Recept na oranžovou želé

Ovocná želé je originální a velmi chutná pochoutka, kterou lze dát na prázdninový stůl pro děti i dospělé. Recept na výrobu neobvyklé pochoutky je poměrně jednoduchý, ale z nějakého důvodu ji všechny hostesky nezahrnují do seznamu podpisových jídel. V tomto článku se podíváme na několik zajímavých variant dezertů s použitím želé, díky kterým budete jistě chtít hýčkat své blízké lehkým a chutným jídlem.

Oranžová želé: Jaké je její použití?

Citrusové plody jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé plody, o nichž dokonce i děti vědí o zázračných vlastnostech. Obsahují mnoho vlákniny, vitamínu C a pektinů, které pomáhají posilovat imunitní systém a normalizovat trávicí trakt.

Středověcí lékaři, kteří připravili mnoho citrusových tinktur, věděli o výhodách pomerančů. S jejich pomocí léčení nachlazení, střevních onemocnění a dokonce i některých onemocnění ledvin. Kromě toho se „ citrusové směsi “ často používaly při horečce. Pomerančový dezert samozřejmě nemá takové výrazné léčivé vlastnosti, ale to neubírá na jeho chuti.

Želé v pomerančových řezech

Jakudělat chutné pomerančové želé?

Složky:

  • 4 kusy pomeranče;
  • 2 lžíce. Já cukr;
  • 150 ml převařené vody;
  • 30 g želatiny.

Způsob přípravy:

  1. Před zahájením řezání citrusových plodů je dobře omyjte;
  2. Po tomto všem ovoce rozseká na polovinu.
  3. Odstraňte buničinu a odloupněte bílý film tak, aby byl jejich povrch rovný;
  4. Z dužiny vytlačte pomerančový džus do oddělené nádoby;
  5. Potom želatinu nalijte do kovového hrnku a naplňte ji vodou;
  6. Směs se důkladně promíchá tak, aby se v ní netvořily žádné hrudky;
  7. Po asi 10 minutách přidejte k šálku granulovaný cukr a vložte jej do vodní lázně;
  8. Když je želatina zcela rozpuštěna, vložte do ní čerstvou šťávu;
  9. Naplňte krusty připravenou směsí a počkejte, až směs ztvrdne.

Směs v kůrách ztvrdne asi 4-5 hodin, takže pokud chcete slavnostnímu stolu nabídnout pochoutku, stojí za to připravit se předem.

Mléčná oranžová želé

Jak můžete vytvořit mléčně-oranžové želé?

Krásný dezert bohaté bílo-oranžové barvy jistě upoutá pozornost hostů u stolu.

A pokud je chcete opravdu překvapit svými kulinářskými dovednostmi, zkuste tento recept.

Složky:

  • čerstvé ze čtyř pomerančů;
  • 60 g suché želatiny;
  • 70 gramů granulovaného cukru;
  • 1 lžička. vanilkový cukr;
  • 200 gkondenzované mléko;
  • 600 ml převařené vody.

Způsob přípravy:

  1. Nakrájejte ovoce na polovinu a odstraňte z něj veškerou drť;
  2. šťáva z buničiny a kmene;
  3. 30-40 minut před vařením, namočte správné množství želatiny do vody;
  4. Poté se želatina zahřeje na malém ohni, dokud se zcela nerozpustí, ale ujistěte se, že směs nevyvaří;
  5. Přidá se granulovaný cukr do čerstvé šťávy a zahřívá se nad nízkým teplem, aby se zcela rozpustil;
  6. Přidá se želatinová směs do předehřáté šťávy;
  7. Nasaďte krusty na sklenice tak, aby se při vylévání roztoku neotáčely;
  8. Naplňte krusty ovocnou směsí pouze z poloviny a poté je odešlete do chladničky;
  9. Mezitím kondenzované mléko nalijte do kovové misky a přidejte do něj vanilkový cukr;
  10. Protože budete mít určité množství želatiny, přidejte ji do vzorce;
  11. Když roztok z pomerančové kůry ztvrdne, přidejte k němu mléčnou směs.

