. A její spojenectví s neméně užitečnou dýní lze v boji proti řadě fyzických onemocnění nazvat vítězným vůbec.

Delicious "tandem": proso a dýně

Dýně je sezónní rostlinný produkt, který nejvíce harmonicky doplňuje kašu proso. A pokud ochutnáte hotovépokrm s máslem nebo smetanou - dostanete nejjemnější lahodnost, že i děti budou mít rádi! Nádobu lze připravit standardním způsobem - vařením v hrnci na sporáku.

Kvalifikovaní hospodyně raději vaří kaši v hrnci v troubě a ti, kteří nechtějí trávit čas na vaření, používají tlakové hrnce a vícekolové sušičky. V každém případě se hotová kaše s dýní ukáže být vzdušná, chutná a voňavá.

Je vhodný jako vydatná snídaně a dokonce i plné jídlo. Takový pokrm vám může poskytnout energii na celý den, aby vám dodal fyzickou sílu, vitalitu a dobrou náladu.

Pokud chcete v misce vidět celé kousky dýně, budete muset vařit odděleně od kaše. Pokud dáváte přednost homogenní struktuře misky, neváhejte a pošlete svůj duet do nádoby pro společnou přípravu. Můžete také doplnit standardní recept svým oblíbeným jídlem.

Ti, kteří chtějí ostřejší a pikantnější, vloží do seznamu složek sušená rajčata a chilli. Ti, kteří zbožňují sladkosti, připravují kaši se smetanou a cukrem.

Ti, kteří obdivují podzimní chuť, přidávají do misky vonné houby. A ti, kteří touží ochutnat něco „super výživného“, doplňují kaši bušenými ořechy.

Můžete improvizovat s přísadami, jak chcete. K původnímu složení přírodních chutí - česneku, koriandru, čerstvé petrželky, sušených bylinek není zakázáno přidávat.

Doporučujeme, abyste vyzkoušeli nejjemnější tavení kaše prosa v ústechdýně na mléko nebo smetanu. A nezapomeňte doplnit hotovou snídani s máslem, protože každý ví - nebudou kazit žádnou kaši! Dnes jsme se rozhodli přidat k vašemu prasátku kulinářských dovedností nový recept, který je vhodný pro každého a správně vstoupil do kategorie správné výživy.

Nejjednodušší recept na kaši s celými dýňovými kousky

Složky:

  • Čerstvá dýně - 300 g;
  • Pšenice - 1 šálek;
  • Mléko - podle chuti (můžete si zapéct);
  • máslo - podle chuti;
  • Sůl a cukr - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Umyjte proso, vyčistěte dýně a také ji umyjte tekoucí vodou;
  2. Nalijte mléko do malého hrnce (ne více než 2 sklenice), přiveďte k varu nad nízkým teplem, aby neuniklo, a přidejte do něj jáhly proso;
  3. Sůl a oslaďte kaši podle vlastního uvážení. Někteří dávají přednost vařit tuto kaši s přidáním cibule, které jsou nakrájíme na velké plátky a dát přímo do mléka!
  4. Kaše se vaří 20-30 minut za občasného míchání.
  5. Mezitím můžete dělat dýně. Nakrájejte na plátky optimální velikosti tak, aby nebyly příliš velké nebo malé.
  6. Vložte do samostatné nádoby, zakryjte studenou vodou a vařte po dobu 10-15 minut;
  7. Složky smíchejte a dobře promíchejte. Opečte horkou kaši máslem a podávejte!

Sladká snídaně: pshenka s dýní na smetaně s přídavkem rybízového džemu

\ t

Složení:

  • Čerstvá dýně - 400 g;
  • Pšenice - 1 šálek;
  • Krém s obsahem tuku 20% - 100-150 ml;
  • Mléko 2,5% tuku - 250 ml;
  • Cukr - 2,5 lžíce l.;
  • Vanilin - podle chuti;
  • Sůl - ½ tsp;
  • Rybízový džem - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Umyjte krupici několikrát pod tekoucí vodou.
  2. Uvolněte dýně z kůry a umyjte také;
  3. Nalijte vroucí vodu na jáhly, důkladně promíchejte a položte na sítko, aby voda mohla proudit.
  4. Do nádoby vložte maximálně 1,5 sklenice vody a přiveďte ji do varu. Pak na něj připevněte opařené krupice. Vařte, dokud nevaříme, za stálého míchání;
  5. Dýňovou dřeň nastrouhejte na hrubém struhadle a umístěte na pánev, kde je pšenice již vařena. Pošlete stejné mléko, sůl a cukr.
  6. Vařte na mírném ohni 20 minut. Pak přidejte k hmotnosti krému, důkladně promíchejte, oheň minimalizujte, zakryjte pánev víčkem a nechte vařit dalších 5 minut;
  7. Nádobu rozdělte na části, přidejte máslo a trochu rybízového džemu.
  8. Můžete ji nahradit libovolným džemem nebo sirupem podle svého vkusu. Vaše zdravá sladká snídaně je připravena!

I když se vám nelíbí hlavní složky, které tvoří tento pokrm, důrazně doporučujeme, abyste si to vyzkoušeli. Budete překvapeni, ale kaše připravená podle receptu, který jste dostali, se stala „oblíbeným“ a „častým“ na stolech mnoha rodin, které nemají příliš ráda proso a dýně.

Unikátní kombinace přísad, které poskytují něžnost a rafinovanost hotovému pokrmu, dokáže dobýt i skutečného labužníka. Bon appetit!