Recept na sladký pilaf se sušeným ovocem je nejlepším způsobem, jak diverzifikovat obvyklou stravu

Jeden z nejoriginálnějších, ale zároveň známých pokrmů - pilaf, s masem i bez masa. Během staletí své existence se milovali lidé z různých zemí, mnozí lidé považují pilaf za národní léčbu. Denně se objevují všechny nové recepty: nyní Uzbek, Ázerbajdžán s masem, sladkým, ovocným, vegetariánským, bezmasým a mnoha dalšími druhy pilau.

Taková odrůda umožňuje každému najít si vlastní verzi potraviny, která uspokojí chuťové zvyklosti, zdraví, životní styl.

Původně pilaf nezahrnoval maso, které bylo vegetariánským jídlem. Později se maso stalo jeho základem. Mnoho kuchařů si nedokáže ani představit pilaf bez této složky. Nicméně i ti, kteří nemají rádi maso, nepoužívají ho kvůli zákazům lékařů nebo prostě chrání žaludek před těžkým masem, mohou vařit rýži.

Poptávka kvůli svému neobvyklému užitku je sladký pilaf se sušeným ovocem. Jeho recept je jednoduchý a pozitivní vliv na zdraví je skvělý. Jídlo je velmi bohaté na vitamíny, které poskytují sušené ovoce, které tvoří. Rýže samotná je také výživná: zahrnuje komplexní sacharidy potřebné člověkem, stejně jako esenciální aminokyseliny.

Sladký pilaf může obsahovat maso a může být chudý.

Sladký pilaf se sušeným ovocem bezmaso

Složky:

  • 500 gramů basmati;
  • jedna mrkev (malá velikost);
  • sušené meruňky, sušené švestky po 250 gramech;
  • 0,5 tsp.kurkuma;
  • 1/3 lžičky.skořice;
  • 0,5 tsp.rozdrcený muškátový oříšek;
  • sůl;
  • 30) med;
  • rostlinný slunečnicový nebo olivový olej.

Metoda přípravy:

  1. Všechny složky se připravují odděleně.Nejprve rýži.Po vylití cereálie do cedníku jej umyjte pod tekoucí vodou, aby se voda, která se vypouští, stala čistou.Pak rýži nechte uschnout.
  2. Mrkev se čistí, promyje, mele pomocí průměrného struhadla.
  3. Sušené ovoce ze skladu je často špinavé, navíc někteří výrobci používají k výrobě jiné chemikálie.Proto před konzumací sušených meruněk nebo švestek na jídlo, jsou před ponořením do teplé vody na několik hodin: stanou se čistší a škodlivé prvky zmizí.U pilaf se sušené ovoce pečlivě utře kuchyňskými utěrkami, nakrájíme na malé kostky.
  4. Hluboká pánev se předehřeje a do ní nalije olej.
  5. Nejdříve dejte mrkev, koření.Tyto přísady se neustále míchají speciální stěrkou a smaží se po dobu dvou až tří minut.
  6. Přidejte sušené ovoce.Smícháním všech složek pokračujte v hnědnutíve stejnou dobu.Tímto způsobem je připravena budoucí pilafová náplň.
  7. Další fází je obr.Nalije se do pánve na již připravený základ pokrmu, vše se míchá a ponechá na ohni po dobu pěti minut.
  8. Výsledná směs se nalije do kotle - tradiční nádoby pro přípravu pilaf - nalijte čistou vodu, sůl a vařte půl hodiny, zakryjte misku víčkem.Doba vaření se počítá od okamžiku, kdy kapalina začne vařit.

Hotový pilaf by neměl obsahovat vodu: vypařuje se a rump bobtná, ale nevaří měkký.Jídlo nelze podávat okamžitě.Je lepší nechat ji pod uzavřeným víčkem po dobu jedné hodiny, aby to trvalo.Před jídlem je pilaf pokrytý medem.

Sladký pilaf se sušeným ovocem v pomalém vařiči bez přidávání masa

Díky vyvíjejícím se technologiím je příprava mnoha jídel výrazně snazší.Stejný dotek pilaf.Dělat to v pomalém vařiči, kromě sušeného ovoce, čerstvé ovoce je často dáno, který dělá pilaf ještě více nasycený vitamíny.Miska může být vařena s masem, ale tradičně se nepřidává, měnící se sladký pilaf se sušeným ovocem bez masa na lahodný dezert.

Složky:

  • šálek rýže;
  • 51) 100 gramů sušeného ovoce (jakéhokoli); 52) 50 gramů vlašských ořechů;
  • pár jablek (můžete použít i jiné ovoce);
  • 54) jedna mrkev;
  • půl balení másla;
  • skořice, hřebíček nebo jiné koření podle chuti;
  • čtyři lžíce cukru.