Aby podávaný pokrm vypadal okázaleji, můžete pečlivě rozřezat dezert na plátky, pak můžete jasně vidět mléčně oranžové vrstvy pečiva.

Želé pomerančového dortu

Recept na výrobu pomerančového želé je poměrně jednoduchý. Chuť tohoto pokrmu je známa již od dětství. Ale pokud to bylo prostě nemožné dostat želatinu dříve, teď s tím nejsou žádné problémy.

Složky:

  • 1/2 kg citrusů;
  • 84) 250 ml převařené vody (pro želé a sirup);
  • 30 g želatiny;
  • 3 lžíce. Já cukr písek.

Způsob přípravy:

  1. Předželatina by měla být namočena ve sklenici vařené vody, nejlépe 40 minut před vařením;
  2. Poté vytlačte šťávu z dostupného ovoce do oddělené nádoby;
  3. Poté se želatina rozpustí ve vodní lázni a směs se ochladí;
  4. Dále nalijte do sklenice vařené vody granulovaný cukr a nasaďte na oheň.
  5. Když je cukr ve vodě zcela rozpuštěn, sirup se ochladí;
  6. Mezitím najít vhodnou formu pro nalévání směsi. K tomu můžete použít hluboký hrnec nebo hotové pryžové formy;
  7. Ve spodní části formuláře můžete dát několik plátků pomeranče;
  8. Sirup se smíchá se směsí želé a pak se rozdělí do forem.

Pomerančový krém můžete ochutnat do 3-4 hodin po přípravě. Jako ozdobu misky je možné vzít zelené lístky máty. Pak bude delikatesa vypadat chutněji.

Dezert pomerančové šťávy

Tento recept na čerstvé želé pomerančové šťávy je atraktivní, protože výsledný pokrm bude vícebarevný. Samozřejmě, že taková lahůdka neskončí, zejména proto, že chuť lahůdek nezaostává za atraktivním vzhledem.

Složky:

  • 5 ks. citrusové plody;
  • 15 g želatinového prášku;
  • čerstvá a vařená voda;
  • potravinářské barvy v různých barvách;
  • 6 tbsp. Já cukr písek.

Metoda přípravy:

  1. Stejně jako v předchozímmožnosti, předpírka všech plodů a řez je na polovinu;
  2. Lžíce pečlivě odstraní veškerou dužinu, ze které se šťáva extrahuje;
  3. Přidá se čerstvá voda tak, aby se získal 1 l roztoku;
  4. Poté by měla být želatina rozpuštěna v roztoku a do ní byla přidána cukr ve vodní lázni;
  5. K získání vícebarevných plátků nalijte připravenou směs do samostatných nádob a přidejte do ní malé množství potravinového barviva;
  6. Poté, co barevné roztoky zchladly, nalijte je na krusty.

Jak vidíte, příprava chutného a neobvyklého pokrmu je mnohem jednodušší, než se zdá na první pohled. Pokud chcete želé ne v jedné barvě, ale několik v každém řezu, můžete vyplnit kůry na polovinu a poté, co první vrstva ztvrdne, přidejte řešení jiné barvy.

Některé tipy

Jelenové recepty v pomerančových příchutích a koláčích mohou být poněkud různorodé, pokud použijete tyto techniky:

  • Při přípravě lahůdek pro společnost, ve které nebudou žádné děti, můžete do směsi přidat likér nebo suché bílé víno. Potom má pokrm zcela jinou chuť;
  • Do želatinové kompozice lze přidávat šťávu a jiné citrusové plody. Aby byl dezert kyselý, použijte čerstvý grapefruit, zatímco mandarinková šťáva z něj udělá sladkou;
  • Při namáčení baleného želé stojí za to přidat o něco méně vody, než je uvedeno v samotném návodu. Pak to jistě ztvrdne.

Slavnostní a každodenní recepty z pomerančových želé, které jsou navrženy v článku, budou úspěšné i pro ty hostesky, které stojí jen zřídka u kamen.

Hlavní věcí je striktně dodržovat proporce, pak budou kompozice želé ztvrdnout a budete moci překvapit své domácnosti a hosty chutnými a pestrobarevnými pochoutkami.