Způsob přípravy:

  1. Sušené ovoce, rýže se připravují stejným způsobem, jak je uvedeno v předchozím receptu.
  2. Mrkev je oloupána, nakrájena na pásy stejné velikosti jako kousky sušeného ovoce.
  3. Ořechy se promyjí, suší.
  4. Jablka se umyjí, kosti se z nich vyjmou, nakrájíme na malé kostičky. Jablečnou kůru lze vyčistit.
  5. Máslo se nakrájí na střední kousky, rovnoměrně se rozprostře podél dna mísy v pomalém hrnci. Tam se přidávají všechny složky.
  6. Studená voda, cukerná směs, s ní nalijte budoucí pilaf. Vařte po dobu čtyřiceti minut v režimu "Rice" nebo "Pilaf". Po signálu časovače se složky misky smísí.

Pokud chcete vařit uspokojivější pilaf, můžete si vybrat recept s masem. Kombinace sladkého sušeného ovoce a kuřecího filé nebo jiného masa dává originálním chutí chuť. Jednou ze zajímavých možností pro jídla s masem je Ázerbájdžánský pilaf.

Ázerbajdžánský pilaf se sušeným ovocem a masem (kuře)

Takový pilaf lze vařit s masem různých odrůd. Pokud chcete, aby se jídlo ukázalo být štíhlé, vyberte recept s kuřecím masem, krůtí maso nebo králík. Tradiční azerbajdžánský pilaf obsahuje jehněčí, vepřové nebo hovězí maso.

Složky:

  • jeden kilogram rýže;
  • 130 gramů másla;
  • 700 g mouky;
  • dva kilogramy jakéhokoliv masa (například pilau bude z kuřete);
  • 200 gramů cibule;
  • rozinky, sušené meruňky v jednom skle;
  • dvě slepičí vejce;
  • 30 gramů černé půdypepř;
  • lžičku šafránu;
  • 60 g soli.

Způsob přípravy:

  1. Rýže se promyje podle doporučení dříve. Poté se nalije do hrnce, kde je voda již vařena, vařená až do neúplné připravenosti. Když záď dosáhla požadovaného stavu, veškerá kapalina se vypustí.
  2. Při vaření rýže se zabývají masem. Můžete si vzít filé nebo celé kuře. Maso se omyje pod kohoutek, nakrájejte na kostky střední velikosti.
  3. Žárovky jsou vyčištěny, důkladně omyty, nakrájeny na malé půlkroužky.
  4. Zahřejte máslo na pánvi, rozprostřete cibuli. Prošel pět minut.
  5. Do cibule se přidává sůl, mletý pepř a připravené maso. Smažíme, dokud není maso úplně vařené. Pokud se pilaf vyrábí s kuřecím masem, bude proces rychlejší.
  6. Sušené ovoce se připravuje způsobem popsaným výše. Sušené meruňky jsou nakrájeny na proužky a rozinky jsou ponechány tak, jak jsou. Oni jsou smaženi na nízkém teple v oddělené nádobě, také používat máslo.
  7. Ázerbajdžánský pilaf se liší od ostatních odrůd tohoto pokrmu přítomností speciální vrstvy těsta mezi rýží a pánevem. Nazývá se kazmag a slouží k prevenci spalování obilovin. Pro přípravu takové vrstvy smíchejte vejce, rozpuštěné máslo, malé množství vody a sůl. Všechny komponenty jsou důkladně šlehány. Postupně přidávejte mouku, připravte těsto. Je navinut do tenkého dortu.
  8. Po zahřátí kotle dopředu položte na dno olej a kazmag, také naolejovanéshora.
  9. Polovina dostupné rýže se nalije na vrstvu a pokrývá se zrnem směsí rozpuštěného másla a šafránu. Přidejte zbytek rýže, opakujte předchozí manipulaci.
  10. Utrpí pod víkem, dokud z pilaf nezmizí veškerá kapalina.

Hotové cereálie rozprostřené na podnose, kolem - pečené sušené ovoce. Krásně řezané kazmag do malých diamantů, zdobí pilaf s ním. Mezi kousky těsta vložte cibuli, maso.

Doporučení k přípravě a použití azerbajdžánského pilafu s masem

\ t
  1. Plavat s masem a sušeným ovocem z nápojů je vhodné pro červené víno nebo džus z granátového jablka.
  2. Čím více koření se používá při vaření, tím chutnější bude pilaf.
  3. Nelze litovat oleje: pilaf s kuřecím masem nebo jiným masem může zaschnout.
  4. Je lepší podávat pokrmy z masa do salátů z čerstvé zeleniny.
  5. Pokud máte v plánu připravit pokrmy s masem, je třeba pečlivě zvážit jejich výběr. Maso by mělo být čerstvé, šťavnaté. Nejlepší maso tradičně považováno za jehněčí hruď.

Pilaf byl a zůstává chutným, zdravým a výživným jídlem. Výběr různých možností - kuřecím masem nebo jiným masem, sušeným ovocem nebo čerstvým ovocem, rýží nebo jinými obilovinami - můžete vždy zůstat originálními a stále překvapujícími hosty. Recept bez masa vám pomůže poslat nabídku během pracovního dne.